Elementul Foc In Astrologia Chineza

Sobolanul De Foc

General. Focul, semn al consumului sau al ofertei de energie, induce semnului Sobolanului o stare de permanenta agitatie, acesta parand sa nu fie capabil de a-si gasi locul, cu o energie fara posibilitatea de a se consuma vreodata. Dinamic si curtenitor, generos si idealist ajunge de multe ori departe in tot ceea ce intreprinde. Reversul monedei este legat permanent de nerabdarea si aproximativa agresivitate a acestuia.

Social. Acest element induce asupra caracterelor de baza ale semnului o accentuare importanta care il face sa fie cel care traieste totul la maxim de parca totul ar fi ultima clipa. Cei din jurul sau vor primi intotdeauna cele mai alese gesturi fara nici cea mai mica umbra de indoiala. Adept al dreptatii nu prea sta bine la capitolul diplomatie fapt de poate aduce "pierderi de valoare" mai mult sau mai putin obiective.

Profesie. Este tipul care trebuie sa creada cu adevarat in ceea ce face. Energia sa debordanta il recomanda oricaror ocupatii care nu sunt caracterizate de monotonie sau birocratie. Fiind unul din cei mai independenti si angajanti Sobolani, atunci cand va gasi drumul care il "magnetizeaza", va ajunge mai departe decat isi poate imagina in profesia sa.

Financiar. Reactiile pripite caracteristice influentei elementului Foc il fac vulnerabil in ceea ce privesc eforturile investitionale. Cu toate acestea apare compensarea prieteniei adevarate cu cei din jur fapt ce il va salva aproape intotdeauna pe acest tip de nereusite majore. Va fi necesar ca acesta sa fie atent la costurile independentei si calatoriilor sale deoarece pot fi prea mari.

Familie. Sobolanul de Foc este cel mai instabil din acest semn in ceea ce priveste familia. Insa, atunci cand familia este stabila si nu apar ispitele, totul merge bine ca tuturor nativilor Sobolan. Nu trebuie uitat ca acest tip se ghideaza mai mult de pe urma a ceea ce ii spune inima decat mintea, devotamentul de admirat care il are pentru familie solicitand recompensa pe masura.

Critic. Sobolanul de Foc are permanenta tendinta de a-si exprima deschis punctele de vedere. Acest lucru, combinat cu inflacararea si energia caracteristica elementului fac ca acest tip sa nu mai rationeze in timp util si asa cum trebuie la factorii de mediu, fapt ce ii provoaca unele probleme mai mult sau mai putin grave. De asemeni este cel mai inclinat spre a-si asuma angajamente fara sa verifice implicatiile ce pot apare, fapt care rareori mai poate fi compensat de flexibilitatea semnului sau de sprijinul datorat popularitatii. Drumul drept e stiut de noroc.

Completari. Element al miscarii si consumarii resurselor, Focul, transforma echilibratul Sobolan intr-o manifestare a extremelor. El va fi genul care oscileaza usor intre a avea capacitatea extrema de a fi un lider real al bunastarii tuturor celor din jurul sau, si implicit a sa, la capacitatea de a fi distrugator si gata de a incrimina intotdeauna pe ceilalti pentru greselile proprii. Avantajul sau este legat de un echilibru evident care il va pazi de prea multe esecuri proprii sau induse altora.

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, echilibrati de puternicul simt de autoconservare si de intuitia mersului evenimentelor, ei vor fi cei care vor ajunge destul de usor la finalitatea actiunii. Emotional, mult mai activi si mai implicati decat ceilalti nativi Sobolan, pot suferi esecuri majore, energia lor putand fi usor directionata (consecinta esecului) in directii negative, egoiste in care reactiile lor sa fie din cele mai cinice si mai lipsite de ratiune cu putinta. Suplimentar, prin inclinatia spre extreme, ei pot deveni persoane deosebit de distructive si pot produce mare dezastre sau dezamagiri prin focalizarea necorespunzatoare a energiilor proprii sau ale celor implicati.

Bivolul De Foc

General. "Simtul de lider" destul de tipic pentru nativii Bivol este intarit de energia si de "sclipirea" data de influenta elementului foc. Astfel, tipul in care se combina acestea ajunge sa fie cel mai capabil dintre nativii Bivol de a se manifesta energic si bataios spre a atinge obiectivele sale si, practic, cel mai inclinat spre putere si importanta, fiind cel mai puternic si mai mandru dintre toti acesti nativi.

Social. Fiind o fire evident materialista si "beneficiind" de convingerea superioritatii sale el va fi inconjurat de persoane asemenea lui (capabile sa accepte riscurile impuse de prezenta unui asemenea caracter in balanta cu interesele care ii fac sa graviteze in jurul acestuia). Totusi este cinstit si nu profita de pe urma celor care ii poate elimina si acest atu il poate "socializa".

Profesie. Munte, vale, munte, munte, vale, vale, … Totul este ciclic si eforturile de ascensiune de cele mai multe ori exagerate nu pot evita "vaile" din drumul acestui nativ. Autocontrolul sau demn de invidiat nu poate elimina "evidentul" gesturilor sale chiar daca este genul muncitor si constant, obiectiv si sincer.

Financiar. Puterea are nevoie in primul si in primul rand de resurse. Capacitatile de acumulare sunt destul de mari mai ales ca sub influenta acestui element pot apare adevarate "tunuri" in ceea ce priveste profiturile rezultate din investitiile intuite. Combinat cu un simt al echilibrului necesar pentru a avea permanent "rezerve de lucru" acest tip va avea aproape mereu resurse.

Familie. Asemenea tuturor nativilor Bivol, familia va beneficia cel mai mult de pe urma muncii sale. Fiind "motorul si telul" obiectivelor sale, familia sa va fi "aprovizionata" cu tot ceea ce este necesar, va fi protejata de multe ori mai mult decat este necesar. Ce trebuie retinut in cazul acestei combinatii este faptul ca nu trebuie sa apara situatii de instabilitate.

Critic. Are o tendinta exagerata spre "economia de energie" fie datorita unor porniri interioare tipice acestei nativitati, fie datorita dorintei de a se concentra la maxim asupra a ceea ce face. Din acest motiv are tendinta permanenta de a elimina persoanele, bunurile sau activitatile care le considera a fi nefolositoare/ necorespunzatoare indiferent daca "simte" sau nu ca poate gresi. In aceste conditii, rabdarea sa destul de necorespunzatoare ca si slaba intelegere fata de tot ceea ce poate insemna mediul sau inconjurator poate duce la nasterea unui mare si nedrept dictator.

Completari. Esenta rara a stabilitatii si echilibrului nu pare sa fie afectata de dogoarea focului. Poate doar in momentele de furie ale acestui nativ cand va fi necesar sa va feriti urgent deoarece va veti arde cu siguranta. Atunci va fi absolut necesar sa nu uitati ca influenta focului se manifesta mai ales la nivelul rabdarii acestui semn. In plus va interveni si o oarecare tendinta a combinatiei Bivol - Foc de a naste indivizi care au tendinta de a se supraevalua si, in consecinta, "patati" de multe frustari.

Cinstit si corect, obiectiv si sincer, este genul de individ care are tendinta de a transforma comportamentele/ solicitarile sale in adevarate probleme pentru cei din jur. Nefericitii care au sansa sa fie catalogati "impotriva" vor avea parte de un tratament militarist, dictatorial iar cei "dragi" vor "beneficia" de puterea exemplului. Bivolul de foc nu trebuie dezamagit in aceste conditii... Fiind genul care nu doreste sa profite de pe urma nimanui va face tot ceea ce ii sta in putere pentru a evita "executiile". Din acest motiv poate ca va avea destul de multe de pierdut din punct de vedere financiar sau al carierei dar va avea imens de mult de castigat din punct de vedere uman. Se poate "adapta" in conditiile unui mediu care promoveaza colaborarea dar si intr-un mediu de tip individualitate deoarece, sa nu uite nimeni, beneficiaza de puterea focului.

Tigrul De Foc

General. Se poate spune ca elementul Foc pare sa fie cel mai "rezonant" dintre toate pentru nativul Tigru. Se naste un individ nascut pentru a face totul, plin de entuziasm si posesor al unei stari electrizante pentru cei din jurul sau. Daca vom "alatura" acestor calitati si faptul ca este genul generos pana la extrem nu va fi greu sa ne dam seama de ce afiseaza calitati de conducator mai mult decat ceilalti tigri.

Social. Este o persoana care cu greu nu va fi iubita de toti cei din jurul sau si, mai ales, de cei acceptati de Tigrul de Foc ca parte componenta, nelipsita, a mediului sau relational. Atentia sa permanent manifestata, pe merit sau nu, asupra celor din jur in special datorita faptului ca este un lider stralucit, impozant si sincer, plin de senzualitate si viata.

Profesie. Acesta este un "sector" caruia Tigrul de Foc ii acorda maxim de atentie posibila atat timp cat se poate vorbi ca "este pe inima sa". Din dorinta sa permanenta de a converti energia nervoasa si inspiratia sa intr-o actiune plina de dinamism si rezultate va avea toate sansele sa aiba parte de realizari profesionale care sa il propulseze rapid in varful ierarhiei.

Financiar. Pentru Tigrul de Foc este important sa faca ceea ce este important si urgent. Atat timp cat este nevoie de bani el va reactiona destul de eficient dar, atunci cand isi doreste ceva care va putea fi catalogat drept lux sau ceva asemanator, randamentele sale vor scade sau vor aduce si pagube, mai mult sau mai putin semnificative. Ceva poderare ar fi de indicat…

Familie. Indiferent de "locul" sau in cadrul familiei va fi unul din membrii de elita ai acesteia. Exemplu, liant, sprijin, sunt doar cateva din "pozitiile" sale in cadrul unei familii. Cu toate acestea va fi necesar sa se controleze in reactii deoarece tinde sa fie o persoana mult prea grabita si preocupata, avand posibilitatea de puna "deasupra familiei" interesele de moment.

Critic. Beneficiar al unui optimism debordant, Tigrul de Foc, are o evidenta tendinta de a nu pune pret pe sfaturile "defetiste" ale celor din jurul sau, fapt care ii poate aduce mari necazuri. Daca vom lua in calcul si faptul ca are o tendinta destul de evidenta de a fi mai expresiv decat este necesar nu este greu sa ajungem la concluzia ca este putin cam expus actiunii celor care au "interese" obscure la adresa persoanei sale. Teatralitatea gesturilor si actiunilor sale nu poate fi un dezavantaj atat timp cat este bine orientata, mai ales catre persoanele mentionate anterior.

Completari. Independent si neconventional, Tigrul de Foc, este caracterizat de miscari destul de greu de prevazut. Important este ca persoanele din jurul sau sa se bazeze pe faptul ca acest individ nu poate sa fie impersonal vreodata cu ceva din propria sa viata si ca el va face tot ceea ce este strict necesar realizarii planurilor sale. Daca vreo persoana "deranjeaza" sa fiti siguri ca ea isi va da seama sau va fi anuntata de catre Tigrul nostru de acest lucru.

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, din acest motiv, vor naste impresia ca sunt mereu gata de a actiona si de a pleca dintr-un loc in altul mai mult decat este "suportabil". Oricum nu trebuie sa uitam atunci cand actioneaza va avea un fler iesit din comun de a impresiona pe cel "urmarit" si sa transmita vitalitatea sa oricarei actiuni care doreste sa o intreprinda. In plus nu trebuie ca cei din jurul Tigrului de Foc sa se astepte sa fie ascultati atunci cand vor da sfaturi. Personalitatea puternica a acestuia va "percepe" sfatul dar il va aplica numai atunci cand este strict necesar acest lucru. Atentie, reprosurile in acest sens nu sunt prea indicate!

Iepurele De Foc

General. Puterea si vitalitatea influentei Focului vor fi o "forja" a exploziilor energetice tipice Iepurelui, cu rezultate directe atat asupra "sclipirilor" sale cat si asupra rezistentei generale la efort. In plus va apare si o predispozitie de exceptie catre cele mai adevarate capacitati parapsihice, in special in ceea ce priveste intutitia, care o va exploata direct sau indirect, constient sau nu, spre a obtine maxim de avantaje "pe toata linia".

Social. Cu toate ca "ardoarea" focului il face destul de temperamental, Iepurele nostru va avea permanent "in spate" diplomatia si capacitatea de a-si ascunde "profesionist" adevaratele sale emotii sau sentimente. Se naste un charismatic, fermecator si util individ fata de care oamenii vor raspunde pozitiv imediat ce au posibilitatea sau capacitatea (atentie la raspunsuri negative).

Profesie. Stie ca nimeni nu poate trai pur si simplu si se va implica in activitatile care soarta le ofera fara a sta prea mult pe ganduri. Cu timpul, si sub "permisiunea sortii", va alege cea mai potrivita ocupatie pentru persoana sa si, atunci abia, va avea sansa sa urce in ierarhie. Pacat ca tinde prea mult sa fie aprobat sau sa fie ajutat, sau sa fie inspirat pentru a straluci…

Financiar. Reactiile pripite caracteristice influentei elementului foc il fac vulnerabil in ceea ce privesc eforturile investitionale. Cu toate acestea apare compensarea prieteniei adevarate cu cei din jur fapt ce il va salva aproape intotdeauna pe acest tip de nereusite majore. Va fi necesar ca acesta sa fie atent la costurile independentei si dorintelor sale deoarece pot fi prea mari.

Familie. Influenta focului face ca Iepurele sa fie mai predispus la emotii si sa fie sincer in tot ce este legat de acestea. In plus beneficiaza de o capacitate iesita din comun de a-si da seama de schimbarile din jurul sau si, toate acestea il fac predispus doar familiilor in care sinceritatea si devotamentul sunt ceva real, palpabil, indubitabil. Celelalte variante sunt "supuse" esecului…

Critic. Iepurele de Foc are permanenta tendinta de a-si exprima deschis punctele de vedere. Acest lucru, combinat cu inflacararea si energia caracteristica elementului fac ca acest tip sa nu mai rationeze in timp util si asa cum trebuie la factorii de mediu, fapt ce ii provoaca unele probleme mai mult sau mai putin grave. De asemeni este cel mai inclinat spre a adopta pozitii sau gesturi condamnabile, de tip "lovitura sub centura", deoarece evita orice confruntare directa cu dusmanii sai si prefera sa foloseasca punctele critice, subtile, sau sa foloseasca intermediari.

Completari. Element al miscarii si consumarii resurselor, Focul, transforma diplomatul Iepure intr-una din definitiile extremismului (palpabil sau nu). El va "baleia" intre a fi un lider real al bunastarii si fortei grupului si, implicit a sa, si intre a fi un distrugator subtil si nevazut, gata de a incrimina si de a acuza (cu un vadit succes) pe ceilalti pentru greselile proprii. Avantajul sau este legat de un fel de echilibru mentinut cu atentie care il va pazi de prea multe esecuri proprii sau induse altora (care se va "sprijini" pe calitatile sale de tip paranormal mai mult decat crede el insusi).

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, echilibrati de puternicul simt de autoconservare si de intuitia mersului evenimentelor, ei vor fi cei care vor ajunge destul de usor la finalitatea actiunii, chiar cu pretul celor mai ciudate si mai crude sacrificii, gesturi, etc. Pot apare unele probleme atunci cand Iepurele de Foc este "integrat" de soarta intr-unul din mediile caracterizate de lipsa de etica, reactii anarhice, etc. Atunci, tendinta spre extremism a focului il face fie sa dispara (la propriu) fie sa atinga cele mai nebanuite culmi.

Dragonul De Foc

General. Focul, semn al consumului sau al ofertei de energie, induce semnului Dragonului o stare de permanenta agitatie, de energie debordanta care poate fi sesizata sau nu, pe fondul unei cereri de neinteles de surplus de energie de la cei din jur sau, pur si simplu, de la soarta. Vom avea de a face cu un individ nerabdator, instabil si destul de vindicativ, usor de incadrat in categoria "celor care asteapta prea mult de la viata".

Social. Datorita permanentelro sale cerinte, pe fondul afisarii unui aer de superioritate, noblete, autoritate (sau altele asemenea) el ajuge deseori sa ii determine pe cei din jurul sau sa adopte o pozitie permanent defensiva, sa se fereasca de el sau, cel mai des, sa il ocoleasca chiar daca el va avea o prestatie demna, deschisa si umana dar subordonata intereselor sau definitiilor sale.

Profesie. Este "dotat" cu o putere de munca si concentrare demna de invidiat dar… obligatoriu, numai pe termen scurt (in special datorita permanentelor tendinte de ascensiune sau, cel putin, de dominare completa a situatiei sau a celor din jur). In plus este un individ care da randament doar daca este implicat in activitati generale, care elimina orice structura particulara.

Financiar. Banii reprezinta pentru Dragonul de Foc o adevarata obsesie (perceputa sau nu) chiar daca el insusi este convins ca "masa" acestora conteaza mai putin fata de ceea ce poti face cu ei. Deci, in ceea ce priveste "financiarul" el se va afla fie in "varf" fie in "coada" clasamentului deoarece este exponentul tipului "de performanta" care ori castiga ori… "nu conteaza".

Familie. Pentru Dragonul de Foc familia nu va fi altceva decat o alta grupa sociala in care el va trebui sa isi manifeste calitatile de lider. Deci, acea familie ori va fi capabila sa urce alaturi de el indiferent de "culmea" aleasa (chiar daca, de multe ori, el va fi aproape permanent sustinut de aceasta), ori va fi capabila de orice compromis solicitat de micul nostru dictator.

Critic. Datorita faptului ca Dragonul de Foc este un individ care cere, cu siguranta, mai mult decat ii poate oferi mediul in care traieste, el va fi un individ destul de instabil fie datorita unei rationale intentii de adaptare fie datorita unor grave depresii (dezamagiri) din care va fi nevoit sa "iasa". Din aceste motive el tinde sa fie un individ irascibil, nepoliticos si, de enorm de multe ori, nedrept fapt care ii va afecta incalculabil drumul sau prin viata. Daca luam in calcul ca el este efectiv incapabil sa se descurce cu lucrurile mai putin perfecte…

Completari. Element al miscarii si consumarii resurselor, Focul, transforma Dragonul nostru intr-unul din liderii de necontestat al celor din jurul sau (fara a lua in calcul daca este vorba despre un lider benefic, malefic sau… neutru). Are parte de o personalitate vibranta, magnifica, gata de a ajunge in orice top, in fruntea oricarei ierarhii, alimentand cu maxim de energie chiar si situatii care nu cer de la el nici cel mai mic efort.

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea dar sunt deosebit de "fragili" datorita unei inclinatii de neinteles spre a generaliza lucrurile, spre a sari direct la concluzii. Sa nu se uite niciodata ca acest gen de perceptie este imposibil sa nu fie "penalizat" de oameni care nu admit sa fie incadrati (luati in calcul) in categorii fara a se percepe sau "onora" particularul (diferentele individuale). Generalul este echivalentul sufocarii "valorilor" care se ridica la nivelul mediei si acest lucru va duce deseori la pierderi de oameni (relatii) de valoare fara a mai lua in calcul pierderile prodesionale, materiale si, mai ales, familiale care pot apare datorita acestui dezechibru" de perceptie. Tinand cont de faptul ca Dragonul de Foc asculta de sfaturile celor din jur doar pentru a nu recunoaste "infrangerea"...

Sarpele De Foc

General. Influenta focului asupra nativului sarpe are o influenta evidenta in sensul cresterii tendintei acestuia spre activitate si dominare fiind mult mai expansiv si mai energic decat ceilalti serpi. Este genul foarte ambitios avand destula putere de a persevera si de a depune eforturi sustinute pentru realizarea obiectivelor proprii in conditiile in care implinirea propriilor capricii are o importanta destul de insemnata.

Social. Fiind o persoana care are nevoie de a castiga pe cei din jur (in special increderea lor), se poate spune ca acest individ este deosebit de sociabil. Rezulta un tip care are o viata sociala din cele mai active care va imbina permanent comportamentul de lider cu cel al celei mai agreabile si pline de umor persoane din grup. Va avea probleme doar daca nu accepta compromisurile.

Profesie. Dotat cu o puternica dorinta de faima si bani Sarpele de foc va fi un individ care face tot ce este posibil pentru a fi cel mai bun in meseria sa, selectia profesiei fiind orientata in general spre cele mai banoase ocupatii. Astfel, datorita acestui fapt, printre cei mai buni dintre cei buni vor fi gasiti destul de des serpi de foc. Necazurile lor pornesc atunci cand nu stiu sa se opreasca.

Financiar. Banii sunt adevarata manie a sarpelui de foc. Si cum banii doar daca sunt foarte multi reprezinta putere, acest nativ va studia sau va intui destul de bine cele mai eficiente metode sau resurse de a produce cat mai mult. Daca va fi capabil sa nu se implice in "jocuri" in care nu ii este "permis" sa intre sau sa riste va acumula resurse financiare la maximum posibil.

Familie. Senzual, infocat si gelos. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest individ. In general va forma familii destul de reusite, cel putin din punct de vedere al reflexiei in ochii celor din jur dar faptul ca este preocupat doar de el poate avea rezultante familiale negative mai ales atunci cand ea nu este inclusa in cerintele sau planurile sarpelui de foc.

Critic. Problemele de baza ale sarpelui de foc se nasc din tendinta acestuia de a apartine mai ales extremelor. Apartenenta este de multe ori o aparenta dar comportamentul il va cataloga de cele mai multe ori mai eficient decat capacitatea acestui nativ de a mai interveni. Afisand fie o integrare perfecta fie o pozitie de rebel evidenta, fie iubire adevarata fie ura excesiva, s.a. el va fi destul de greu de catalogat. Magnetismul si misterul degajat de sarpe este de multe ori dublat de acest tip de comportament. Dar ce va face sarpele de foc daca este "tintit" de cei puternici?

Completari. Influenta focului da nativului sarpe un "superplus" de energie. Problema acestui plus este in general legata de faptul ca ea tinde sa fie integrata in manifestari de moment si nu de durata (ca un element care sa compenseze evidenta lipsa de energie a nativilor sarpe). Astfel, aceasta energie, se consuma in general pe reactii de tip extremist. Sarpele de foc avand multe din calitatile unui lider de marca poate ajunge in situatia in care sa clacheze tocmai datorita inclinatiilor spre extremism.

Increzator in fortele proprii, dispus oricand sa isi exprime punctele de vedere, are tendinta de a se exprima deosebit de brutal mai ales atunci cand are de a face cu oameni care nu ii sunt pe plac (fara a lua in calcul pe cei care el i-a catalogat ca apartinand "taberei adverse"). In plus se poate lua in calcul faptul ca nu are incredere decat in propriile forte, fapt care il transforma intr-o persoana mai mult decat suspicioasa (chiar daca se manifesta sau nu in aceasta directie). O alta caracteristica a sarpelui de foc este permanenta sa pornire de a cataloga lumea in functie de principiile sale fara a lua in calcul daca are dreptul sau nu sa o faca. Acest fapt va naste un individ care este gata in permanenta sa condamne sau sa cenzureze manifestarile oricui, fara a tine cont de "rangul" acesteia, fapt ce ii va atrage o viata plina de socuri neplacute datorate gurii.

Calul De Foc

General. Calul de Foc este unul din cei mai inflacarati si nestatorinici indivizi, mereu in miscare, gata de a trai la maxim de putere, excitatie si pasiune tot ceea ce poate oferi scurta noastra viata. Intelect de forta, reprezentativ pentru orice individ uman, gata oricand de a bucura pe cei din jurul sau cu farmecul si stralucirea sa, va avea permanent de luptat cu inconsecventa tipica in tot ceea ce intreprinde precum si cu dorinta sa de "senzatii".

Social. Cele prezentate anterior "dovedesc" ca avem de a face cu un individ deosebit de inclinat spre viata sociala, mai ales ca personalitatea sa are nevoie de astfel de conditii pentru a se putea manifesta. Chiar daca aceasta este destul de controversabila (are prea multe "fatete") se va putea trece cu vederea deoarece este evident comportamentul Calului de Foc spre viata picanta, variata.

Profesie. Orice profesie care il aduce in situatia de a lucra cu oamenii este perfecta pentru el. Daca mai este vorba si despre calatorii sau ceva care sa asigure ca nu va exista monotonie in ceea ce va intreprinde se poate spune ca va ajunge cu adevarat departe, la maxim de posibilitati. Probleme apar din faptul ca, pana si aici, este destul de nestatornic.

Financiar. Chiar daca are darul de a se descurca indiferent de situatie, de a beneficia de reactii din cele mai ingenioase cu putinta, el va avea destul probleme in ceea ce priveste viata financiara in special datorita inconsecventei sale si, mai ales, a tendintei spre investirea imediata a resurselor chiar daca gesturile sunt eficiente sau nu.

Familie. In general este un individ foarte dificil care cere prea multe "situatii" de la viata. Daca va primi "cate ceva" din ceea ce isi doreste sunt toate sansele sa fie unul din membrii devotati si echilibrati ai familiei. Daca nu, oricum, are inclinatia de a avea o viata dubla (chiar tripla), in conditiile in care devine un tip extrem de fericit si ofera maxim de "spirit" catre "toate pozitiile".

Critic. Temperamentul cautator de senzatii, plin de inteligenta si stralucire este ceea ce atrage la Calul de Foc marea atractie a celor din jur. Chiar daca vor predomina "reactiile de mediu" de tip admirativ, benefic, este evident ca un astfel de comportament va atrage reactii punitive, care "asteapta momentul cel mai bun" pentru a produce maxim de daune (cu tot ce urmeaza dupa ce tipul nostru este efectiv strivit). "Puterile" sale de a rupe orice fel de legaturi indiferent de omul "tinta", foarte rapid si cu minim de efort, nu sunt intotdeauna o calitate. Deci, ATENTIE!

Completari. Avem de a face cu un individ care reactioneaza cel mai bine la mediu atunci cand este foarte bine incarcat cu activitate si probleme dorite sau nedorite de el. Toate acestea apar dintr-o ciudata si puternica dorinta de a anticipa actiunile sale sau a celor din jur (intr-un fel de joc excitant si plin de senzatie) precum si datorita faptului ca acest mod de a trai aduce permanent puterea de schimbare atat de dorita de "eroul" nostru. Legat de acest mod de a fi este bine sa se retina ca, de foarte multe ori, tipul nostru are o placere nebuna de a demonstra ca este cu un pas inaintea celor care ii are in colimator si, din acest motiv devine destul de nesuferit, indiferent daca este drept sau nu acest lucru.

Si ar fi bine sa clarificam problema egoismului. Orice Cal se va considera "furat" de titlul de egoist cand el se considera, cel mult, egocentrist. Intr-un fel are dreptate dar… Egoistul se gandeste numai si numai la el fara a se mai gandi la cei din jur pe cand egocentristul se gandeste numai si numai la el luand in calcul pe cei din jurul sau. Nu cumva este vorba de "aceeasi Marie cu o alta palarie"? Nu cumva este mai bine sa se accepte ca egoist decat sa greseasca manifestandu-si toate caliatile egoiste catre toti cei din jurul sau? Si chiar daca isi face foarte bine treaba fata de cei din jur atingand culmea "altruismului" nu cumva are numai si numai de pierdut? Ganditi-va!

Capra De Foc

General. Permanenta miscare, agitatie, tipica influentei Focului, va transforma Capra noastra in ceva ce va aminti de nativul reaspectiv dar va avea manifestari cu totul si cu totul atipice. Unde veti auzi de o Capra curajoasa, puternica si agresiva, gata de a realiza o combinatie perfecta intre frumusetea si gratia personala si forta si cinismul ofensivei la care ne obliga viata de zi cu zi? Poate doar daca este vorba despre Capra de Foc…

Social. Se poate spune ca este o persoana deosebit de placuta, gata de a fi primita si admirata in orice mediu dar, nu este asa. Perceptia celor din jur ia in calcul si cele prezentate anterior dar va fi permanent naruita (macinata) de teama fata de forta Caprei noastre, de dezinvoltura si dinamica care le imprima simpla sa prezenta, fata a mai lua in calcul zambetul ei plin de sarm.

Profesie. Indiferent de sansele care le ofera soarta in ceea ce priveste cariera, Capra de Foc va gasi intotdeauna resursele de a ajunge cat mai departe. Curajoasa in urmarirea ideilor si intuitiei va fi plina de initiativa in munca sa, ajungand rapid sa domine. Si totul va fi bine daca va pastra un echilibru real intre prestanta, prestatie si dragostea fata de cei din jur.

Financiar. Capra de Foc este un individ estrem de sensibil la confortul personal. In plus ii place sa traiasca pe "picior mare" si, in consecinta, ii va place sa se extinda cat mai mult posibil pe plan financiar. Deci, ea va ajunge sa obtina maxim posibil de la mediul in care isi desfasoara viata chiar daca acest lucru se realizeaza prin propriile puteri sau prin cele ale celor din jur.

Familie. Dorinta de stabilitate si de dragoste tipica nativului Capra are un cuvant greu de spus sub influenta focului. Din acest motiv, Capra de Foc, este dotata cu maxim de calitati necesare vietii de familie indiferent de locul (pozitia) care o va ocupa aceasta in cadrul ei. Problema principala in cadrul familiei sta in faptul ca tinde sa se refuleze cu ajutorul ei si devine nedreapta.

Critic. In general exista unele limite in care poate actiona (se poate manifesa) un individ. Daca vom sesiza ca Focul sustine permanenta miscare von vedea ca Capra tinde sa fie depasita de atat de multa miscare si sa inceapa sa se complice mai mult decat este necesar sau suportabil. Destul de des Capra de Foc va ajunge sa aiba o gandire foarte intortocheata care il va face sa nu isi dea seama de beneficiile pe care le poate obtine dintr-o situatie data si sa "aiba parte" destul de des de stari emotionale care nu au nici o legatura cu logica sau normalitatea intr-o situatie data.

Completari. Suportul destul de fragil al nativului Capra va fi usor de "acoperit" de influenta Focului. De aceea vom avea de a face cu un individ care poate sa puna in evidenta cu stralucire unele puncte de referinta (puternice) ale propriei personalitati in contextul in care, astfel, isi mascheaza foarte usor slabiciunile, temerile (sau altele asemenea). Tinand cont de usurinta de a pastra o liniaritate a tot ce presupune un astfel de comportament este bine ca Capra noastra sa nu se sperie de o eventuala si de "neindreptat" demascare ci, pur si simplu, sa mearga inainte.

Apar unele probleme legate de faptul ca Focul tinde sa transforme Capra noastra intr-unul din indivizii destul de directi in adresare sau comportament, mai ales atunci cand este ofensat. El nu trebuie sa uite ca un astfel de comportament are "doua taisuri" si ori isi va dezvalui slabiciunea ori va reusi sa nasca un conflict la care este foarte posibil sa nu ii mai faca fata. Sa nu uitam de intuitia iesita din comun a combinatiei nascute de nativul Capra si Focul cel influent. De foarte multe ori este bine ca individul nostru sa fie constient ca multe din gesturile sale de exceptie nu se datoreaza calitatilor perceptibile, gesturilor sau deciziilor ci, pur si simplu, ele vin "de undeva". Daca isi va controla "capacitatea de a dramatiza" va lasa intuitia sa rezolve totul…

Maimuta De Foc

General. Liderul "focului" si inteligenta maimutei nu au cum sa dea o combinatie mai usor de definit: "el este un lider natural". Sigur de el, hotarat, plin de forta, expresiv, plin de incredere in emotiile si tot ce se concretizeaza in perceptiile/ acumularile sale va fi permanent plin de vitalitate, imaginatie, inventivitate. Dar, era imposibil sa nu existe si asa ceva, totul nu este nimic altcevca decat o functie de "directa proportionalitate" cu ambitia lui.

Social. Definitoriu pentru acest individ, in ceea ce priveste viata sociala, va fi mediul in care el sau soarta va realiza integrarea. Daca cei din jur accepta comportamentul acestuia se va sesiza o imediata acomodare plina de rezultate pozitive indiferent de "directia" selectionata. Daca nu se va intampla asa se vor vedea rapid "coltii" greu de intuit ai maimutei noastre si tot ceea ce urmeaza.

Profesie. In general, Maimuta de Foc, are o putere constanta si o ambitie puternica de a fi cat mai sus in topul domeniului sau de activitate. Dar, sa nu uitam niciodata ca poate ca el nu merita sa se afle acolo (si luam in calcul numai motivele cele ai obiective) sau faptul ca are pasiunea (poate doar dorinta) controlului total. Ori aceste lucruri il pot costa mai scump decat si-ar imagina.

Financiar. Primul lucru de care ar trebui sa amintim in acest caz este marele noroc al Maimutei de Foc atunci cand este vorba despre aventurile ei speculative/ speculante precum si capacitatea ei de a evalua corect aproape orice risc. Rezulta ca, al doilea lucru, este vorba despre un individ care va fi usor de evaluat dupa ceea ce poseda. Lenesii, indaratnicii si nepregatitii sunt cei care nu au…

Familie. Familia este un "cuib" al relaxarii si al afirmarii pentru individul nostru. Chiar daca el este genul capabil de o inimaginabia gelozie este bine sa se retina ca are o capacitate iesita din tot ce poate fi definit de termenul norme in ceea ce priveste influentarea celor mai putin agresivi decat el. Ori aceasta este o familie in care el trebuie sa fie lider si exista sanse imense sa nu fie asa…

Critic. Avem de a face cu cea mai puternica maimuta dar vom constata ca nu este decat unul din "monstrii cu picioare de lut". De ce facem aceasta afirmatie? Pentru ca la el totul este o functie legata de suportul pe care isi sprijina gesturile, deciziile, actiunile. Tendinta de a fi lider il face sa fie deosebit de vulnerabil fata de el insusi si sa se supraevalueze aproape intotdeauna. Ori, exista intotdeauna un "calcai al lui Ahile" care duce la prabusirea definitiva, fara cale de salvare, a tot ceea ce este oferit celor din jur "pe tava" (deoarece nici macar nu se va proteja).

Completari. Daca ati citit atent partea "critica" a Maimutei de Foc veti ajunge la concluzia ca tot ceea ce intreprinde ea, implicit personalitatea acesteia este o functie in directa relatie cu cei care se afla in jur, fara referire la mediul social ci, pur si simplu la parinti, frati, etc. Startul in viata este cel care va fi cel mai definitoriu element pentru aceasta maimuta, va fi suportul pentru intreaga sa "linie de viata". Si, nu de putine ori, acest suport este grav alterat sau nu exista. Pacat…

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, echilibrati de puternicul simt de autoconservare si de intuitia mersului evenimentelor, ei vor fi cei care vor ajunge destul de usor la finalitatea actiunii. Emotional, mult mai activi si mai inplicati decat ceilalti nativi Maimuta, pot suferi esecuri majore, energia lor putand fi usor directionata (consecinta esecului) in directii negative, egoiste in care reactiile lor sa fie din cele mai cinice si mai lipsite de ratiune cu putinta. Suplimentar, prin inclinatia spre extreme, ei pot deveni persoane deosebit de distructive si pot produce mare dezastre sau dezamagiri prin focalizarea necorespunzatoare a energiilor proprii sau ale celor implicati.

Cocosul De Foc

General. Focul, semn al consumului sau al ofertei de energie, induce semnului Cocosului o stare de permanenta agitatie, acesta parand sa nu fie capabil de a-si gasi locul, cu o energie fara posibilitatea de a se consuma vreodata. Dinamic si curtenitor, generos si idealist ajunge de multe ori departe in tot ceea ce intreprinde. Reversul monedei este legat permanent de nerabdarea si aproximativa agresivitate a acestuia.

Social. Acest element induce asupra caracterelor de baza ale semnului o accentuare importanta care il face sa fie cel care traieste totul la maxim de parca totul ar fi ultima clipa. Cei din jurul vor primi intotdeauna cele mai alese gesturi fara nici cea mai mica umbra de indoiala. Adept al dreptatii nu prea sta bine la capitolul diplomatie fapt de poate aduce pierderi de valoare.

Profesie. Avand principii puternice si fiind orientat in urmarirea succesului va fi capabil sa lucreze independent si cu mare precizie si acuratete, afisand deseori calitati peste medie de conducator si de sef. Va fi neclintit si neinduplecat de sentimentele si parerile celor din jur si se va comporta cu oricine si orice destul de corect si profesional.

Financiar. Avem de a face cu un individ "cu stea in frunte", gata de a obtine si investi toate resursele sale cu maxim de eficienta, bun gust si inventivitate. Problema este ca el trebuie sa stie cat de sus ii poate permite soarta/ viata sa ajunga si sa se limiteze la maximum posibil fortei sale si sa evite sa se considere o victima deoarece va deveni inflexibil si incapabil de a mai accepta compromisul.

Familie. Cocosul de foc este cel mai instabil din acest semn in ceea ce priveste familia. Insa, atunci cand familia este stabila si nu apar ispitele, totul merge bine ca tuturor celor din semn. Nu trebuie uitat ca acest tip se ghideaza mai mult de pe urma a ceea ce ii spune inima decat mintea, deoarece devotamentul de admirat care il are pentru familie solicita recompensa pe masura.

Critic. Faptul ca are o capacitate iesita din comun de a proiecta in jurul sau o imagine dinamica si stimulatoare il poate face deseori sa piarda controlul defectelor sale. "Steaua din frunte" tinde sa nu mai rationeze in timp util si asa cum trebuie la factorii de mediu, fapt ce ii provoaca unele probleme mai mult sau mai putin grave. In plus are tendinta sa puna situatiile si oamenii sub microscopul observatiilor sale pierzand din vedere propria persoana si ajunge sa considere ca a fi normal comportamentul deviat al celor din jur fara ca el sa aiba vreo vina sau greseala.

Completari. Element al miscarii si consumarii resurselor, Focul, transforma nativul Cocos intr-o forma a extremelor, de la capacitatea extrema de a fi un lider real al bunastarii tuturor celor din jurul sau si, implicit a sa, la capacitatea de a fi distrugator si gata de a incrimina intotdeauna pe ceilalti pentru greselile proprii. Inconstienta unui atare comportament poate merge pana la manifestari vizibile, certe si acuzabile care sa ii aduca numai prejudicii financiare si de imagine.

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, echilibrati de puternicul simt de autoconservare si de intuitia mersului evenimentelor, ei vor fi cei care vor ajunge destul de usor la finalitatea actiunii. Emotional, mult mai activi si mai inplicati decat ceilalti nativi Cocos, pot suferi esecuri majore, energia lor putand fi usor directionata (consecinta esecului) in directii negative, egoiste in care reactiile lor sa fie din cele mai cinice si mai lipsite de ratiune cu putinta. Suplimentar, prin inclinatia spre extreme, ei pot deveni persoane deosebit de distructive si pot produce mare dezastre sau dezamagiri prin focalizarea necorespunzatoare a energiilor proprii sau ale celor implicati.

Cainele De Foc

General. Focul, semn al consumului sau al ofertei de energie, induce nativului Caine o stare de permanenta agitatie, acesta parand sa nu fie capabil de a-si gasi locul, cu o energie fara posibilitatea de a se consuma vreodata. Dinamic si curtenitor, generos si idealist ajunge de multe ori departe in tot ceea ce intreprinde. Reversul monedei este legat permanent de nerabdarea si aproximativa agresivitate a acestuia.

Social. Este un tip atractiv si foarte teatral care se va evidentia prin personalitatea sa prietenoasa si foarte incantatoare. In plus, asemenea majoritatii Cainilor, optimismul si "forta" sa ii dau un farmec deosebit care ii poate convinge pe cei din jur sa il urmeze fie ca exemplu, fie ca lider. Va fi deosebit de necesar sa inteleaga ca atractia sa "feroce" catre sexul opus nu este intotdeauna buna.

Profesie. Focul da Cainelui un plus de creativitate si puritate in exprimare dand acestuia o forta ce poate penetra orice bariere de comunicare. In plus, daca va avea sansa de a gasi un exemplu foarte puternic pentru a-l urma, fie in afaceri, fie, pur si simplu, in ideea stabilitatii vietii profesionale sau nu, aproape nimic nu il mai poate opri in drumul sa plin de succes.

Financiar. Reactiile pripite caracteristice influentei elementului foc il fac vulnerabil in ceea ce privesc eforturile investitionale. Cu toate acestea apare compensarea prieteniei adevarate cu cei din jur fapt ce il va salva aproape intotdeauna pe acest tip de nereusite majore. Va fi necesar ca acesta sa fie atent la costurile independentei si calatoriilor sale deoarece pot fi prea mari.

Familie. Desi el poate fi o parte din viata cuiva, el va ramane intotdeauna atent la ceea ce are de facut si nu se va lasa amagit de noroc, succes, avere, chiar si in conditiile in care este unul din indivizii destul de inclinati spre permanenta cautare si spre aventura. Poate ca, si aici, cel mai bun efect il va avea puterea exemplului sau persoana puternica, calmandu-l si "reorientandul".

Critic. Cainele de Foc are permanenta tendinta de a-si exprima prea deschis punctele de vedere. Acest lucru, combinat cu inflacararea si energia caracteristica elementului fac ca acest tip sa nu mai rationeze in timp util si asa cum trebuie la factorii de mediu, fapt ce ii provoaca unele probleme mai mult sau mai putin grave. De asemeni este cel mai inclinat spre a-si asuma angajamente fara sa verifice implicatiile ce pot apare, fapt ce rareori mai poate fi compensat de flexibilitatea semnului sau de sprijinul datorat popularitatii. Drumul drept e stiut de noroc.

Completari. Caracterul sau direct, combinat cu idealismul si credinta sa il vor ajuta deseori sa depaseasca ambitiile pe care si le-a propus, eliminand astfel si propriile bariere din viata sa. De fapt, nu trebuie sa uite nici o clipa de faptul ca este dotat cu o vointa foarte mare si cu o cinste naturala in fata careia ii este foarte greu oricui sa ii opuna rezistenta, chiar si in cazul individului nostru. Daca tot este nevoie de ceva "constrictiv" sa nu uite ca muscatura sa este la fel de puternica si asupra sa…

Si, apropos de "muscatura", influenta focului face ca nativul Caine sa fie foarte mandru atunci cand este atacat si atunci pare ca este gata de a trece la atac macar pentru a "transmite" turbarea sa. Nu va speriati deoarece rareori va duce la bun sfarsit intentiile sale agresive. Spiritul sau independent si curajos trebuie sa fie o garantie a sustinerii celor din jur si, nicidecum, a fricii de "muscaturi". Emotional, mult mai activi si mai inplicati decat ceilalti nativi Caine, pot suferi esecuri majore, energia lor putand fi usor directionata (consecinta esecului) in directii negative, egoiste in care reactiile lor sa fie din cele mai cinice si mai lipsite de ratiune cu putinta. Suplimentar, prin inclinatia spre extreme, ei pot deveni persoane deosebit de distructive si pot produce mare dezastre sau dezamagiri prin focalizarea necorespunzatoare a energiilor proprii sau ale celor implicati.

Mistretul De Foc

General. Focul, semn al consumului sau al ofertei de energie, induce semnului Mistretului o stare de permanenta agitatie, acesta parand sa nu fie capabil de a-si gasi locul, cu o energie fara posibilitatea de a se consuma vreodata. Dinamic si curtenitor, generos si idealist ajunge de multe ori departe in tot ceea ce intreprinde. Reversul monedei este legat permanent de nerabdarea si aproximativa agresivitate a acestuia.

Social. Acest element induce asupra caracterelor de baza ale semnului o accentuare importanta care il face sa fie cel care traieste totul la maxim de parca totul ar fi ultima clipa. Cei din jurul vor primi intotdeauna cele mai alese gesturi fara nici cea mai mica umbra de indoiala. Adept al dreptatii nu prea sta bine la capitolul diplomatie fapt de poate aduce pierderi de valoare.

Profesie. Este genul care nu ii este frica de necunoscut, intreprinzator, optimist si increzator in tot ce se constituie drept calitati personale (existente sau "de faima"), incercandu-si norocul in orice si capabil sa treaca peste orice greutate/ necaz. In plus el va favoriza intreprinderile productive si sau cele manufacturiere pentru ca ii place sa aiba in jurul sau cat mai multi colaboratori.

Financiar. Reactiile pripite caracteristice influentei elementului foc il fac vulnerabil in ceea ce privesc eforturile investitionale. Cu toate acestea apare compensarea prieteniei adevarate cu cei din jur fapt ce il va salva aproape intotdeauna pe acest tip de nereusite majore. Va fi necesar ca acesta sa fie atent la costurile independentei si dorintelor sale deoarece pot fi prea mari.

Familie. Focul il face foarte puternic si dotat cu emotii puternice. De aceea va fi afectat de iubire si impulsionat de aceasta, fapt care il va face sa acumuleze cat mai mult posibil pentru a putea oferi familiei un mod de viata cat mai pedant. Dar, in realitate, viata de familie este ceva destul de greu de suportat de catre nativul nostru si totul va depinde de membrii si atractia spre ei.

Critic. Chiar daca avem de a face cu un individ care poate sa atinga cele mai inalte ranguri si situatii el sta permanent pe "marginea prapastiei" datorita focului emotional care il poate ucide si transforma intr-un "negativ" cu o usurinta demna de speriat. Atunci, el poate cadea intr-una din cele mai adanci prapastii ale degradarii, fiind usor de "recunoscut" prin faptul ca devine deosebit de incapatanat, terorizat si plin de mania persecutiei, pe fondul manifestarii marinimiei si lipsei de prejudecati mai mult decat este normal sau posibil.

Completari. Element al miscarii si consumarii resurselor, Focul, transforma echilibratul Mistret intr-o forma a extremelor. De la capacitatea extrema de a fi un lider real al bunastarii tuturor celor din jurul sau si, implicit a sa, la capacitatea de a fi distrugator si gata de a incrimina intotdeauna pe ceilalti pentru greselile proprii. Avantajul sau este legat de un echilibru evident care il va pazi de prea multe esecuri proprii sau induse altora.

Excesul de energie de care dispune il vor face sa iubeasca aventura si inovatia in masura in care va accepta parametrii creati de acestea. Au capacitatea de a exploata noi domenii de activitate si, echilibrati de puternicul simt de autoconservare si de intuitia mersului evenimentelor, ei vor fi cei care vor ajunge destul de usor la finalitatea actiunii. Emotional, mult mai activi si mai inplicati decat ceilalti nativi Mistret, ei pot suferi esecuri majore, energia lor putand fi usor directionata (consecinta esecului) in directii negative, egoiste in care reactiile lor sa fie din cele mai cinice si mai lipsite de ratiune cu putinta. Suplimentar, prin inclinatia spre extreme, ei pot deveni persoane deosebit de distructive si pot produce mare dezastre sau dezamagiri prin focalizarea necorespunzatoare a energiilor proprii sau ale celor implicati.