Minerale zodii

Berbec

Fosfatul de potasiu. Insuficienta acestei substante la nativii din Berbec duce la o funtionare defectuasa a sistemului nervos, in special a functiilor cerebrale. Alimentele care contin fosfat de potasiu sunt: salata, varza, conopida, spanac, ridichi, masline, mere.

Taur

Sulfatul de sodiu. Regleaza printre altele cantitatea de apa din organism, functionarea bilei si a pancreasului. Surse naturale de sulfat de sodiu sunt: sfecla, spanac, castraveti, ceapa, dovleac.

Gemeni

Clorura de potasiu. Mai ales la cei nascuti in Gemeni, insuficienta acestei substante produce dificultati in functionarea aparatului respirator, ingreunarea procesului de regenerare a tesuturilor. Surse naturale: fasole verde, morcovi, telina, asparagus, prune, caise, piersici.

Rac

Florura de calciu. Lipsa acesteia genereaza, mai ales la Raci, sistemul osos, dantura si vederea. Surse naturale: secara si galbenusul de ou crud.

Leu

Fosfatul de magneziu. Esential pentru formarea structurii scheletului si functionarea nervilor motori, asimilarea calciului si mentinerea fluiditatii sangelui. Se gaseste in: grau, secara, alune, telina, lamai, mere, nuci, smochine

Fecioara

Sulfatul de potasiu. Vitala pentru aceasta zodie este cea care regleaza sunstantele grase din organism, ajutand la transportul oxigenului in celule. Se gaseste in: andive, alune, masline negre, portocale, grau, secara si ovaz germinate.

Balanta

Fosfatul de sodiu. Mentine echilibrul intre substantele acide si cele alcaline din corp. Lipsa lui provoaca, mai ales la Balante, suferinte reumatice si guta. Se gaseste in: fasole, cartofi, spanac, porumb, orez nedecorticat, alune, stafide, capsuni.

Scorpion

Sulfatul de calciu. Esential in buna functionare a nasului, gurii, esofagului, intestinelor si a aparatului reproducator. Alimente bogate in sulfat de calciu: conopida, asparagus, ridichi, prune, smochine.

Sagetator

Siliciul. Asigura stabilitatea sistemului termic al organismului si rezistenta sistemului nervos la solicitari intense. Se gaseste in mod natural in: smochine, prune, mere, capsuni, coaja fructelor si a legumelor, galbenusul de ou crud.

Capricorn

Fosfatul de calciu. Substanta minerala esentiala pentru formarea si mentinerea calitatii sistemului osos, cat si pentru producerea de sucuri gastrice. Mai ales la Capricorni lipsa ei poate provoca probleme dentare, deformari ale scheletului sau indigestii. Se gaseste in: varza, orez nedecorticat, alune, citrice si lactate.

Varsator

Clorura de sodiu (sarea de bucatarie). Regleaza, printre altele, necesarul de lichide din organism. Dezechilibrul acestei substante duce la afectiuni ale rinichilor, artrite, accidente vasculare. Sursele naturale sunt: spanacul, telina, varza, salata, porumb, alune, citrice.

Pesti

Fosfatul de fier. Asigura, printre altele, transportul oxigenului. Lipsa lui genereaza, mai ales la Pesti, anemie, tahicardie, hemoragii sau deficiente respiratorii. Se gaseste in mod natural in: fasolea uscata, caise, piersici, mere, struguri, citrice, galbenus de ou crud.