Anul Cocosului

Anul Cocosului Pentru Fiecare Zodie

A venit vremea ca optimismul nostru sa fie completat de mandrie, egoism, dorinta de a epata in depasirea "barierelor" celor mai absurde dar si de a proceda la gesturi justitiare cu sau fara rost. Anul Cocosului va aduce astfel realizare si ruina, fericire si cosmar, progres si decadere in toata splendoarea posibila (fara a interpreta aici ca ar putea fi vorba de extreme - Cocosul va avea tendinta sa tina totul "la centru" intr-un echilibru care sa nu de-a multa bataie de cap).

Cu toate ca este un an mai mult al problemelor si tensiunilor nu trebuie sa disperam. Pe talerul celalalt al balantei vor fi pute destule lucruri bune ca sa se iasa in acest an cu bine, fara a "flamanzi". Cocosul este deopotriva un simbol al administratiei care, fara a lua in calcul daca este buna sau nu, ea trebuie sa dea roade daca este folosita asa cum trebuie, in special daca se va proceda aproape exclusiv pe reactii, gesturi si actiuni pe cont propriu.

Dupa cum spuneam totul depinde de sensul in care se va inclina balanta "ofertelor" de orice natura ale influentei Cocosului in completarea influentei fiecarui nativ in parte. Poate fi un an plin de planuri absurde, de dispute de toate gradele, de efort maxim in conditii de castig minim, de obositoare agitatie total fara rost, de reactii demonstrative dar fara rezultate palpabile, de cheltuieli la un cuantum direct proportional cu starea de tensiune nervoasa, etc.

De retinut este ca majoritatea problemelor acestui an sunt nascute de tendintele evidente spre grandomanie dar si spre dominatie ale influentei Cocosului. Deci, este un an in care trebuie sa nu ne agitam prea mult, in care detaliile trebuie analizate atent fara a neglija ansamblul care il formeaza, un an in care trebuie sa ne suparam cat mai putin si mai ales sa evitam sa facem asta pentru tot felul de nimicuri. In plus, atentie la gogomanie si opulenta! Costa enorm.

Anul Cocosului Pentru Zodia Sobolan

Simturile "adaptative" ale nativului Sobolan vor face "casa buna" cu influenta Cocosului. Va urma un an bun, plin de realizari. Se poate spune ca acest an va fi unul destul de imprevizibil in special datorita unei succesiuni a evenimentelor bune imposibil de controlat si/ sau evaluat. Prietenii, familia, asociatii/ colaboratorii vor tine "mortis" sa se faca utili sau placuti nativului Sobolan intr-un an care va trece mai repede decat isi poate da seama acesta din urma.

Probleme pot apare datorita "torentului" de activitate la care va fi nevoit/ va dori sa participe nativul Sobolan, intr-o cursa de a castiga cat mai mult si cat mai repede din tot ceea ce reprezinta el. Oboseala, surescitarea, stressul sau altele asemenea ii vor "slabi" puterea de concentrare si il vor expune la erori de diverse grade cu diverse repercusiuni in anii care vin.

Anul Cocosului Pentru Zodia Bivol

"Credintele" sale la adresa ierarhiei si a ordinii generale nu vor fi pe placul influentei Cocosului care il va "hartui" cu tot felul de sicane. In esenta se poate spune ca va fi un an modest "spre bun" in conditiile in care nativul Bivol va cauta sa evite pe cat posibil implicarea altor persoane in viata sa. Este un moment "favorabil" pentru dezamagiri produse in special de prieteni sau de pierderi care sunt "induse" de colaboratorii lui.

Nu este momentul ca nativul Bivol sa se ingrijoreze. Pastrandu-si comportamentul sau nativ poate avea chiar succese din cele mai bune pentru acest an. Important va fi sa nu devina prea entuziast datorita acestora si sa nu uite slabiciunile sale in directia factorului uman din jurul sau. Atentie deosebita chiar si catre cei cu care nu se ajunge la contact direct.

Anul Cocosului Pentru Zodia Tigru

Nativul Tigru ca fi intr-o directa "concurenta" cu influenta Cocosului. Sunt de asteptat evenimente care vor avea tendinta sa inhibe energiile sau curajul nativului Tigru pentru ca influenta Cocosului sa aibe toate sansele de al "ingenunchia" pe Tigru. Din acest motiv, Tigrul va trebui sa faca tot ceea ce ii sta in putinta sa evite starile inhibatorii cum ar fi nelinistea, teama, tendintele de lasitate si alte asemenea manifestari, pentru a-si putea "derula" intreg potentialul disponibil.

Chiar daca lucrurile par sa nu mearga bine, in timp, va sesiza ca ele se rezolva de la sine, cateodata datorita interventiei celor din jur (prieteni in special) cateodata cu o minima si "descurajata" interventie de partea sa. Cu cat aceasta "descurajare" va fi mai nesemnificativa, cu atat reusita problemei in cauza va fi mai mare.

Anul Cocosului Pentru Zodia Iepure

In acest an diplomatul Iepure va trebui sa faca fata disensiunilor majore tipice influentei Cocosului. Va urma un an dificil in care cea mai mare parte a reactiilor/ gesturilor sale nu vor da randament sau vor atrage nu numai consumuri inutile de timp si energie ci si foarte probabile regrese. Comportamentul de tip conservator sau "alierea" cu cei din jur (in conditiile in care va fi doar colaborator si nu unul din factorii de decizie) poate induce un mers ceva mai favorabil al evenimentelor.

Principalul efort al nativului Iepure pentru acest an trebuie orientat spre mentinerea sau imbunatatirea status-ului emotional. Sentimentele de frustare sau depresie ce pot apare au cele mai "grele" influente asupra puterii de concentrare si percepere a detaliilor. In acest mod se va ajunge cel putin la echilibru in familie si mediu (de care are mare nevoie pe acest an).

Anul Cocosului Pentru Zodia Dragon

In acest an influenta Cocosului va avea tendinta de a se arata cat mai nobila cu putinta la adresa simbolului nobletii "purtat" de nativitatea Dragonului. Avand tot ceea ce ii este necesar, nativul Dragon, va avea un an plin de evenimente cu sanse maxime de progres si fericire. Toate au cele mai mari sanse de reusita cu putinta atat in afaceri/ cariera, cat si financiar sau in mediul de prieteni/ familie.

De altfel este anul in care timpul liber trebuie bine utilizat in directia noilor relatii/ prietenii. Un fapt important pentru bunul mers al evenimentelor este reprezentat de necesitatea ca nativul Dragon sa reactioneze cat mai atent cu putinta in directia relatiilor umane. Daca se va crea un dezechilibru capabil de a crea tensiuni mania celor in cauza nu va duce la lucruri din cele mai bune pentru viitor (cand este posibil ca Dragonul sa plateasca mai scump decat crede).

Anul Cocosului Pentru Zodia Sarpe

"Relatia" dintre nativul Sarpe si influenta Cocosului este una din cele mai favorabile pentru primul. Atat cat va fi posibil se va "beneficia" de unul din anii cei mai buni, u an favorabil pentru majoritatea gesturilor si/ sau actiunilor nativului Sarpe. Rabdarea si perseverenta de pana acum va gasi cele mai bune "metode" de a fi rasplatita pe toate liniile (familie, prieteni, cariera/ afaceri, etc.). Nu este exclus ca farmecul si intutia Sarpelui sa poata transforma anul intr-unul excelent.

Riscurile nu trebuie "supralicitate". Tendinta spre "joc" a nativului Sarpe poate aduce dezechilibre majore care sa destabilizeze mersul curent al evenimentelor "reusind" sa induca un mers in cel mai fericit caz normal pentru majoritatea evenimentelor. Si nu trebuie ca acesta sa uite de posibilele "penalizari" induse de cei care nu ii aproba sau se folosesc de acest defect.

Anul Cocosului Pentru Zodia Cal

Posibilitatile nativului Cal de a avea sub influenta Cocosului parte de insucces sau evenimente negative sunt din cele mai reduse cu putinta. Practic va fi un an in care Calul va putea sa se desfasoare eficient si sa aiba rezultate pe masura eforturilor depuse. Banii vor veni usor, familia va trai clipe din cele mai bune alaturi de Cal, prietenii sau cei din jur vor sarbatori fiecare succes si vor face tot ce le sta in putinta de a "exploata" la maxim acest an al colaborarilor.

Asemenea altor nativi principalele probleme ale nativului Cal vor fi legate de puterea de control asupra sentimentelor. Pentru cei care "beneficiaza" de o cariera este indicat sa evite un comportament irascibil la "hartuirile" colegilor in conditiile in care este destul de logic sa nu fie posibil sa "fie suportabil" avantul din acest an al nativului Cal.

Anul Cocosului Pentru Zodia Capra

Simturile nativilor Capra vor gasi sub influenta Cocosului destule forme de a percepe ce este posibil sau ce nu este posibil de "atins". De aceea va fi un an in care Oaia va trai la maxim de intensitate tot ceea ce poate in conditiile in care perceptiile acesteia ii vor sustine un mers destul de favorabil al evenimentelor. Banii vin usor sar se duc si mai usor in special in directia sarbatorilor/ petrecerilor de care va uza foarte des, colegii vor lupta umar la umar, familia se va bucura chiar si de conflicte, etc.

Nativul Capra nu trebuie sa uite nici o clipa ca este anul colaborarilor. Ea dispune de tot ceea ce este necesar unui bun mers al relatiilor dar nu poate inlatura problemele legate de modul cum interpreteaza cei din jur sau mai ales nu poate inlatura interesele acestora. Chiar si familia va avea grija sa ceara atentie suplimentara pe parcursul acestui an.

Anul Cocosului Pentru Zodia Maimuta

Cerintele "in crestere" in ceea ce privesc relatiile umane pot face ca acest an sa fie destul de dificil si enervant pentru nativul Maimuta. Influenta Cocosului nu are darul de a destabiliza "mersul" acestui an dar va face ca viata Maimutei sa fie "prea plina" de solicitari ale celor din jur. Colaborarile vor "naste" fie bani, fie colaborari fructuoase pentru anul in curs sau pentru cei viitori dar sociabila Maimuta va fi efectiv "zdrobita" de valul solicitarilor avand sanse maxime sa se epuizeze.

Una din "cheile" anului este dozarea efortului. Astfel se va "planta" pe pozitia in care nu va mai neglija familia, in care prietenii/ colaboratorii, etc. nu vor gasi cauze de a acuza sau penaliza reactiile Maimutei, in care adversarii acesteia nu vor putea gasi usor fisuri in armura acesteia. In plus nu trebuie uitat ca oboseala afecteaza puterea de percepere a detaliilor.

Anul Cocosului Pentru Zodia Mistret

Este destul de normal ca influenta Cocosului sa fie una benefica pentru cei asemenea lui, in conditiile in care nu apar elemente ce pot fi numite a fi "rebele". In acest an sunt sanse maxime sa se rezolve tot ceea ce isi va propune nativul Cocos, rezultatul anului fiind aproape sigur pozitiv. In plus va gasi in jurul sau reactii dintre cele mai potrivite apropo de necesitatile sale, colegii, asociatii, etc. avand unele din cele mai pozitive reactii si consideratii la adresa acestuia.

Atentie la posibilitatea de a "beneficia" de puterea de concentrare. Cerintele nativitatii Cocos catre refulare pot fi accentuate de o derulare prea rapida a evenimentelor ce poate avea un efect negativ implicandu-l pe acesta in prea multe dispute. Nu trebuie sa adopte pozitii agresive deoarece va plati prea scump in anii care vin (in conditiile cand oricum ele se rezolva de la sine).

Anul Cocosului Pentru Zodia Caine

A venit vremea ca nativul Caine sa cedeze sefia "curtii" influentei destul de agresive a Cocosului. Va urma un an amestecat in care problemele de zi cu zi ale Cainelui vor fi cu atat mai semnificative cu cat se va implica si/ sau impotrivi mai mult cursului evenimentelor. Atentie, este vorba despre toate directiile de activitate ale acestuia pornind de la familie si terminand cu toti factorii care constituie mediul social al acestui nativ.

Nativul Caine va trebui sa fie atent in special in a evita pe cat posibil colaborarile cu elementele umane. Anul acesta poate aduce o pierdere de pozitie si credibilitate demna de luat in seama si direct proportionala cu gradul de implicare. Conservatorismul nu este indicat deoarece este doar o perioada temporara. Cel mai bine este sa actioneze de unul singur, constant si calm.

Anul Cocosului Pentru Zodia Mistret

Nativul Mistret va "suferi" influente destul de incerte sub "conducerea" Cocosului. In acest an familia va constitui suportul de baza pentru cele mai multe momente de rutina si/ sau oboseala excesiva induse de mersul deosebit de agitat al evenimentelor si suportul celor din jur va parea ca este mai costisitor decat niciodata. De altfel, reactiile celor din jur vor avea in special tendinta de a exploata resursele de orice natura ale nativului Porc care este "pus la dispozitie" de catre influenta Cocosului.

Una din solutiile bune pentru un bun mers al evenimentelor este reglarea costurilor care sunt "solicitate" aparent pentru bunul mers al evenimentelor. Oricum este vorba despre un an in care progresul este destul de minor si el poarte fi inregistrat si in conditii de economie. Pentru nativul Porc este necesar doar sa se implice deoarece gesturile sale vor fi destul de bine venite.