Elementul Apa In Astrologia Chineza

Sobolanul De Apa

General. Apa determina ca semnul Sobolanului sa aiba o inclinatie si mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ foarte bine echilibrat, care gandeste profund totul inainte. Se nasc astfel predispozitii pentru activitatile intelectuale si aplicatii ale proceselor de gandire. Este un tip care va avea foarte mult de castigat datorita naturii intelegatoare si conformiste.

Social. Cu toate ca se bucura de o mare popularitate eforturile sale in ceea ce priveste cercul de prieteni se indreapta spre a inlatura orice umbra a singuratatii. Atentie, de multe ori acesta este principalul motiv pentru care se pot alege companii nepotrivite mai ales ca acest tip se adreseaza oricui doreste sa il asculte. Constient de ceea ce doresc sau nu cei din jur va sti sa se faca iubit.

Profesie. Este un tip mai instabil in ceea ce priveste concentrarea efortului asupra a ceea ce face, fiind vulnerabil mai ales atunci cand apar elemente tentante in alta directie/ ocupatie in special datorita faptului ca prefera sa se lase luat de val decat sa se lupte cu el. Important este sa fie in permanenta axat pe exploatarea propriilor calitati spre a controla zonele ce par importante.

Financiar. Flerul financiar tipic Sobolanului este putin instabilizat de tendinta permanenta spre insecuritate a semnului dominat de acest element, dar, de cele mai multe ori, maleabilitatea apei il salveaza de pierderi considerabile ce il pot destabiliza. Important va fi pentru acesta sa isi exploateze capacitatea de analiza si sa se rezume rezultatelor acesteia fara temeri.

Familie. Fiind guvernat de cel mai maleabil element, Sobolanul de Apa, este membrul cel mai adaptat/ adaptabil al familiei din care face parte incat rareori se intampla sa apara divergente. O alta calitate a acestuia este impartialitatea sa (nu face niciodata discriminari intre membrii familiei) fapt ce va induce o familie stabila. Dar, in general, va fi conservator si traditional.

Critic. Sobolanul de Apa, beneficiind de instabilitatea elementului dominant si de caracterul inclinat spre insecuritate al semnului, va fi dominat in permanenta de o slabiciune adaptativa la schimbarile impuse de cursul vietii. Reactionand direct, exprimand ideile clar si convingator, exista posibilitatea ca acesta sa gaseasca aproape intotdeauna o solutie de "scapare". Daca nu va ajunge intuitiv sau cu ajutorul sortii la aceasta solutie acest tip de Sobolan fiind cel mai inclinat sa paraseasca corabia ce se scufunda indiferent de suferintele ce vor urma acestui gest.

Completari. Elementul Apa induce nativilor sobolani o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Dar, tendinta de a urma permanent propriile planuri de ascensiune sau acumulare il vor face sa foloseasca excesiv ideile altora fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru transformarea propriilor conceptii. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Sobolanului dar il fac un tip inclinat spre constanta si conservatorism, mai putin adept al lucrurilor noi.

Perseverenta este principala influenta a elementului Apa. Asemenea "picaturii chinezesti" ei vor merge mereu in sensul dictat de interese proprii. Dotati cu capacitatea "de infiltrare" a apei ei vor sti permanent cand si cum sa se aproprie de persoana sau situatia dorita fara a lasa impresia ca au spus sau au facut ceva in acest sens, avand capacitatea de a influenta oamenii sau situatiile sa ajunga in impasul de a nu mai putea face ceva fara prezenta respectivului Sobolan. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Sobolanilor de fi inconstanti si pasivi, bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (spiritul de perceptie caracteristic nu mai merge).

Bivolul De Apa

General. Nativul Bivol are o influenta benefica din partea elementului apei in sensul ca il face sa fie mult mai rational in ceea ce face inclinand mai mult spre realitate decat spre idealism. Astfel, simtul practic va fi mult accentuat, rabdarea nativa se combina intr-una din cele mai superbe ambitii si activitatile sale se limpezesc semnificativ. Nu in ultimul rand, va beneficia de o inteligenta subtila si de un simt patrunzator al valorilor.

Social. Influenta apei il face sa fie ceva mai comunicativ decat ceilalti nativi Bivol plasandu-se printre persoanele cu adevrat sociale. Ei nu vor sti ce este tradarea sentimentelor si vor putea in orice moment sa sprijine pe oricare din componentii cercului lor de prieteni la momentul si cu potentialul necesar. Important este sa nu se simta "furati", solicitand reciprocitatea prestatiilor.

Profesie. Activitatea sa isi va pune amprenta pe tot ceea ce faptuieste, lucrand foarte bine intr-o echipa oricat de eterogena ar fi aceasta. De altfel ordinea ce o impune permanent va "atinge" cu siguranta pe toti cei din jur. Suplimentar el va conduce fara nici o dificultate fiind tipul care stie exact cat si cand sa solicite ceva. De asemeni stie sa asculte fiind foarte putin rigid.

Financiar. Stie aproape intotdeauna sa puna lucrurile in ordinea lor fireasca atat analitic cat mai ales intuitiv. Impreuna cu faptul ca este un tip foarte rational si mai flexibil decat ceilalti nativi, fiind genul care accepta sugestii, el va putea foarte usor sa realizeze plasamente din cele mai favorabile. Va acumula permanent si nu va fi prins decat rareori fara investitii pe termen lung.

Familie. Ordine, echilibru, ascensiune. Acestea ar putea fi principalele elemente descriptive ale acestui individ. Cu toate ca este usor influentabil din punct de vedere al inimii al va avea grija intotdeauna sa echilibreze balanta de partea tuturor membrilor componenti ai familiei sale. Ce trebuie evitat este sa nu fie fortat sa ajunga in bataia vantului deoarece nu stie sa se aplece.

Critic. Bivoll de apa are ca principala problema faptul ca este inclinat sa se "adapteze" dupa toate problemele ce apar in viata sa. Este adevarat ca de cele mai multe ori poate epuiza "fortele adverse" prin rabdare, vointa si calcul "matematic" dar nu trebuie uitat ca oboseala apare mai ales cand ai nevoie de prospetime si putere. Suplimentar aproape toti cei din jur ii cunosc mai mult sau mai putin slabiciunea in fata sentimentelor ei putand fie uza fie exploata aceasta. Si atunci, furia Taurului va fi potopul care ucide si pe cei vinovati si pe cei nevinovati la un loc.

Completari. Avand credinta ca perseverenta sa este una din armele de baza nativul Taur ce se gaseste sub influenta semnului apei va face tot ceea ce este necesar pentru a duce la bun sfarsit in cele mai bune conditii toate insarcinarile sau obiectivele ce ii apar in drumul vietii. Unica problema reala a sa va fi cea legata de suflet. Va avea permanent tendinta de a se implica sufleteste mai mult decat trebuie in tot ceea ce intreprinde fapt ce ii va aduce pe de o parte lauri si bucurie sau dezamagire si furie (intotdeauna va fi necesar ca persoanele din jur sa nu il dezamageasca deoarece nu vor fi uitate niciodata si mai ales nu vor fi iertate de la nici o greseala viitoare chiar daca "cuantumul pedepsei" a depasit cu mult cauza care a determinat-o).

Continua preocupare a acestuia de a-si imbunatati conditiile de viata si stabilitatea atat materiala cat si financiara fac deseori din Bivolul de apa un tip aproximativ conservator in special datorita unei "inertii" in aplicarea ideilor sau a sugestiilor noi. El are tendinta de a intarzia datorita cerintelor proprii de analiza a noilor situatii. De aceea este bine sa aiba la dispozitie timpul necesar si nu va dezamagi niciodata data sugestia sau ideea a fost buna. O alta cauza a inertiei este data de faptul ca acest individ se prijina intotdeauna pe lege sau diverse "regulamente de ordine interna".

Tigrul De Apa

General. Influenta apei are un efect destul de slab asupra nativului Tigru dar, prin maleabilitatea si, mai ales, inclinatia spre chibzuinta devine deosebit de valoroasa. Exista pareri ca Tigrul de Apa va fi un individ perseverent, mai putin orientat sau "slab" in fata victimelor sale deoarece isi poate controla mult mai bine starile emotionale si se poate concentra mult mai bine asupra telurilor imediate pentru reusitele de viitor.

Social. Mai in gluma, mai in serios, Tigrul de Apa stie perfect ce poate face valuri si, mai ales, este constient ca daca are mai multe persoane in "apa" sa el se va ridica mai sus. Beneficiind si de darul de a vedea lucrurile la maximum de obiectivitate posibila va face putine erori in ceea ce reprezinta mediul sau de viata si va incanta cu o stralucitoare charisma.

Profesie. Faptul ca este destul de intuitiv si ca are capacitati de comunicare peste medie nu poate decat sa ajute unor capacitati intelectuale peste medie. Vom avea de a face cu un om muncitor si organizat, permanent inscris in competitia pentru varfurile ierarhiei. Problemele sale vor fi reprezentate doar de intrebari de genul: "Are voie sau nu sa faca asta?" sau "De ce el?".

Financiar. Comparativ cu "specia" sa, Tigrul de Apa nu "admira" prea mult riscul. Acest lucru il va face sa actioneze cu perseverenta caracteristica si pe linia financiara dar, aici, acest lucru va putea fi usor exploatat ca fiind "intarziere" (cu pierderile de rigoare) sau "tren ratat" (datorita faptului ca nu s-a "angajat" la risc). Oricum ar fi va avea banii "permisi" de mediul sau.

Familie. Datorita faptului ca poate aprecia destul de usor calitatile celor din jur, familia sa nu va avea decat de castigat din acest lucru. In plus, Tigrul de Apa este foarte "uman" si un adevarat judecator al posibilitatilor si faptelor fapt care il "transforma" intr-un potential lider de valoare si un sprijin real pentru cei dragi lui. Important este sa nu i se aminteasca de "ghearele" sale.

Critic. Faptul ca este un individ istet, inclinat spre idei noi si experiente de valoare nu este un atu de necontestat in viata de zi cu zi. Pentru Tigrul de Apa acest lucru se pare ca este unul din cele mai majore puncte critice. Charismatic, bine ancorat in realitate, el va starni aproape sigur si, de cele mai multe ori instantaneu, frica celor mai mari si invidia celor mai mici fapt care ii va aduce pe langa necazuri si dezamagiri majore. Din acest motiv el trebuie sa gaseasca mereu resurse sa nu renunte la obiectivitatea deciziilor in favoarea tendintelor spre varsarea de sange.

Completari. Tendinta spre curgere indusa de influenta apei face ca nativul Tigru sa urmareasca mult mai atent drumul sau (ales sau nu) prin viata. Va sti un este cazul sa insiste si sa "roada" pana va ajunge acolo unde se poate asa cum va sti cand este cazul sa "curga mai departe". Important va fi sa nu devina un caracter "in voia sortii" (care, zice el, oricum se va implini). Exista destul de multe perioade in viata unui om in care totul poate fi asemuit "curentului apei" dar, intotdeauna se vor gasi resurse sa ne amintim de "apa trece, pietrele raman".

In plus, un comportament "la voia sortii" il poate face pe Tigrul de Apa sa intarzie mult mai mult decat este permis manifestarea gesturilor sale nascand perceptii la adresa sa ca intarzie sau ca amana prea mult lucrurile. Dar sunt oameni care au reactii negative in fata unor comportamente de acest tip (mai ales ca stiu ca au de a face cu un Tigru care nu "iarta" reactia) precum si situatii in care este absolut necesara reactia (oricum tigrul nostru se afla la panda pana in acel moment). Poate ca aceasta este marea problema a Tigrului de Apa, compromisul (care este unul din termenii care definesc situatii ce ies din sfera de perceptie a unui individ ancorat in realitate). Daca va gasi resurse ca acesta sa nu ii afecteze comportamentul (ca linie generala) totul va fi OK.

Iepurele De Apa

General. Influenta Apei da nastere unui Iepure mult mai inclinat spre meditatie, fragilitate si emotie fata de ceilalti Iepuri. Se naste unul din cei care vor avea capacitati premonitorii iesite din comun si, mai ales, predispus activitatilor pentru si legate de gandire si intelectualitate. Poate ca aceste lucruri sunt nascute si dintr-o excesiva tendinta de a trai emotiile, fapt care naste un individ destul de greu adaptabil.

Social. Cu toate ca poseda tot ceea ce este necesar vietii sociale el va trai paradoxul de a avea si "beneficia" de prietenii nascute din influenta puterii sale mentale (cu manifestari de cele mai multe ori inconstiente) si mai putin din "raspunsurile" sale la mediu. Oricum ar fi este bine sa inteleaga ca este un individ destul de subiectiv si ridica prea multe conditii emotionale.

Profesie. Iepurele de Apa este genul care trebuie sa gandeasca si sa analizeze. Din acest motiv este bine sa fie integrat intr-un mediu in care munca de echipa este "rara" si, daca este posibil, sa se inteleaga ca nu este nascut pentru creatie. Este genul care traieste mai mult in trecut si care are nevoie de cat mai putin conflicte in activitatea sa, fata de care nu prea are resurse de "raspuns".

Financiar. Beneficiar al unei memorii excelente si a unei puteri mentale de invidiat va fi genul de individ dotat pentru "perseverenta" financiara atat timp cat are grija ca in ceea ce intreprinde pe aceasta linie sa nu implice riscul sau conflictul. Caile sigure sunt si cele mai productive atat pentru Iepurele nostru cat si pentru cei din viata sa. Restul este doar iluzie si desertaciune...

Familie. Delicat si sensibil, legat destul de mult de trecut si emotiile adevarate are tot ceea ce este necesar pentru viata de familie. Conditiile vin intotdeauna de la ceilalti membri si, faptul ca el poate citi gandurile si simtamintele altora cu o inestimabila precizie, pot duce la situatia in care el sa vada ca se prabuseste edificiul sau. Si nu uitati ca nu prea "le are" cu compromisurile!

Critic. Atunci cand nu esti capabil sa faci fata grijilor, neplacerilor, starilor conflictuale, urii, faptului ca ai tot timpul sa te obisnuiesti ca faptul ca cei dragi vor "pleca" odata si odata, poate sa duca la o concluzie sinistra: inadaptat... Toti cei sensibili cer din jur ajutor, compasiune, etc. dar aproape nimeni nu primeste ceea ce cere deoarece viata este data pentru a lupta. Astfel, de cele mai multe ori, Iepurii de Apa ajung sa fie prea suspiciosi, tematori si necomunicativi ca sa mai aiba vreo sansa sa primesca ajutorul care soarta il trimite la "ruga" acestora...

Completari. Maleabilitatea "imprimata" de influenta apei da puterea ca Iepurele nostru sa poata gasi in permanenta solutii reale la situatiile care le traieste, chiar cu pretul de a se rezuma trairilor "dictate" de cei care conduc (sau sunt superior ierarhici). Problema sta in puterea acestuia de a-si insusi cele "deduse" si de a actiona intr-o directie care sa ia in calcul cat mai mult posibil si interesul propriu sau, cel putin, al celor implicati in imediata vecinatate" a vietii acestuia. In acest fel va avea forta de a evita conflicte sau posibile reactii punitive la adresa sa.

Amintirile sunt nascute de oamenii din viata noastra sau de realizarile bune sau rele care le-am trait. Se poate spune ca sunt un fel de acumulare, o unealta care trebuie sa ne foloseasca in tot ceea ce urmeaza spre progres si nu spre regres. In plus, este cunoscut ca avem tendinta de a ne aminti, in primul rand, de "cele rele", sentimentele nascute din aceasta avand darul de a ne face sa pierdem, cu timpul, amintirile despre cele bune. Uitati oare ca toata lumea vrea succese! Uitati ca, de exemplu, in cronicile sportive auziti de cele mai multe ori ceva de genul "a castigat x medalii, a doborat recordul y,... Viata "sta in amitirile bune care trebuie sa le facem cat mai numeroase si mai energizante cu putinta, amintirile rele fiind demne doar de consideratii legate de "ceea ce sa evitam".

Dragonul De Apa

General. Apa determina ca semnul Dragonului sa aiba o inclinatie ceva mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ foarte bine echilibrat, care inhiba pornirea spre actiune si spre gesturi "imediate", cizeland tendinta spre un tip dictatorial si facand posibil ca acesta sa poata renunta cand trebuie la eul sau, fiind mai putin egoist si indaratnic.

Social. Se va dovedi a fi o persoana progresista, care lupta permanent cu necesitatea de a trai si colabora cu oamenii care ii compun mediul social si permanenta sa sete de putere. Acest conflict interior permanent il va face sa fie o persoana deseori concilianta si intelegatoare cu cei care i se opun sau nu, "creionand" pe cat posibil un reprezentant al ideilor democratice si liberale.

Profesie. Este un tip mai instabil in ceea ce priveste concentrarea efortului asupra a ceea ce face, fiind vulnerabil mai ales atunci cand apar elemente tentante in alta directie/ ocupatie in special datorita faptului ca prefera sa se lase luat de val decat sa se lupte cu el. Important este sa fie in permanenta axat pe exploatarea propriilor calitati spre a controla zonele ce par importante.

Financiar. Oricat ar pare de ciudat, Dragonul de Apa este un materialist de exceptie, permanent in cautarea puterii si a posesiei uitand deseori de faptul ca succesul poate fi asigurat daca ai o baza de plecare solida sau, mai ales ca atunci cand doresti sa ai cat mai mult este foarte posibil sa nu mai ramai cu nimic (pierzand totul, chiar si acel ceva neimplicat intr-o afacere).

Familie. Influenta apei este calmanta si benefica, dand posibilitatea Dragonului de a gasi destul de eficient resursele necesare pentru a actiona cu intelepciune si de a face ceea ce este necesar in viata de familie (interesul sau si al celor din jurul sau). De mare ajutor ii va fi o evidenta putere de negociere "sprijinita" pe un simt care il face sa stie cand, cum si unde trebuie intervenit.

Critic. Chiar daca isi sprijina intreaga viata numai si numai pe certitudini, Dragonul de Apa va avea de luptat cu o oarecare inclinatie spre lasitate. Din acest motiv el trebuie sa invete cand este necesar sa faca alegeri dificile si sa renunte la orice este neimportant, neesential sau, destul de des, la ce este imposibil. In acest mod devine mult mai eficient si este mult mai dispus spre a investi energiile sale in directii ceva mai putine dar mult mai recompensatoare. In plus nu este bine sa uite niciodata care este punctul sau de plecare, indiferent unde a ajuns...

Completari. Apa este elementul capabil sa stinga deseori focul din rasuflarea Dragonului. Totusi vor fi situatii in care acesta are nevoie de aceasta arma naturala cel putin pentru a "aprinde" un anumit proces care functioneaza numai in acest mod. In plus, are tendinta de a deveni mai conciliant decat este necesar si, din acest motiv va fi considerat fie prea moale fie indiferent fata de situatia in care se cere implicarea sa, fapt care ii va aduce prejudicii destul de majore mai ales in cazul activitatilor de tip social cu sau fara "laturi familiale".

O alta influenta majora a Apei este perseverenta. "Imbinata" cu inclinatia sa spre conciliere va da rezultate numai in mediile care promoveaza efortul de grup, colaborarea. In mediile in care predomina concurenta aceasta "asociere" va induce comportamente destul de pagubitoare si, mai ales, dezamagitoare. In aceasta a doua varianta este bine sa nu se uite ca daca se doreste ceva de la viata (sau colectiv) fara cerere este evident ca nu se va primi nimic ci, doar se va pierde. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Dragonilor de fi inconstanti si pasivi, bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (norocul caracteristic fiind rar cel care salveaza).

Sarpele De Apa

General. Influenta semnului apa se manifesta in special asupra maleabilitatii si adaptabilitatii nativului sarpe. O componenta secundara este cresterea de necontestat a perspicacitatii nativului sarpe cu reflectare directa in ceea ce priveste capacitatile acestuia de a influenta pe cei din jurul sau rezultand un tip destul de inatacabil si caracterizat de o evidenta masca mistica si o fire destul de indiscreta.

Social. Este un individ care se va bucura de destul de multa popularitate mai ales datorita unei evidente loialitati fata de cei acceptati in cercul intim al vietii sale. Cu toate acestea el este adept al conducerii oamenilor si, sub beneficiul personalitatii puternice si al faptului ca nu pierde in nici un caz legatura cu realitatea si planurile sale, va fi de cele mai multe ori liderul grupului.

Profesie. Influenta apei face din nativul sarpe un tip studios cu o sete permanenta de a acumula si aprofunda mai ales in domeniul de activitate care l-a ales, devenind aproape intotodeauna un specialist de necontestat. Abordand in permanenta o atitudine ce reflecta nemultumirea fata de propriul destin el va avea permanent resurse de a munci cu sarguinta si de "a merge inainte".

Financiar. Acest element influenteaza pozitiv calitatile legate de simtul afacerilor si/ sau al tuturor elementelor caracteristic financiare. Istetimea sa deosebita in aceste directii este compensata de faptul ca are o atitudine rezervata fata de "oportunitatile" ce se ivesc si nu va proceda la un pas decat dupa o analiza atenta a integrarii acelui pas in planul general schitat de nativ.

Familie. Elementul apa confera nativului sarpe cea mai mare afinitate pentru familie si relatiile de familie (comparativ cu toate celelalte elemente). Tendinta sa de a conduce nu va dispare dar se va completa cu o evidenta colaborare, gesturile de planificare ale nativului sarpe avand la baza analiza comuna a necesitatilor de evolutie (sau subordonare).

Critic. Calitatile de baza ale Sarpelui de apa il vor face o persoana "reper" pentru toti cei din jurul acestuia. Viclenia acestuia poate fi usor detectata mai ales de catre cei care au tendinta de a exploata prezenta nativului, "constatare" ce va fi utilizata pentru a discredita pe acesta. Daca se ajunge aici, Sarpele de apa trebuie sa reactioneze atent pentru a nu influenta inn sens negativ mersul evenimentelor (tendinta acestuia fiind de a musca sau cel putin scuipa asemenea unei cobre). Este indicat ca acesta sa pastreze permanent legatura cu realitatea uitand de razbunare.

Completari. Viclean si materialist, Sarpele de apa va stapani si va utiliza oportunitatile in special prin influentarea celor din jurul sau. Capacitatile sale de gandire si puterea de concentrare de invidiat vor avea ca rezultanta o crestere a capacitatii de acomodare sau adaptare la solicitarile celor din jur ajungandu-se la situatia in care se ajunge sa se multumeasca acestui nativ chiar si pentru pierderile induse. Actionand permanent dupa un plan schitat in urma cu mult timp va avea o tendinta clara de a pastra lucrurile in matca lor (fara a se interpreta acest comportament ca fiind conservator).

Perseverenta sa isi va gasi eficient finalitate in realizarea majoritatii obiectivelor stabilite de acest nativ, pe fondul unei evaluari corecte a posibilitatilor reale. Materialismul Sarpelui de apa il va face pe acesta sa actioneze deosebit de echilibrat (cel putin cu privire la el) in special in tendinta de a economisi resursele energetice sau financiare. Ideile sale de nemultumire cu privire la propriul destin sunt si ele un atu al acestui comportament, nativul solicitand acut o buna planificare. Elementul apa poate sa aiba si influente legate de esenta nativului sarpe, in special referitor la o inclinatie spre "alunecare" spre instabilitate. Aceasta va fi sesizata in primul rand de individul in cauza care poate avea reactia de a accepta acest comportament (cu reactii real negative).

Calul De Apa

General. Apa determina ca nativul Cal sa aiba o inclinatie ceva mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ destul de echilibrat, care gandeste si in perspectiva. Chiar si in conditiile in care adaptabilitatea de exceptie la schimbari se manifesta eficient este bine de retinut ca simplu efort de organizare suplimentar, indus de influenta Apei, este cel care decide.

Social. Calul de Apa este un individ agreabil, spilcuit, cu un excelent spirit de colaborare. Din aceste motive nu va avea nici o problema de integrare indiferent de mediul in care soarta a decis sa isi duca exista. Problemele potentiale sunt reprezentate de faptul ca se razgandeste destul de frecvent fara a da explicatiile necesare celor care vor fi afectati de gesturile sale.

Profesie. Viata nu sta la discutii in ceea ce priveste drumul profesional. Pentru un Cal de Apa va fi necesar sa inteleaga ca putini sunt aceea care fac ceea ce isi doresc, mai ales ca sunt eliminati din aceast "calcul" cei care au descoperit prea tarziu ca nu sunt "nascuti" pentru ceea ce fac. De va accepta acest lucru nimic nu il va opri din drumul sau. De nu... schimbarea nu este totul.

Financiar. Datorita adaptabilitatii de exceptie la schimbari si a capacitatii de a reactiona rapid si eficient indiferent de cat de "profunda" este problema, Calul de Apa va fi genul care va castiga maxim posibil din ceea ce ofera sansa vietii. Daca isi va dezvolta planurile vietii pe o durata ceva mai mare si pe o scara mai mare sunt toate sansele ca el sa aiba mai mult decat ii este necesar.

Familie. Apa il forteaza pe individul nostru sa fie cava mai legat de familie chiar daca acest lucru nu ii convine. Adaptabilitatea "suplimentara" va fi un atu in toate consideratiile sale dar totul, absolut totul, sta in puterea acestuia de a nu ajunge prea pretentios. Cercul vicios care se va naste il va "impinge" spre indiferenta si... nu este greu sa intuim ce face acest lucru in familie.

Critic. Forta relativa a apei se bazeaza pe perseverenta si efort constant. In plus nu trebuie sa se uite ca fragmentarea unei cantitati de apa diminueaza enorm posibilitatea de a mai face ceva cu ceea ce ramane sau cu fragmentele, mai ales ca exista potentialul natural ca aceasta sa curga. Esenta mesajului este reprezentata de necesitatea Calului de Apa de a se organiza. Daca nu face acest lucru se poate spune ca nimic nu il va salva de la insucces, de la insecuritate, de la o viata traita fara rost, fara teluri, fara nimic, in conditiile in care evolutia acestuia ia cele mai rele cai.

Completari. Elementul apa induce nativilor Cal o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Exista si tendinta de a urma permanent "propriile" planuri de ascensiune sau acumulare in care este foarte posibil ca el sa foloseasca excesiv ideile altora fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru a nu fi raspunzator. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Calului de Apa in conditiile in care poseda si un dezvoltat simt al umorului si este capabil de a discuta orice subiect, mai ales ca exista posibilitatea ca el sa doreasca sa fie asa.

Si ar fi bine sa clarificam problema egoismului. Orice Cal se va considera "furat" de titlul de egoist cand el se considera, cel mult, egocentrist. Intr-un fel are dreptate dar... Egoistul se gandeste numai si numai la el fara a se mai gandi la cei din jur pe cand egocentristul se gandeste numai si numai la el luand in calcul pe cei din jurul sau. Nu cumva este vorba de "aceeasi Marie cu o alta palarie"? Nu cumva este mai bine sa se accepte ca egoist decat sa greseasca manifestandu-si toate caliatile egoiste catre toti cei din jurul sau? Si chiar daca isi face foarte bine treaba fata de cei din jur atingand culmea "altruismului" nu cumva are numai si numai de pierdut? Ganditi-va!

Capra De Apa

General. A venit vremea sa vorbim despre un adevarat si incontestabil bebelus, atragator, tanar, jucaus si fragil indiferent de varsta reala care o are. Deci, asa cum era normal, va fi un individ deosebit de atragator pentru cei din jurul sau (indiferent de "latura" sa pozitiva sau negativa), gasind permanent sprijin, ajutor, cuvinte de sustinere, etc., apa avand darul de a crea un drum al vietii destul de cursiv, fara prea mari "rezistente".

Social. Pe langa atuurile sociale prezentate anterior este bine sa amintim ca Capra de Apa are un dar nepretuit de a fi usor de impresionat de masa celor care ii compun viata sociala si de a face ca aceste perceptii sa nasca reactii proprii intr-un acord deplin cu dorintele majoritatii. Dar, cum doar Dumnezeu este perfect, este bine sa fiti atenti la persoanele pe care pune-ti prea mult pret.

Profesie. Este un colaborator perfect dar, deoarece este gata de a absorbi orice idee a celor din jur, este gata de a actiona si din punct de vedere al liderului, mai ales daca ideea "asimilata" este in acord cu propriul stil de activitate (deoarece are tendinta spre stabilitate tipica nativului Capra el va face tot ceea ce ii sta in putinta sa nu isi schimbe "domeniul" de activitate).

Financiar. Realizarea sa financiara va depinde de mediul inconjurator. Foarte rar veti intalni un nativ Capra care va iesi in evidenta din punct de vedere financiar, mai ales unul de apa, deoarece ei cauta prea mult sa se sprijine pe "parerile sau convingerile" altora sau a celor pe care se vor baza. Pentru reusita este bun acest comportament dar ce te faci cand esti inconjurat de ghinion?

Familie. Dati-mi un punct de sprijin si va voi ridica Pamantul, zice Capra de Apa fara a continua ca singurul ei punct real de sprijin este familia. Catre ea va pleca tot ceea ce poate face mai bun si mai frumos dar, numai si numai atat timp cat nu va "prinde" convingerea ca este un grup ce nu merita si nu aceasta este adevarata sa familie. Incercati sa nu ii gresiti de doua ori la rand!

Critic. Capra de Apa are o personalitate destul de stabila, la baza acesteia stand capacitatile de diversificare ale acesteia dar, ca si in cazul eforturilor multiple, apare efectul care poate fi numit in termeni populari "pana la un punct". Daca se ajunge la acest moment de cedare individul nostru va trai un complex al martirului care se manifesta prin sentimente tipice. El se va simti respins sau persecutat ori de cate ori nu ii este permis sa isi urmeze drumul sau chiar daca este vorba despre a alegere gresita a sa sau, pur si simplu, chiar daca i se pare acest lucru.

Completari. Influentele catre instabilitate ale Apei nu fac altceva decat sa creeze unele predispozitii mai ales in situatiile de "slabiciune energetica". Nativul Capra este destul de "hidrofil" si va folosi tot ce este oferit de Apa la maxim de potential, atat timp cat se respecta "instructiunile de folosire" ale unei normalitati de activitate. Daca se va proceda corect, Capra de Apa va trai o viata in care se va "incadra" pe un drum fara nici un fel de rezistenta, chiar daca va fi necesar un oarecare timp pentru a trece peste anumite piedici.

In plus, Apa naste acea calitate destul de necesara Oii, de a-si urma propriile interese mult mai atent si mai "perseverent" decat toate celelalte oi. Nu se poate spune ca are si calitati deosebite in a influenta oamenii dar are un "ceva" care ii face pe oameni sa se "supuna" din placere cerintelor sortii individului nostru. Incercand sa rezumam afirmatia anterioara se poate spune ca avem in fata un individ care, chiar daca nu este prea inteligent este destul de popular si sustinut de cei din jur. Un alt atu al Oii de Apa este reprezentat de faptul ca are o tendinta destul de semnificativa de a nu se implica in activitati pentru care nu este pregatit sau care intuieste ca nu le poate finaliza. Acest lucru il va feri de multe probleme, dezamagiri sau caderi.

Maimuta De Apa

General. Maleabilitatea si perseverenta "atrasa" de tot ceea ce inseamna Apa gasesc in nativul Maimuta un potential imens de manifestare. Se va ajunge la situatia in care extremismul manifestarilor ei sa fie deosebit de vizibil fara a exista forta/ solutii de a se cenzura sau controla acest lucru. Astfel, acest individ va fi in egala masura, pe cat de cald pe atat de rece, pe cat de cooperant pe atat de speculant, s.a.

Social. Avem de a face cu un individ care va cere permanent "returul" gesturilor sale chiar daca este deosebit de posibil ca el sa faca intotdeauna primul pas.Deci, relatiile sale cu cei din jur vor fi in directa relatie cu acceptarea firii sale destul de tainice si mai ales cu posibilitatea de a face fata gesturilor sale pe fondul unei impartialitati de manifestare deseori enervanta.

Profesie. "Dotarile" Maimutei de Apa pentru viata profesionala sunt destul de limitate dar aceasta va beneficia de fler si originalitate, ingeniozitate si, mai ales, de forta de a gasi compromisuri de cea mai buna "calitate" pentru a ocoli obstacolele (in loc sa se "angajeze" in depasirea lor). Daca va avea succes sau nu este evident ca depinde tot de cei care ii formeaza mediul profesional.

Financiar. Beneficiind de un fler "de calitate", pe fondul impartialitatii si al unui "ascutit" simt al drumului ce trebuie urmat, Maimuta de Apa are toate sansele sa nu aiba probleme financiare si/ sau de relatie fata de acest capitol al vietii. Insa, atentie, deseori ea tinde sa gaseasca compromisuri in ceea ce priveste dorintele proprii si sa se plafoneze intr-un "nivel financiar" neindestulator.

Familie. Familia reprezinta pentru Maimuta de Apa testul suprem in ceea ce priveste calitatea a tot ce reprezinta cunostintele sale legate de oameni. Tototada ea reprezinta si "bancul de testare" a noi principii. Fata de aceste considerente nu avem ce sa mai precizam decat ca totul va depinde tot de membrii care o compun, maimuta noastra avand grija sa iasa intotdeauna "din cauza gresita".

Critic. Este un individ mult prea legat de comportamentele celor din jur. Acest lucru este "critic" atat in conditiile in care cei din jur inseamna si interesele lor cat si in conditiile in care maimuta noastra este imposibil sa se orienteze corect datorita cresterii "inacceptabile" a parametrilor care se cer a fi stapaniti. Poate ca cea mai buna solutie ar fi sa nu mai recurga la prea multe "eschive" pe fondul cerintei de concretizare a implicatiilor sale. In plus, o mai buna motivare a actiunilor sale nu are cum sa fie "daunatoare".

Completari. Elementul apa induce nativilor Maimuta o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Dar, tendinta de a urma permanent propriile planuri de ascensiune sau acumulare il vor face sa foloseasca excesiv idei care nu le poate controla fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru modificarea propriilor conceptii. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Maimutei dar il fac un tip usor inclinat spre constanta si conservatorism, mai putin adept al lucrurilor noi, in special datorita faptului ca nu isi implica "potentialele" si reactioneaza in baza unor idei vechi si "restranse".

Daca va alege sa fie un individ care sa dea exemplu celor din jur va gasi puterea apei in tot ceea ce va intreprinde, indiferent de domeniul ales sau impus de soarta. Acest lucru este deosebit de usor de realizat in conditiile in care ea va gasi resursele de a nu mai profita de cei din jur si, ceea ce este mai important, de a transforma energiile negative in idei progresiste dar bine argumentate. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Maimutelor de fi inconstante si pasive, bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (spiritul de perceptie caracteristic nu mai lucreaza).

Cocosul De Apa

General. Apa determina ca semnul Cocosului sa aiba o inclinatie si mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ foarte bine echilibrat, care gandeste profund totul inainte. Se nasc astfel predispozitii pentru activitatile intelectuale si aplicatii ale proceselor de gandire, fapt care va da nastere unui Cocos intelectual cu inclinatii deosebite spre activitati culturale.

Social. In general acest individ va simti nevoia sa fie inconjurat de cat mai multi prieteni cu putinta, pe care sa se sprijine cu toata increderea si puterea in realizarea obiectivelor proprii sau comune. In acest sens el va dispune de o imensa cantitate de energie si initiativa pe care el va dori sa o foloseasca la maxim de eficienta fie si doar pentru antrenarea celorlalti la progres.

Profesie. Are inclinatii puternic stiintifice, este un expert al cuvantului scris, inclinatiile sale spre activitati culturale il fac deosebit de inventiv dar, cu toate acestea el depinde direct de mediul in care soarta a decis integrarea sa. Ca un avantaj pentru acesta se constituie faptul ca este un tip fascinat de sisteme si proceduri si, prin aceasta, va gasi aproape intotdeauna putere de integrare.

Financiar. Stie ca dorintele si felul sau de a fi necesita sustinere materiala "intensiva" si, din acest motiv va fi permanent gata spre noi directii de investitie, spre noi castiguri. Mintea sa lucreaza cu o eficienta demna de invidiat, asemenea unui computer, dar, cu cat isi largeste gama de activitate cu atat tinde sa detina prea multe elemente/ date si sa existe riscul de a pierde esentialul.

Familie. Este un sprijin de nadejde pentru familiile in care este "integrat" in special datorita unei inclinatii spre comuniune, spre intelegerea de grup. In plus oricine se poate urma rationamentele acestuia mai ales atunci cand el este dispus spre rezolvarea divergentelor sau in cazul in care este pus in fata unor dificultati insuportabile asupra carora el solicita rezolvarea.

Critic. Principalele probleme ale Cocosului de Apa sunt ridicate de tendina acestuia de implicare in mai multe probleme decat "poate duce". Felul sau de a fi tinde sa il forteze sa acumuleze mult prea multe date care sa le disipe pe mult prea multe detalii, fapt care il va face sa devina unul din cei care pierd pe drum elementele semnificative si forteaza implicarea in cele nesemnificative. Nu va trece mult si ajunge sa fie un individ "birocratic" si trivial, gata de a epata mai mult decat va fi suportabil in victima neinteleasa a situatiei care se duce "de rapa" din cauza sa.

Completari. Elementul apa induce nativilor Cocos o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Dar, tendinta de a urma permanent propriile planuri de ascensiune sau acumulare il vor face sa foloseasca excesiv ideile altora fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru transformarea propriilor conceptii. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Cocosului dar il fac un tip inclinat spre constanta si conservatorism, mai putin adept al lucrurilor noi.

Perseverenta este principala influenta a elementului apa. Asemenea "picaturii chinezesti" ei vor merge mereu in sensul dictat de interese proprii. Dotati cu capacitatea "de infiltrare" a apei ei vor sti permanent cand si cum sa se aproprie de persoana sau situatia dorita fara a lasa impresia ca au spus sau au facut ceva in acest sens, avand capacitatea de a influenta oamenii sau situatiile sa ajunga in impasul de a nu mai putea face ceva fara prezenta respectivului Cocos. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Cocosilor de fi inconstanti si pasivi, bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (spiritul de perceptie caracteristic nu mai merge).

Cainele De Apa

General. Apa determina ca semnul Cainelui sa aiba o inclinatie si mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ foarte bine echilibrat, care gandeste profund totul inainte. Se poate spune ca avem de a face cu un individ intuitiv pe care va fi foarte greu sa il abati pe un drum gresit (raportandu-ne atat la interesele acestuia cat si la "pozitia" sa in mediu).

Social. Influenta Apei asupra nativulu Caine ii da individului nostru multiple calitati reflective care il fac deosebit de pregatit/ competent si receptiv la parerile partii opuse. La aceasta se adauga si o atractivitate iesita din comun, rapitoare, care ii fac sa fie placuti si doriti. Problemele lor vor fi nascute de incapacitatea lor de a stabili legaturi personale puternice si, mai ales, de libertinism...

Profesie. Un nativ Caine este imposibil sa nu fie un executant rational si competent asupra a ceea ce i se cere sa faca. In plus, capacitatile sale "comunicationale" ii ofera un plus de forta indiferent de pozitia pe care o va "gasi" in ierarhia profesionala fapt care il va face ca aproape niciodata sa dea gres in drumul ales de el. Bineinteles ca nu trebuie sa uitam de barierele sortii...

Financiar. Flerul financiar destul de putin prezent la majoritatea nativilor Caine este destabilizant si tendinta permanenta spre insecuritate a semnului dominat de acest element solicita, de cele mai multe ori, maleabilitatea apei care sa il salveaze de pierderi considerabile ce il pot afecta. Important va fi pentru acesta sa isi exploateze capacitatea de analiza si sa se rezume rezultatelor acesteia.

Familie. Avem de a face cu un individ care va sti intotdeauna ce este de facut pentru ca familia din care face parte sa il considere un membru de nadejde al acesteia sau, cel putin, sa sufere cat mai putin cu putinta atunci cand el considera ca nu mai are "nici o treaba cu aceasta". Poate ca, la baza tuturor acestora sta o capacitate ciudata de a fi un fin speculant al psihologiei celor cunoscuti...

Critic. Maleabilitatea apei ii confera acestui Caine o capacitate iesita din comun de adaptare la majoritatea situatiilor din viata acestuia. Problema principala este legata de faptul ca acesta tinde sa devina prea indulgent atat cu sine cat si cu ceilalti, ajungand in situatia in care va fi incapabil sa mai evalueze corect ceea ce trebuie sa faca si sa isi ingaduie recompense si actiuni aventuroase care il pun in pericol sau care pericliteaza pe cei din jurul sau. Faptul ca tinde ca "raporturile de evaluare ale vietii" sa fie emise de el nu face altceva decat sa accentueze criza in care se gaseste.

Completari. Elementul apa induce nativilor Caine o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Dar, tendinta de a urma permanent propriile planuri de ascensiune sau acumulare il vor face sa foloseasca excesiv ideile altora fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru transformarea propriilor conceptii. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Cainelui dar il fac un tip inclinat spre constanta si conservatorism, mai putin adept al lucrurilor noi.

Apa are si capacitatea de a induce temperanta si liniste asupra vijeliosului Caine, care isi va controla emotiile perceptibile celor din jur mai bine aproape decat orice alt nativ, chiar daca in interiorul sau revolta emotionala pare sa nu mai poata fi controlata. In plus, fluiditatea sa in tot ce este legat de exprimare si capacitatea de a utiliza cele mai fine artificii psihologice il vor face tot mai puternic in tendinta sa de a controla pe cei din jur. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Cainilor de fi inconstanti si pasivi bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (spiritul de perceptie caracteristic nu mai merge).

Mistretul De Apa

General. Apa determina ca semnul Mistretului sa aiba o inclinatie si mai mare spre chibzuinta care, impreuna cu o componenta a inteligentei foarte bine dezvoltata, sa nasca un individ foarte bine echilibrat, care gandeste profund totul inainte. Este un tip care va avea foarte mult de castigat datorita naturii intelegatoare si conformiste fiind dotat cu un simt al diplomatiei de invidiat.

Social. Cu toate ca se bucura de o mare popularitate eforturile sale in ceea ce priveste cercul de prieteni se indreapta spre a inlatura orice umbra a singuratatii. Atentie, de multe ori acesta este principalul motiv pentru care se pot alege companii nepotrivite mai ales ca acest tip se adreseaza oricui doreste sa il asculte. Constient de ceea ce doresc sau nu cei din jur va sti sa se faca iubit.

Profesie. Este un individ destul de perseverent pentru a putea face fat oricarei insarcinari, dar tot ce poate fi mai bun pentru el este lucrul cu oamenii si probleme cu adevarat importante, pline de responsabilitate. In plus, este destul de eficace in descoperirea dorintelor ascunse ale celor din jur (sau subordine) stiind cum sa ii conduca sau cum sa se "opuna" lor la maxim de eficienta.

Financiar. In general, sectorul banilor, va fi dominat de dorintele si emotiile nativului nostru care, desi este interesat in propriile afaceri si castiguri, este inclinat sa acorde prea mult timp fie celor din jurul sau (actiuni caritabile, filantropice si activitati religioase) fie propriei persoane asupra caruia nu isi va ingadui nici o restrictie sau dorinta de economie (deoarece "o viata ai").

Familie. In marea majoritate a cazurilor, Mistretul de Apa este genul care se conformeaza tuturor regulilor, scrupulos, aratandu-si permanent bunele intentii si sustinand pe cei mai slabi. Deci, care ar fi piedica unei familii fericite? Poate doar faptul ca este putin obsedat de sex, poate ca are pasiuni constant puternice si pline de efuziune in dragoste, ... cine stie?

Critic. Pasiunea Mistretului de Apa spre petreceri poate fi si principalul sau punct critic. Este adevarat ca ele leaga oamenii si permite "avansul" dar sa nu se uite niciodata ca totul este mai mult de natura virtuala. Dupa chefuri vine viata reala si s-ar parea ca nu este tot o petrecere. In plus, nativul nosrtu poate ajunge pasionat de mancaruri exetice, bautura excesiva si un trai mai mult decat luxos, fie pe seama "pierderilor" proprii, fie pe seama celor din jur. Si, cu cat va juca mai mult acest joc, cu atat ii va fi mai greu sa renunte la el si, cu atat va fi mai singur...

Completari. Elementul apa induce nativilor Mistret o crestere semnificativa a capacitatilor/ abilitatilor de a comunica si promova propriile idei prin influentarea conceptiilor altora. Dar, tendinta de a urma permanent propriile planuri de ascensiune sau acumulare il vor face sa foloseasca excesiv ideile altora fie pentru implinirea planurilor/ activitatilor proprii, fie pentru transformarea propriilor conceptii. Aceste elemente cresc intr-o oarecare masura popularitatea Mistretului dar il fac un tip inclinat spre constanta si conservatorism, mai putin adept al lucrurilor noi.

Perseverenta este principala influenta a elementului apa. Asemenea "picaturii chinezesti" ei vor merge mereu in sensul dictat de interese proprii. Dotati cu capacitatea "de infiltrare" a apei ei vor sti permanent cand si cum sa se aproprie de persoana sau situatia dorita fara a lasa impresia ca au spus sau au facut ceva in acest sens, avand capacitatea de a influenta oamenii sau situatiile sa ajunga in impasul de a nu mai putea face ceva fara prezenta respectivului Mistret. Influenta negativa a elementului se bazeaza pe posibilitatea Mistretilor de fi inconstanti si pasivi, bazandu-se mult prea mult pe sprijinul altora sau pe mersul evenimentelor, fapt ce ii va face sa fie complet nepregatiti pentru ceea ce urmeaza (spiritul de perceptie caracteristic nu mai merge).