Anul Dragonului

Anul Dragonului Pentru Fiecare Zodie

Pregatirile mai mult sau mai putin constiente de pe parcursul anului trecut vor gasi un moment dintre cele mai bune spre afirmare si/ sau finalizare pe parcursul anului Dragonului. In plus spiritul neimblanzit al dragonului va insufleti totul nascand euforie, fericire si stare de energie debordanta care va ajuta pe majoritatea sa depaseasca usor realitatile vietii. Practic este momentul de a se aborda cele mai ambitioase si mai indraznete proiecte ale noastre.

Afacerile se deruleaza in majoritatea lor destul de profitabil si usor intr-o atmosfera din cele mai "electrizante". Este un an indicat si pentru nasterea copiilor pentru care va exista atat noroc cat si resurse din cele mai bune pentru cresterea si dezvoltarea acestora (atat de partea lor cat si de partea parintilor sau sustinatorilor). Practic se poate spune ca acest an este anul in care trebuie sa marim la maxim miza jocului vietii noastre.

Euforia si bunul mers al lucrurilor nu au o influenta atat de benefica pe cat se pare. Va fi necesar sa fim atenti sa nu ne supraestimam pe noi sau potentialul nostru deoarece lucrurile apar mult mai bune decat sunt ele in realitate. In plus cheltuielile masive si planuri deosebit de costisitoare sunt ceva la ordinea zilei pentru acest an totul avand tendinta de a fi "jucat" pe o singura mana sub imboldul "totul sau nimic" (cu victoriile sau dezastrele ce se nasc din asta).

In plus intervine faptul ca Dragonul are prostul obicei de a parasi pe oricine mai ales atunci cand vine vremea de a plati datoriile sau greselile sale. Si, pentru a intregi pericolele din umbra, este cazul sa amintim ca anul Dragonului de foc este un an de temut, un an care aduce nenorociri si dezastre de multe ori la scara planetara. Este un an in care mania cuprinde pe toti, un an in care uitam de normele existente si dorim ca totul sa se schimbe fara sa gandim.

Anul Dragonului Pentru Zodia Sobolan

Un an caracterizat de excelenta in toate directiile si domeniile care tin de nativul Sobolan. Afaceri, bani, familie, dragoste, toate vor fi atinse de "aripa" succesului si a prosperitatii in conditiile in care acest an va tinde sa fie cel mai linistit din anii traiti pana acum de nativul Sobolan. Simturile sale vor avea acum tendinta de a consolida pozitiile existente dar, in umbra si in special, mai ales sa sustina/ consolideze/ construiasca viitorul care poate aduce mult mai multe decat prezentul.

Bunastarea exista, realizarile sale sunt recunoscute si apreciate de toate lumea dar, din umbra, vegheaza cei care vor sa munceasca cat mai putin si sa aiba cat mai multe. Este bine ca nativul Sobolan sa fie deosebit de atent cu cei care ii vor deveni prieteni pe parcursul acestui an si mai ales sa fie atent la posibilii creditori care ii va atrage de partea sa.

Anul Dragonului Pentru Zodia Bivol

Schimbarile majore si rapide din acest an nu prea au nimic in comun cu tendintele spre lentoare si pasi siguri ale nativului Bou. Daca se va lua in calcul faptul ca Boul abia reuseste sa tina pasul cu schimbarile ce se produc (din punct de vedere al cerintelor de adaptare) nu este greu sa deducem ca va fi un an destul de modest si obositor pentru acesta. Cu toate acestea el nu va fi privat de realizari chiar daca acestea ajung la finalitate mai tarziu decat se astepta nativul.

Fiind un an in care eforturile de baza ale Boului vor fi orientate spre adaptare apare o posibilitate destul de neplacuta de a beneficia de unele complicatii legate tocmai de schimbarile ce se produc, complicatii care il pot exclude de pe lista celor ramasi in joc sau, mai rau, sa ii aduca pierderi semnificative. Este indicat sa se alieze cu persoane influente pentru a suptavietui.

Anul Dragonului Pentru Zodia Tigru

Instabilitatea si tendinta spre extremism caracteristice Tigrului sunt un atu "greu" in directia unui an modest sub influenta Dragonului. Acest nativ va trai cu adevarat sub imboldul "tot sau nimic" avand destul de multe sanse de a atinge sublimul sau ruina. Cum majoritatea Tigrilor au un instinct ciudat de a aborda comportari caracterizate de lasitate in special in conditiile in care sunt constineti de incapacitatea/ instabilitatea sanselor lor nu trebuie sa mai cautam cauzele mediocritatii.

Va face destul de greu rost de bani si atunci "va avea grija" sa ii plaseze prost, va avea probleme semnificative cu cei din jurul sau, etc. Dar sa nu uitam ca toate acestea au ca "vina" dificultatea de a se "supune" schimbarilor, chiar daca acestea sunt evident in interesul lor. Oare mai trebuie subliniat ca cei care accepta "cusca" vor fi "alesii" (cei cu realizari pe acest an)?

Anul Dragonului Pentru Zodia Iepure

Iepurele va beneficia de un an destul de fericit dar, pe ansamblu, destul de moderat. Cu toate ca majoritatea lucrurilor merg "ca pe roate" el va avea probleme in ceea ce priveste implicarea sa in miscarile rapide si masive caracteristice acestui an al Dragonului, implicare care ii va solicita maximum din tot ceea ce detine (financiar, energie, etc.). Totusi nu va fi afectat deoarece investitiile sale vor fi dintre cele mai bune (pe termen lung) castigurile imediate "acoperind" pierderile.

Calitatile sale de diplomat il vor face sa isi faca prienteni noi, plini de putere si mai ales de influenta, "relatii" care ii vor fi deosebit de utile mai ales in viitor. Totusi, aceste relatii vor avea darul sa complice nejustificat de mult viata iepurelui pentru acest an rapind acestuia o mare parte din resursele energetice (dar si financiare).

Anul Dragonului Pentru Zodia Dragon

Nativul Dragon se simte in elementul sau si detine toate instrumentele necesare pentru a atinge perfectiunea. Tot el fiind "seful anului" este evident de ce va actiona incalcand orice regula rationala, orice mers normal al evenimentelor in drumul sau spre realizare, castig, progres, etc. Interesanta va fi mai ales optica de abordare a prioritatilor, "aprigul" Dragon renuntand la imboldul sau de a juca totul pe o mana pentru a opta pentru pregatirea viitorului construind "norocul" sau viitor.

Mai mult decat oricand nativul Dragon va trebui sa fie atent la cei din jurul sau. Atent la "cascada realizarilor" si la dinamica extrema a derularii planurilor sale el are neplacuta "sansa" de a atrage mai multi dusmani invidiosi, ofticosi, rau intentionati, etc. decat niciodata. Daca va sti sa imparta putin din "stelele" sale va reusi chiar sa isi castige prieteni.

Anul Dragonului Pentru Zodia Sarpe

Se poate spune ca ruda regala (Dragonul) a sa (Sarpele) are tendinta de a "intoarce" admiratia ultimului prin deradere si bataie de joc. Poate ca era de asteptat acest comportament in conditiile in care, in realitate, Dragonul va face tot ceea ce ii sta in putinta sa il ridice in rang pe nativul Sarpe. Aparent anul va fi dintre cei mai prosti cu putinta dar el pregateste victoriile de mai tarziu. Sarpele trebuie sa fie atent la pastrarea mersului normal al evenimentelor, restul venind de la sine.

Barfele rautacioase precum si gelozia partenerilor vor cunoaste o escaladare care nu are nici o legatura cu realitatea sau comportamentul nativului Sarpe. Pur si simplu ei simt puterea care urmeaza sa o castige sarpele in viitor sub "mangaierea" actuala a Dragonului. Pe scurt va fi momentul sa se selecteze prietenii adevarati dar si momentul eliminarii extravagantelor.

Anul Dragonului Pentru Zodia Cal

Anul Dragonului va fi unul destul de amestecat pentru nativul Cal. Se vor derula prea multe si prea repede pentru ca acesta sa poata controla mersul lor astfel incat, in scurt timp exista sansele unor depresii din cele mai severe. Daca nativul Cal va sat putin sa "cantareasca" lucrurile isi va da seama ca marea parte a problemelor sale sunt "ridicate" tocmai de dorinta sa de a le controla, de fapt ele fiind orientate intr-o majoritate covarsitoare spre bine chiar fara a solicita interventia lui.

Problemele ridicate de dezorientarea nativului Cal pot aduce pierderi insemnate. Si, cand totul este atat de simplu, de ce nu ar pune pe primul plan partea frumoasa a vietii? Daca va gasi puterea sa faca acest lucru el isi va face noi si valoroase prietenii si va reusi sa aiba un succes deosebit in a multumi sau a se impaca cu dusmanii sai cei mai vechi si neiertatori.

Anul Dragonului Pentru Zodia Capra

Agitatia in rezolvarea problemelor sau implinirea planurilor fiecaruia nu este pe placul nativului Oaie. Nimeni nu are timp sau chef pentru a fi alaturi Oii in dorinta sa de a trai, de a crea, de a beneficia de binele si artisticul vietii. Relaxarea este ceva destul de strain majoritatii persoanelor din viata ei fapt care o va insingura si ii va diminua considerabil din alternative de actiune sau din castiguri. Cel mai important castig al Oii va fi faptul ca va invata sa se bucure de claritatea singuratatii.

Iesirea sa din "furtuna" in care a crezut ca se gaseste va fi admirabila si deosebit de benefica. Pe tot parcursul ei nativul Oaie va trebui sa se concentreze spre a-si redescoperi tot ceea ce este legat de adevarul singuratatii fiecaruia avand grija sa nu deranjeze prin solicitarile care sunt imediat atrase de prezenta sa cautand sa ramana aceeasi dintotdeauna.

Anul Dragonului Pentru Zodia Maimuta

Este vremea ca nativul Maimuta sa foloseasca norocul nativ "impartit" cu destula generozitate de influenta Dragonului. In acest an maimuta este capabila mai mult decat oricand sa descopere si sa acumuleze orice nu a fost descoperit sau folosit. Este vremea ca aceasta sa faca saltul definitiv spre viitor prin achizitionarea sau descoperirea "instrumentului" total (cel putin pana la momentul cand va descopri altul mai puternic, mai apropiat de perfectiunea adaptarii la mediul sau social).

Cercetarea solicita toate resursele disponibile fapt ce va face ca in acest an maimuta sa aiba griji multiple, cheltuieli majore si probleme diverse cu cei din jurul acesteia. Pentru ceva timp liber ar fi bine sa renunte la "rularea" unor activitati care pot fi amanate sau anulate. In plus este necesar sa nu riste orice s-ar intampla deoarece sunt sanse maxime de esec deplorabil.

Anul Dragonului Pentru Zodia Mistret

Cocosul stie ca a venit vremea sa si va trece rapid la treaba pentru a fi capabil sa utilizeze la maxim mana cereasca a influentei Dragonului. Va avea parte de un an bun si prosper in care succesul ii va surade din toate directiile (familie, profesional, prieteni). Ascensiunea sa sociala sau ierarhica este destul de favorizata chiar si in conditiile in care nativul Cocos nu face vreun gest in aceasta directie, fapt ce va mari suportul necesar realizarilor si prosperitatii sale.

Cu toate usurinta de a "ajunge" la realizari el va presta un efort mai mare decat cel de pana acum fapt ce il va obosi destul de mult. Substratul oboselii va aduce destula nervozitate in comportamentul acestuia cu cerintele ulterioare spre autocontrol mai ales atunci cand Cocosul se simte frustat (si va fi destul de mult frustat pe acest an in special de cei "depasiti").

Anul Dragonului Pentru Zodia Caine

Se poate spune ca nativul Caine nu prea are sanse sa aiba un an usor. Simturile sale extreme vor percepe mai mult decat necesar sansele sau nesansele care ii sunt disponibile dar si implicatiile ce se vor naste din finalizarea acestora. De aceea nu va gasi puterea de a-si subjuga principilitatea si onestitatea in a vedea cum cei dragi pot fi pierduti datorita "acceptarii" unui gest. Acest lucru va "dezamagi" Dragonul care va complica pe cat posibil viata nativului Caine.

Astfel Cainele va avea de indurat cerinte de eforturi imense pentru a-si mentine pozitia, lupte acerbe cu cei care vor dori sa profite de pozitia slaba a acestuia, etc. Cheia de a reusi in aceste conditii este alianta cu cei din jurul sau pentru a nu ramane nici o clipa fara sustinere sau companie in conditiile in care se vor consuma "ceva" resurse suplimentare de energie.

Anul Dragonului Pentru Zodia Mistret

Simturile native ale Mistretului sunt asemenea unei completari perfecte a influentei Dragonului. Avand capacitatea de a "balansa" in interesul propriu toate "undele" din jur acest nativ va beneficia de un an dintre cei mai buni, un an linistit in care va castiga recunoastere si respect, va rezolva orice problema noua sau veche fara prea mari eforturi, etc. Totusi cele mai insemnate castiguri ale acestuia vor veni din directia valorilor umane ce vor fi atrase in sfera sa de influenta.

Probleme?!? Vor exista poate doar datorita dorintei nativului Porc de a trai viata cat de cat la nivel inalt distrandu-se sau distrand pe cei dragi sau inclusi cercului sau de "acceptati". Acest comportament poate induce aparitia starilor de oboseala excesiva sau pierderi de valori materiale destul de semnificative in conditiile in care nu este pastrat un echilibru real.