Anul Calului

Anul Calului Pentru Fiecare Zodie

Anul Calului este unul din cei binecuvantati pentru majoritatea nativilor ciclului. Va fi un an caracterizat de actiune si libertate de miscare, de constructie si dezvoltare, anul dintre anii incantatori si generosi pentru mai toti dintre noi. Este un an excelent pentru afaceri, pe fondul unei dezvoltari economice relativ bune, pentru improvizatii, artificii si inventii care sa usureze atat "drumul" de acum cat si pe cele viitoare fapt ce "recomanda" actiunea constanta.

De asemeni va fi un an in care au loc multe promovari in care aproape toate lucrurile vor tinde sa mearga de la sine. Un an in care este bine sa fie ascultate simturile interioare chiar daca exista unele riscuri (dar odata ce a fost ales drumul intuitia va da randamente din cele mai bune) pe fondul unei tonifiante si regenerative influente a Calului urmand sa beneficiem de un plus de energie si intuitie care nu trebuie ratate deoarece totul este finalizat rapid si eficient.

In acest an oamenii vor descoperi ca sunt nesabuiti, romantici si imprudenti in conditii de miscare rapida si obositoare, realizarile acestui an fiind "platite" din belsug cu rezervele de energie. De altfel unul din obiectivele fiecaruia dintre noi va fi enonomisirea de energie mai ales ca este un an in care planificarea, taraganarea sau amanarea lucrurilor trebuie sa fie eliminata la maximum de posibilitate (in fond increderea in sine ca "controla" sentimentele si actiunile).

Va fi necesar sa fim atenti la o echilibrare a riscului care il implicam in activitatile si trairile noastre deoarece tempoul Calului este rapid dar dispozitia sa sangvinica este destul de inconstanta. In plus cerintele de a duce majoritatea lucrurilor si actiunilor la capat ne va forta sa fim destul de duri (fapt care la nivel diplomatic va induce destul de multe stari de tensiune). Dar nu trebuie sa uitam sa fim cutezatori si indrazneti pe fondul unei dispozitii "beton".

Anul Calului Pentru Zodia Sobolan

Bunul simt in aprecierea problemelor financiare caracteristic anului Calului vor face ca "afaceristul" Sobolan sa se simta in largul sau. Cu toate acestea el trebuie sa fie conservator in aprecieri sau in angajarea afacerilor pentru ca acest an tinde sa oscileze intre realizari capabile sa il bucure si sa il faca sa cheltuiasca banii (in special investind) sau sa aiba probleme datorate unei implicari ce poate fi "exploatata" de altii in baza lipsei de scrupule si a "dorintei" de a insusi ce nu este al lor.

Atentia nativului Sobolan va trebui orientata in special asupra elementului uman. Pe parcursul acestui an exista mari sanse de a avea probleme si dezamagiri atat din partea celor implicati in viata sa "economica" cat si din partea celor implicati in viata sentimentala. Fondul de dezamagire "uamana" poate diminua semnificativ majoritatea randamentelor acestui an.

Anul Calului Pentru Zodia Bivol

Cu toate ca este unul dintre anii in care nativul Bivol se va restabili si va consolida pozitiile existente, pe fondul unei tendinte mai mari decat de obicei de a face evaluari conservatoare si mai ales datorita faptului ca nu se poate adapta la cerintele de "viteza" si spontaneintate ale influentei calului, el va avea parte de un an zbuciumat si obositor. In marea majoritate a anului va fi coplesit de valul de afaceri sau cerinte sentimentale fapt ce poate induce stari de suferinta grea.

Este "absolut" necesar pentru majoritatea nativilor Bivol sa fie atenti mai ales toamna cand influenta calului slabeste putin tempoul pregatind sprintul final al anului. Atunci nativul Bivol are toate sansele de a se dezechilibra cu "grele" influente asupra anilor care vin. De aceea este recomandat ca nativii Bivol sa isi reduca la maxim "gama activitatilor" pentru acest an.

Anul Calului Pentru Zodia Tigru

Un an dintre cei mai buni pentru nativul Tigru. Influenta Calului este pe gustul si in sprititul nativ al Tigrului fapt pentru care anul va fi pe cat de fericit pe atat de bun. Activitatile Tigrului se vor desfasura calm atat in afaceri cat si profesional sau in viata proprie. Ca un plus al tonusului sentimental pentru Tigru se poate spune ca acest an va fi un adevart an al sarbatorilor si vietii bune. "Intretinerea" anului va fi realizata de faptul ca banii curg, Tigrul avand posibilitatea si sa economiseasca.

Pe fondul bunului mers al evenimentelor, nativul Tigru va trebui sa se gandeasca la viitor cat mai mult cu putinta deoarece viata acestuia poate cunoaste "intorsaturi" ciudate pe parcursul anilor care vin. Pentru Tigrii nefericiti care nu s-au "integrat anului Calului, toate problemele lor apar datorita "incompatibilitatii" cu cei din viata lor.

Anul Calului Pentru Zodia Iepure

Unul din anii in general buni pentru nativul iepure. Simturile sale de bun diplomat si colaborator vor fi "rasplatite" pe deplin, o mare parte din realizarile acestuia venind din directia unor oameni "indatoritori" care vor fi fericiti sa uzeze de influenta lor pentru beneficiul comun. Influenta Calului va fi de "calibru greu" si in directia distractiilor si chefurilor care aproape ca ii vor prisosi nativului Iepure pe parcursul acestui an.

Cu toate ca nu va fi necajit de stari de tensiune sau cu probleme de sanatate el va trebui sa fie destul de atent in acest domeniu deoarece bunastarea acestuia poate deveni rapid "tinta" celor din jur care "nu suporta" iepurele. Atentie la recuperarea pierderilor suferite in alti ani care pot deveni "capitale" pentru bunul mers al tuturor evenimentelor.

Anul Calului Pentru Zodia Dragon

Chiar daca Dragonul induce sentimente de respect de partea influentei Calului acesta va fi destul de instabil in manifestari. Este vorba despre un an al energiei care poate plasa nativul Dragon in ipostaze mult prea extremiste fata de normal. Anul va fi, in consecinta, destul de amestecat, plin de incertitudini si surprize. Cel putin pentru nativii Dragon "coplesiti" de grijile anilor precedenti se poate spune ca va urma un an din cei mai grei si stresanti.

Important este faptul ca problemele majoritatii Dragonilor au tendinta de a se rezolva de la sine mai ales in conditiile in care acestia vor renunta la incapatanarea si/ sau agresivitatea atat de caracteristice lor. In plus aproape toti nativii Dragon vor trebui sa fie atenti la relatiile de natura umana care pot sa le schimbe viata in sens negativ cel putin temporar.

Anul Calului Pentru Zodia Sarpe

Destul de "impiedicatul energetic" Sarpe beneficiaza sub influenta (sau tutela) Calului de un plus semnificativ de energie. Destul de neobisnuit cu un tonus atat de bun, Sarpele va trebui sa isi controleze atent mai ales emotiile. Acest fapt il va ajuta sa nu se pripeasca pentru a deveni capabil sa isi indeplineasca majoritatea dorintelor (in conditiile in care nu isi inhiba caracteristicile tipice de bun simt si de cunoastere a potentialului real pentru Sarpe).

Vor fi unele probleme legate de datoriile mai vechi sau de problemele care nu si-au gasit rezolvarea pana la acest moment. Este bine ca nativul Sarpe sa faca o selectie a potentialului de a "ataca" aceste probleme deoarece are sanse prea mici daca incerca sa profite de acest an si sa le rezolve pe toate. Chiar daca sunt probleme va trebui sa constientizeze ca sunt nori trecatori.

Anul Calului Pentru Zodia Cal

Acesta este anul in care "toata pajistea" apartine nativului Cal. Se poate spune ca va fi un an bun si prosper pentru majoritatea nativilor in care vor trai multe satisfactii si fericiri. Totul merge parca "de la sine" mai ales ca in acest an nativul Cal este destul de norocos in tot ceea ce intreprinde. Este anul in care el va trebui sa investeasca energia disponibila in planuri de viitor deoarece acestea au sanse de reusita maxime (chiar si in conditiile in care pot apare influente negative).

Atentie la contactele umane si in special la cercul social intim. Este un an in care este necesar sa evite cu orice pret certurile sau starile conflictuale. Cei care vor "parasi" arena de relatii a Calului (prieteni, asociati, etc.) nu vor uita niciodata ca au de platit "inzecit" Calului ceea ce au trait. In plus nativul Cal trebuie sa "controleze" toate noile intalniri evitand riscul.

Anul Calului Pentru Zodia Capra

Capra are capacitatea de a se face placuta influentei Calului fapt ce va aduce in viata acesteia (pentru acest an) linistea si calmul de care are atat de multa nevoie pentru a se simti libera si de a actiona eficient. Se poate spune ca nu vor apare probleme in toate directiile vietii de zi cu zi a acesteia nativul Capra avand capacitatea sa controleze eficient "din culise" toate scenele acestui act al vietii lui. Daca se vor "cumula" eficient toate aceste influente Capra va fi capabila sa depaseasca orice obstacol.

Atentie la "disiparea" exagerata a eforturilor. Oboseala nascuta de lipsa unui control eficient al numarului de activitati in care se implica (cel mai mult din entuziasmul bunului mers al evenimentelor) poate induce probleme severe in directia sanatatii. Este bine ca nativul Capra sa nu uite ca problemele/ datoriile vechi nu au nici o sansa sa nu se rezolve pe acest an.

Anul Calului Pentru Zodia Maimuta

Nativitatea Maimuta se impaca destul de bine influenta Calului. Ea va beneficia de un an excelent in care va face fata majoritatii necazurilor si frustarilor in care problemele/ datoriile vechi vor gasi cea mai buna si sigura rezolvare acesta fiind un an in care Maimuta trebuie sa ramana curata, fara probleme ce pot fi atribuite trecutului. Succesul nativului Maimuta va fi si mai stralucitor daca acesta face tot ceea ce ii sta in putinta sa fie un fin observator si sa abordeze un comportament conservator.

Problemele acestui nativ sunt legate de faptul ca exista mari posibilitati sa "isi scufunde singur barca" mai ales in conditiile in care nu va fi capabil sa isi reduca din pretentii. O solutie ar fi sa se alieze cu oponentii in special in situatia in care este evident ca nu ii va putea invinge. Se pot evita riscurile si atunci cand nativul Maimuta evita pe cat posibil confruntarile umane.

Anul Calului Pentru Zodia Mistret

Influenta Calului asupra nativului Cocos nu este una din cele mai bune sau fericite. Urmeaza un an plin de incercari, conflicte si probleme care va fi mult mai plin decat de obicei de tot felul de obstacole. Rezulta ca nativul Cocos nu trebuie sa se astepte la prea multe realizari pentru acest an in special datorita factorului uman care il inconjoara. De aceea se poate obtine "reversul medaliei" in conditiile in care va sti sa isi foloseasca potentialul diplomatic in directia multor compromisuri necesare.

Problemele ridicate de cei din jur nu vor include familia care va singurul element care va aduce liniste si fericire. Ar exista alternativa de a "controla" bunul mers al evenimentelor in conditiile in care nativul cocos renunta la incapatanarea si "turbulenta verbala" care ii este destul de caracteristica si mai ales pagubitoare pentru acest an.

Anul Calului Pentru Zodia Caine

Cainele este deseori cel mai bun "insotitor" al Calului fapt pentru care va urma un an de expasiune si progres in care profesia, afacerile, banii, prietenii, familia, etc. vor avea "capacitatea" maxima de a oferi tot ceea ce este necesar bunului mers al evenimentelor. Sarbatori, petreceri, etc. vor avea "beneficiul" de a atrage o multitudine de prieteni si relatii care vor fi deosebit de utili in anii care vin, fapt care ar trebui sa il faca pe nativul Caine sa fie foarte atent in acest domeniu de activitate.

Torentul de activitate (chiar daca este vorba despre receptii, chefuri sau altele asemenea) il va face sa aiba prea putin timp pentru familie fapt care ii poate aduce dezechilibre in acest an. Poate evita aceste probleme (ca si altele probabile) utilizand gesturile bine gandite si facand ceva mai mult decat necesar uz de inteligenta care nu se poate spune ca ii lipseste.

Anul Calului Pentru Zodia Mistret

Este unul din anii in care totul depinde de gesturile si deciziile sale. Se poate spune ca este un an prosper pentru cariera si familia sa in care beneficiile care alta data i se refuzau vor veni acum din toate directiile. Problemele sau datoriile ce tin de trecut vor deveni o adevarata binecuvantare pentru acest an deoarece vor avea un rol de "factor motor" pentru majoritatea gesturilor nativului Porc fapt ce va avea ca rezultat nu numai "achitarea" fata de acestea ci si pregatirea anilor care vin.

Problemele ce pot apare vin din directia tendintei/ posibilitatii nativului de a risca mai ales in domeniul financiar. Un alt pericol este reprezentat de cei din jurul acestuia. Ei vor face pe langa multe gesturi evident benefice si "greseli" care pot pagubi si/ sau dezamagi nativul mistret in cel mai crunt mod cu putinta inducand pierderi financiare majore sau caderi psihice.