Anul Caprei

Anul Caprei Pentru Fiecare Zodie

Este un an al linistii si relaxarii caracteristice influentei Oii. In fond era necesara ceva relaxare pentru a permite "luxul" cautarii propriei linisti si/ sau de impacare intre semenii care formeaza "cercul" vietii noastre. Din acest motiv lucrurile vor pare a avea o derulare lenta in care aproape toate "abordarile" vor parea a fi cuprinse de sentimentalism si afectivitate. Totul va tinde spre retragerea in mijlocul familiei pentru a darui si a primi maximum posibil.

Va fi un an al artistilor, un an in care aproape toti isi vor permite sa aiba capricii sau iluzii, un an in care conflictele de orice fel vor avea tendinta sa se stinga sau in cel mai nefericit caz sa se amane. Cele mai bune rezultate se vor obtine daca se va actiona in grup sau in sensul maririi potentialului de activitate al grupurilor existente deja precum si in conditiile in care se va realiza un bun echilibru intre starea de veghe sau cea de vis.

Armoniile pesimiste tipice nativitatii Capra ne vor face de multe ori irascibili sau in cel mai fericit caz hipersensibili fata de lucruri care nu prezinta prea mare importanta. Poate fi un an in care ne descurajam usor in ceea ce privesc deciziile si/ sau actiunile noastre, mai ales in conditiile in care nu apare multumirea in directia lor. De asemeni exista mari sanse ca semnele active sa inregistreze regrese evidente sub influenta seninatatii si relaxarii induce de Capra.

Nu trebuie sa uitam de tendinta spre cheltuieli exagerate (tipica influentei Oii) care este gata sa ne faca sa suferim consecintele risipei si sa ne lase descoperiti in fata cerintelor ulterioare ce vor fi pe cat de drastice pe atat de regresive. In plus este necesar sa mentinem un control strict al tendintelor spre coexistenta si armonie deoarece "dusmanii" vor sti sa speculeze acest lucru si sa se ajunga la martirizari (cei moderati si blanzi vor fi acuzati si neluati in seama pe acest an).

Anul Caprei Pentru Zodia Sobolan

Linistea si armonia relativa din jur va permite nativului Sobolan sa se "desfasoare" destul de eficient sub influenta Oii. Va fi un an moderat pe parcursul caruia Sobolanul are sanse maxime de a avea realizari in cariera sa, de a recupera sau rezolva "terenul" in fata problemelor vechi (mai ales a celor ostile), un an in care va fi capabil sa descopere si sa obtina avantaje de pe urma unor "ocazii" ignorate anterior sau considerate a fi riscante si/ sau pagubitoare.

Tinand cont de faptul ca planurile sale se vor realiza doar daca nativul Sobolan va face fata schimbarilor sau starilor conflictuale, este necesar sa se sublinieze importanta armoniei si colaborarii cu cei din jur pentru eliminarea la maxim a starilor conflictuale (cu sanse maxime de a "degenera" si pe anii care vin cu repercusiuni destul de grave).

Anul Caprei Pentru Zodia Bivol

Linistea si calmul necesar evolutiei bune pentru nativul Bou este pe cat de atotprezenta pe atat de periculoasa. Va fi un an care nu va aduce ceea ce isi dorea Bivolul cu toate ca lucrurile vor avea o linie destul de stabila si constructiva pe parcursul intregului an. Motivul principal este "lentoarea" generala indusa de influenta Oii care concura la "lentoarea" nativa a Boului. In plus el nu prea are capacitatea de a se adapta la cerintele sociale deosebit de ridicate solicitate de acest an.

Linistea si bunul mers al lucrurilor din cadrul familiei va fi destul de scump platita de "aciditatea" celor care formeaza cercul prietenilor sau relatiilor nativului Bou fapt ce va aduce multiple stari conflictuale, pierderi financiare, etc. atat datorita faptului ca realizarile acestui an solicita colaborari cat si datorita faptului ca cei blanzi vor fi neluati in seama si sanctionati.

Anul Caprei Pentru Zodia Tigru

Tigrul se misca prea repede pentru a nu deveni obositor in acest an sub influenta Oii. Cu toate ca rezolvarea problemelor curente vietii sale ii solicita majoritatea timpului si/ sau energiei disponibile el va fi un an bun si benefic (in special datorita necesitatii de a actiona atat asupra evenimentelor propriu-zise cat si asupra persoanelor implicate in derularea acestora). Datorita faptului ca este "orientat" cu precadere spre "extreme" va avea de trait mai multe "sensuri" ale acestora.

Atentia sa deosebita va trebui orientata asupra celor implicati in viata sa deoarece este un an in care se va face suportat sau inteles cu destula greutate, discutiile si tensiunile de zi cu zi dand senzatia ca nu se mai termina (inclusiv in familie). La aceste probleme contribuie si starea de stress nascuta de activitatea mult prea sustinuta (care are ca principal efect slabirea atentiei).

Anul Caprei Pentru Zodia Iepure

Unul dintre favoritii influentei Oii, Iepurele va beneficia de un an din cei mai buni in care va avea parte de realizari minunate. In acest an va duce spre finalizare si succes majoritatea planurilor sale avand mereu grija si in directia consolidarii drumurilor sale viitoare pe fondul prosperitatii si puterii acestui an al Oii. Un detaliu important este cel legat de atentia necesara spre detalii, capacitatea sa de a "produce" inimaginabilul fiind direct proportionala cu gradul de acoperire al detaliilor.

Bunul mers al evenimentelor se bazeaza pe un stress evident de a percepe si "investi" tot ceea ce se afla in jurul si la indemana nativului iepure fapt care il va obosi destul de puternic. In functie de rezistenta fiecarui individ, deci si de posibilitatea de a utiliza simturile ascutite ale nativitatii iepure se va "completa" si panoplia succeselor fiecaruia.

Anul Caprei Pentru Zodia Dragon

Dragonul este unul dintre simbolurile active cele mai afectate de Oaia mult prea temperata pentru a intra in rezonanta favorabila. Din acest motiv performantele Dragonului vor fi destul de limitate pe parcursul acestui an aproape in toate directiile de activitate. Nu trebuie inteles ca acest an are sanse prea mari de a fi dominat de stari de tensiune sau scandaluri. El se va derula lent si sigur in cele mai bune directii posibile, dar nu asa cum si-ar dori nativul Dragon.

Conditiile de evolutie destul de limitate vor crea nativilor Dragon sentimentul frustarii si al ineficientei. Repercusiunile pot fi "regasite" intr-o tensiune de cele mai multe ori exagerata cu un potential periculos de a se descarca asupra persoanelor care "compun" viata Dragonului. Este indicat sa fie eliminate orice posibilitati de a "afecta" intr-un fel anume pe cei din jur.

Anul Caprei Pentru Zodia Sarpe

Un an in care nativul Sarpe sinte ca isi poate desfasura in liniste si cu eficienta potentialele de care dispune. De el depinde care va fi sensul de manifestare al acestui an putand opta fara probleme ca anul sa fie unul calm si lent in care posibilitatile sale de a acoperi cerintele de activitate sa permita utilizarea si intretinerea prietenilor (cu consecinte din cele mai bune pentru viitor) sau sa aibe un an activ si extrem de productiv care sa ii creeze rezervele investitionale (tintind acelasi viitor).

Optiunile nativului Sarpe (sub influenta Oii) vor determina si problemele care le poate intampina. Un an ocrotitor, linistit, alaturi de prieteni si castig modest poate creea probleme din punctul de vedere al cerintelor investitionale din viitor, un an activ poate crea probleme legate de cei din jurul sau cu stari de dezacord sau opozitie evidente.

Anul Caprei Pentru Zodia Cal

Un an modest pentru nativul Cal cu toate ca beneficiaza de tot sprijinul posibil de partea influentei Oii. Acest sprijin va aveqa darul de a ajuta epuizatul si plictisitul Cal sa isi pastreze un "echilibru" cat mai bun si sa nu fie afectat de griji sau probleme majore in ideea de a da posibilitate acestuia de recuperare precum si pentru a avea puterea de a elimina maximum posibil din raul existent in viata lui sau cel putin a celor din jurul sau (acestia castigand "timp" sa il ajute in compensare).

Eventualele probleme pe care le poate avea nativul Cal sunt legat de o potentiala eroare a "investirii" eforturilor sale in oameni care nu merita sau care vor intoarce ajutorul primit sub o forma negativa de tipul certurilor, discordiilor, pierderilor financiare, etc. In plus Calul nu trebuie sa uite nici o secunda ca este anul recuperarii si al eliminarii raului din viata sa.

Anul Caprei Pentru Zodia Capra

Nativul Capra nu va avea un an prea bun. Pe fundalul considerentelor de indiferenta de partea influentei anului (Capra) - se poate descurca si singura, ea va "reusi" sa fie mult prea capricioasa pentru a putea fi "suportata" de cei din jur. Chiar daca sunt sanse maxime de realizari de exceptie, chiar daca va finaliza multe din planurile sale (si va fi "inclusa" in planuri de viitor atat pe pozitie de "sef" cat si pe pozitie de colaborator) ea va fi deosebit de inclinata sa "cheltuiasca" tot castigul.

Daca va reusi sa isi orienteze energia in directii clare, daca va reusi sa fie practica si sa isi controleze dorintele si "darul" de a cheltui peste masura are toate sansele sa evite orice poate deveni negativ in anul Oii (si, foarte posibil, pe anii care vin). Atentie la certuri si conflicte! Se poate ajunge la probleme si complicatii din cele mai grave cu putinta.

Anul Caprei Pentru Zodia Maimuta

Un alt an in care nativul Maimuta trebuie sa fie deosebit de atent. Mai toate influentele Oii tind sa "completeze" capriciile aflate in "posesia" Maimutei fapt ce poate induce dezechilibre demne de luat in seama. Ea va avea parte de un an agitat si plin de evenimente si nu isi poate permite luxul capriciului sub nici o forma. Va face usoar rost de bani, va progresa in privinta realizarii si/ sau consolidarii planurilor sale, isi va face noi prieteni/ asociati cu adevarat valorosi, etc.

Important pentru acest an va fi ca nativul Maimuta sa evite risipa indusa de influenta Oii si sa actioneze aproape intotdeauna cu cat mai multa discretie si cat mai mult tact. Vor fi la fel de "tintiti" ca de obicei de catre cei din jurul lor dar, pe parcursul acestui an, sunt mai slabi decat niciodata in fata atacurilor sub centura a "prietenilor" care ii inconjoara.

Anul Caprei Pentru Zodia Mistret

In "ograda vietii" Oaia si Cocosul sunt destul de des alaturi la bine si la rau. Sub influenta Oii, nativul Cocos va beneficia de un an bun si ocrotitor. Cu toate ca sunt sanse destul de mari ca necazurile sa abunde in viata de zi cu zi a Cocosului el nu va fi afectat direct, viata sa fiind din ce in ce mai stabila si linistita cu trecerea peste toate acestea. Interesant este ca va putea sa se relaxeze fara probleme si sa petreaca exact atat cat este necesar cu prietenii sai incat sa multumeasca deplin toate partile.

Atentie, chiar daca rezolvarea problemelor "instaureaza" atat linistea anului curent cat si o mare parte din cea a anilor viitori, nativul Cocos va trebui sa isi orienteze permanent atentia asupra nivelului la care a ajuns strssul si/ sau oboseala sa. Poate ca nu se va resimti anul acesta dar, la anu' ce oare se mai poate intampla?

Anul Caprei Pentru Zodia Caine

Cainele este cel care readuce permanent Oaia inapoi la turma. Acesta va fi motivul pentru care influenta Oii nu este una dintre cele mai bune, anul care va urma pentru nativul Caine fiind unul modest in care mai toate necazurile posibile mediului din care face parte acesta il vor atinge si il vor ingrijora. Este momentul ca nativul Caine sa fie mai conservator, rabdator si cumpatat ca niciodata deoarece, in esenta, Oaia nu este capabila sa produca un rau major.

Pentru nativul Caine va fi destul de important ca, pe parcursul anului Oii, sa faca tot ceea ce ii sta in putinta sa isi pastreze cumpatul in conditiile in care se va simti cu adevarat "la indemana sortii". Daca va avea si capacitatea de a-si tine gura indiferent de situatie va fi capabil sa previna si eventualele pierderi care le poate inregistra pe parcursul acestui an.

Anul Caprei Pentru Zodia Mistret

Pentru nativii Mistret va urma un an "al viitorului" Influenta pozitiva a Oii va da cele mai bune rezultate in special in directia gesturilor sau actiunilor care privesc viitorul nativului Porc. Starea financiara va fi constanta sau intr-un progres lent, nu se prevad stari conflictuale sau probleme de sanatate si nu vor apare probleme de mediu care sa nu fie usor de "instrumentat" de catre Porc. De retinut este ca principalele acumulari vor privi viitorul.

Orientand energia sa spre acumularile tehnice, stiintifice, practice, profesionale, sau cele privind cariera si/ sau afacerile nativul porc va avea de rezolvat problema constientizarii de efort prestat in relatie directa cu efortul "de prestat" in viitor. Nu va fi "tras la raspundere" pe acest an de gesturile sale dar sa nu ii para rau mai tarziu ca a pierdut timpul pentru a se necaji.