Cele 7 Chakre si Energiile Lor

Cuvantul CHAKRA inseamna in sanscrita ,,roata" sau ,,disc". Chakrele alcatuiesc sistemul energetic al corpului uman. Omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul chakrelor. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie. Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice (,,nadi") cunoscute in traditia yoghina sub numele de petale sau spite energetice. Chakrele sau centrele energetice principale sunt sapte la numar, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale).

Fiecare chakra este asociata cu un sector anume al vietii. Asemenea unei roti care se invarte, fiecare chakra mentine energia in miscare - cea spirituala, emotionala, intelectuala si fizica. Atunci cand chakrele sunt echilibrate, energia circula nestingherita si te simti sanatos si puternic. Aceste 7 chakre sunt reprezentate grafic sub forma de roata, sub forma de floare (lotus), fiecare chrakra avand corespondenta o culoare din spectrul cromatic: rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Muladhara, Chakra radacina

Muladhara, Chakra rădăcină

Muladhara, cunoscuta si sub numele de chakra radacinii, este localizata la baza sirei spinarii. Organe fizice unite cu ea: ultima parte a intestinului, membrele inferioare, rinichii, coloana vertebrala la nivelul osului sacru si coccisului. Corespondenta cu sangele si aparatul circulator.

Daca aceasta chakra este blocata sau dezechilibrata te simti nesigur, cuprins de spaima; talpile, picioarele si spatele sunt dureroase.Cand este echilibrat, te simti sanatos si puternic, gata sa sari din pat dimineata si sa-ti incepi ziua.

Svadhisthana, Chakra sacrala

SVADHISTHANA, chakra sacrală

Svadhisthana, cunoscuta si sub numele de chakra sacrala, este situata la jumatatea distantei dintre osul pelvian si buric. Este asociata cu sexualitatea si creativitatea. Cand este blocata sau dezechilibrata, simti ca-ti lipseste inspiratia, este posibil sa se manifeste disfunctii sexuale, sterilitate sau disfunctii circulatorii. Cand este echilibrata, simti ca emani energie, atractivitate, esti plin de inspiratie si idei originale.

Manipura, Chakra plexului solar

MANIPURA, chakra plexului solar

Manipura, numita si chakra plexului solar, este situata sub stern. Este asociata cu puterea personala. Cand este blocata sau dezechilibrata, te simti slabit sau usor descurajat. Esti inclinat sa fii prea critic cu tine insusi sau esti foarte vulnerabil la criticile sau parerile celorlalti, dai semne de nervozitat. Cand este echilibrata, te simti stapan pe propriile abilitati, optimist, increzator si sigur pe tine.

Anahata, Chakra inimii

ANAHATA, chakra inimii

Anahata, cunoscuta si sub numele de chakra inimii, este localizata exact in dreptul inimii si este asociata cu dragostea si emotiile. Cand este blocata sau dezechilibrata te simti singur sau dezamagit in dragoste, nu manifesti compasiune pentru ceilalti sau sa fii prea sensibil. Cand aceasta chakra este echilibrata, simti ca meriti sa fii iubit si, la randul tau, esti gata sa te indragostesti.

Esti gata sa-i ierti pe cei care ti-au gresit candva, iti ierti si tie propriile greseli din trecut si crezi ca totul merge spre bine.

Vishuddha, Chakra gatului

VISHUDDHA, chakra gâtului

Vishuddha, numita si chakra gatului, se afla la nivelul gatului. Este asociata cu capacitatea de comunicare. Daca este blocata sau dezechilibrata te simti frustrat si incapabil sa te exprimi clar. Este posibil sa vorbesti prea mult si sa-ti fie greu sa-i asculti pe ceilalti. Cand chakra gatului este echilibrata, esti capabil sa-ti comunici atat gandurile, cat si sentimentele – chiar si cele de manie si frustrare – intr-o maniera calma, analitica. Cuvintele rostite si cele scrise te ajuta sa pui bazele unor relatii stabile si sa-ti fixezi scopurile pe care le poti atinge.

Ajna, Al treilea ochi

AJNA, al treilea ochi

Ajna, cunoscuta si chakra celui de-al treilea ochi, este situata in centrul fruntii. Este centrul imaginatiei si al spiritului. Cand este blocata sau dezechilibrata este posibil sa pierzi legatura cu realitatea lumii fizice. Cand aceasta este echilibrata esti capabil sa imbini intuitia cu ratiunea; reusesti sa constientizezi al saselea simt, sa fii receptiv la el si sa folosesti vizualizarea creativa pentru a-ti manifesta sperantele si visele.

Sahasrara, Chakra coroanei

SAHASRARA, chakra coroanei

Sahasrara, numita si chakra coroanei, este situata exact in crestetul capuluI. Reprezinta legatura cu spiritualitatea, cu eul tau superior si cu divinitatea. Este punctul de intrare pentru orice tip de energie care iti patrunde in corp si circula prin celelalte chakre.

Sursa: TerapieBach.wordpress.com