Elementul Metal In Astrologia Chinezeasca

Sobolanul De Metal

General. Elementul Metal face din semnul Sobolanului un tip care are gusturi foarte rafinate si care va sti intotdeauna sa aprecieze viata buna. Este inclinat spre a face tot posibilul pentru ca sa aibe un camin cat mai confortabil si estetic. In general sub acest semn se gasesc persoane idealiste in gandire, cu multa individualitate in tot ceea ce intreprind (vorba si fapta).

Social. Are o afinitate mare pentru cercurile sociale sau de afaceri de nivel inalt, fiind unul dintre cei prezenti aproape intotdeauna la petreceri, fie ale altora fie organizate de el insusi. Daca va sti sau va considera necesar sa isi domine pornirile va avea un mare succes in ceea ce priveste popularitatea acestuia, fiind iubit si stimat de toti cei admisi in cercul sau.

Profesie. Urmareste permanent sa isi indeplineasca cat mai bine cu putinta toate atributiile pe linie de servici si este unul din subordonatii cei mai doriti. In general, situatii de promovare vor apare prin intermediul influentei cercurilor din care face parte (este un subordonat prea bun si foarte greu se poate renunta la el - mai ales ca recompensele curg pe partea cealalta).

Financiar. Are un fler financiar superior celorlalte elemente ce influenteaza semnul, lucru pentru care este cel care isi investeste cel mai bine resursele comparativ cu Sobolanii dominati de celelalte elemente. Trebuie retinut ca Sobolanul de Metal iubeste banii dar nu va economisi in special datorita faptului ca banii il ajuta sa obtina calitate in tot ceea ce doreste.

Familie. Se incadreaza in constanta familiala a semnului Sobolanului fiind extrem de loial fata de familia sa, pentru fiecare membru al acesteia in parte, indiferent de compatibilitati. Nu este la fel de romantic ca si celelalte categorii ale Sobolanului dar poate compensa acest lucru prin senzualitate. Moralitatea este o alta componenta aproximativ omniprezenta la acest tip.

Critic. Sobolanul de Metal, sub aparenta veseliei si increderii in sine (manifestata mai mult sau mai putin pentru cei din jur) este genul permanent nemultumit de conditiile de viata de care dispune si permanent speriat de alternativele viitorului (chiar daca acesta se prefigureaza a fi cu siguranta unul minunat). Aceasta stare in care sufletul este permanent macinat de griji, majoritatea "produse" de persoana proprie, duc la o opacitate fata de binele din jur si poate sa dea reactii negative, neplacute atat siesi cat si celor din jur. Masca fericirii nu este o solutie.

Completari. Influenta Metalului pentru nativul Sobolan este una din cele mai benefice. Acesta fiind un semn orientat spre performanta si progres, adept al transformarii lucrurilor prin initiativa si prin inovatie, are nevoie de rigiditatea si fermitatea in exprimare si comportament indusa de elementul Metal, acestia devenind capabili de a-si urmari permanent obiectivele, cu intensitate si fara ezitare.

Suplimentar apare si disponibilitatea spre efort prelungit, fara mari repercusiuni, indusa de Metal. Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes dar nu trebuie sa fiti descurajat de aceasta atitudine a lor. Spiritul de acumulare al acestora si inima larga dau ca rezultanta faptul ca ei v-au inclus in posibilitatile de a obtine ceva impreuna cu dumneavoastra mai ales ca ei au tendinta permanenta de a face totul independenti, singuri. Inseamna ca fara prezenta Dvs. nu se poate ajunge la finalul sau "pasul" actiunii sale. De retinut este faptul ca ei devin usor constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor energetice sau financiare.

Bivolul De Metal

General. Semnul Boului (Taurului, Bivolului) influentat de elementul metal ajunge sa fie unul dintre cei mai clari, mai intensi si mai rationali indivizi ai acestui semn. Acest lucru va reduce destul de mult din capacitatile sale de afectivitate dar va intari apreciabil simtul responsabilitatii. Rezultanta va fi o persoana de o vigoare remarcabila care va cere putin timp pentru distractie sau repaos, gata oricand de a ajunge la obiectivele sale.

Social. Este un tip care va avea puternice conflicte de interese cu oamenii din jurul sau. Avand latura afectiva destul de slab dezvoltata vor fi orientati pregnant spre eruditie si cercuri mult prea greu de gasit in conditiile sale de viata (lipsa timpului, caracterul direct si obiectiv). Interesanta este inclinarea sa spre relatii care sa nu implice interese proprii, fapt ce il poate face accesibil.

Profesie. Nu trebuie sa faca eforturi deosebite (fata de activitatea curenta) pentru a avea realizari din cele mai stralucite (la nivelul social la care se gaseste). Important este sa aiba un sef real, cu capacitate de autoritate, de conducere, care sa ii nasca sentimentul ca va munci cu rost. De nu, el este sub influenta unui element neiertator care nu tine cont de ierarhie.

Financiar. Avand interese deosebit de clare acest individ se va regasi printre investitorii care au un dezvoltat simt al echilibrului. Orice ofera un castig prea mare va fi incert si, bineinteles, ocolit. Totul este sa nu intervina calculele sale care, indiferent de sfaturile celor in jur, nu il vor opri sa faca cele mai proaste plasamente cu putinta. In rest bani pe masura muncii fara probleme.

Familie. Privitor la familie acest individ tinde sa forteze prea mult lucrurile. Munceste prea mult, cere la fel de mult si ofera doar bani si protectie. Sufletul este ceva ce consuma timp. Oricum, cei care accepta influenta sa nu vor fi dezamagiti decat in mod exceptional. Ar fi de remarcat si o inclinare a acestuia spre duritate si aroganta mai ales pentru cei care inregistreaza esecuri.

Critic. Cei mai multi indivizi au sub influenta elementului metal o inclinatie mult prea mare spre munca. Se poate spune ca, in urmarirea obiectivelor sale, acest individ devine o armata ce se gaseste intr-un singur om. Ori, in acest caz apar consumuri imense de energie. Asociat unei tendinte de a nu renunta la armele sale el nu face altceva decat sa consume si mai multa energie chiar daca o face cu rost. Va deveni astfel foarte usor o persoana usor imprastiata (daca constata aceasta devine si usor irascibil) si razbunatoare (mai ales daca nu isi gaseste drumul).

Completari. Metalul transforma acest semn intr-un adevarat Minotaur, un reprezentant al extremelor cu o evidenta inclinare catre perseverenta indiferent de directia Yin sau Yang care a ales-o. Duritatea metalului in aliaj cu rabdarea nativului Bivol il face un individ care va invinge incetul cu incetul (rareori dintr-o singura zvacnire - foarte la indemana acestuia) orice piedica ii va apare in calea realizarii telurilor sale (in ideea fie benefica de a nu perturba ceva, fie malefica de tip sadic).

Lipsa de comunicativitate este ceva mai accentuata la nativul influentat de metal in special datorita faptului ca el are tendinta de a gandi permanent la ceva sau datorita obiesnuintei de a-si urma drumul fara a se uita in lateral. Practic un cuvant "smuls" de la acest individ este un semnal ca altfel nu se mai poate, ca trebuie facut ceva (sau in cazurile bune ca trebuie sa primiti ceva). Nu este necesar sa se sublinieze faptul ca atunci cand acest individ "s-a incalzit" (din varii motive) el poate fi utilizat usor in orice directie dorita sau nedorita. Inima si credulitatea acestuia sunt marile sale dezavantaje (de ce nu, cateodata, marile avantaje). Nu trebuie uitat ca metalul topit arde daca nu este utilizat asa cum trebuie sau se pierde in van. Daca s-a ajuns la topire este bine sa se dea metalului o forma (nu va regreta nimeni niciodata acest gest).

Tigrul De Metal

General. Tigrul de Metal este un individ ceva mai axat decat de obicei pe actiunea incununata atat de succes cat si de multumire sufleteasca. El va fi genul care tinde sa mearga in permanenta "punct ochit, punct lovit" in tot ceea ce face si va avea grija in permanenta sa iroseasca cat mai putina energie pentru a ajunge la rezultatele scontate (fie de el fie de altcineva in care si-a investit increderea).

Social. Nu se poate spune ca va fi unul din cei mai iubiti Tigri dar va beneficia din plin de tot ce poate oferi nativitatea sa. Metalul are doar "darul" de al face ceva mai usor de influentat, in bine sau in rau fapt ce ii va destabiliza destul de semnificativ relatiile cu semenii. Daca luam in calcul si faptul ca este constant doar cu el insusi si dorintele sale nu va fi greu sa il intelegem.

Profesie. Tigrul de metal este genul are va avea destule probleme in ascensiunea profesionala, in special datorita faptului ca tinde sa devina prea optimist cu rezultatele asteptate. In "ajutorul" sau va interveni faptul ca este un lucrator neobosit, agresiv si pasionat, calitati care ii vor mari destul de mult competitivitatea (dar asta numai in conditiile unui mediu "completiv").

Financiar. Stie permanent ceea ce trebuie facut dar si ceea ce are de facut astfel incat reusitele care tin de "financiar" vor fi cu atat mai mari cu cat reuseste sa puna "cap la cap" aceste probleme. Intuitiv gaseste usor surse "de profit" dar va trebui sa isi cenzureze la maxim tendinta spre joc, spre vanatoare, gandind mai intai (ca de obicei) la rezultate.

Familie. Fiind un individ care uraste sa ii fie alterata libertatea va fi genul care structureaza si "onoreaza" familia care il completeaza sau propulseaza. Daca se "implinesc" aceste deziderate va fi un "membru de onoare" al oricarei familii, indiferent de nivelul social la care se afla. Nu trebuie uitat si faptul ca el trebuie sa aiba cu ce sa se mandreasca.

Critic. Principalele probleme ale Tigrului de Metal se nasc din permanenta sa pozitie fata de oameni. Are o tendinta iesita din comun de a dezamagi prin inconstanta. Poate ca toate acestea vin si de la faptul ca doreste prea mult si prea repede acel ceva asupra caruia isi fixeaza atentia si energia. Si, daca luam in calcul ca dezamagirile produse in jurul sau se reflecta obligatoriu catre "emitent" (fie si prin faptul ca nu va mai avea incredere in nimeni) nu este greu sa gasim solutia problemelor. Ar fi bine sa apeleze la umanitarismul si charisma sa.

Completari. Nu se poate afirma ca metalul are o influenta prea benefica asupra nativului Tigru dar, in cazul in care individul nostru isi va cizela descarcarile de energie poate induce calitati de exceptie. De exemplu, daca isi focalizeaza toate gesturile spre onestitate si sinceritate el va avea de castigat atat in ceea ce priveste planurile sale cat si in ceea ce privesc oamenii din jurul sau (chiar daca ii va dezavantaja prin progresul sau cel putin va oferi un fel de recompensa printr-un fel de sinceritate caracteristica jocului - un fel de "fair-play" - care va justifica totul si, de ce nu, va oferi Tigrului un suport moral de care atat de multa nevoie).

Si chiar daca simte ca nu prea este iubit de cei care il inconjoara este bine sa isi vada de el si de planurile sale. Poate ca totul nu este decat o interpretare eronata a sa. Poate ca cei din jur nu s-au dezmeticit inca din ameteala indusa de permanenta miscare a acestui Tigru. Charisma si mai ales nobletea sa vor rezolva toate problemele atat timp cat el continua cursul gesturilor sale pentru a permite celor din jur sa "concretizeze" ceva. De retinut este faptul ca ei trebuie sa fie constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor energetice sau financiare.

Iepurele De Metal

General. Metalul transfera ceva din taria si robustetea ce sunt destul de necesare nativului Iepure. Se va naste un individ direct, cu o incredere neclintita in propriile forte si in manifestarea utila si, mai ales, eficienta a acestora. Acest lucru va aduce si unele influente in ceea ce priveste diplomatia acestuia care va beneficia de cea mai rece si logica inteligenta cu putinta (fara a pierde niciodata din vedere responsabilitatile vietii intre oameni).

Social. Iepurele de Metal are o baza destul de plina de complexe si ambitii fapt care il va face sa respecte pe cei din jur, de multe ori, mai mult decat este necesar. In plus este genul care stie cum sa traiasca pentru a savura maxim posibil din posibilitatile vietii fapt care ii va mari charisma si il va face destul de iubit de cei din jurul sau (cel putin atat timp cat nu cer prea multe).

Profesie. Permanent constient de faptul ca timpul care il traieste este singurul lucru care il poate "gestiona" cu adevarat va fi genul care se implica cu maxim de responsabilitate posibila in tot ceea ce intreprinde si ceea ce i se cere fiind, de multe ori, prea implicat in munca sa. Este destul de important pentru el sa inteleaga ca acest lucru atrage, pe langa succes, multi dusmani.

Financiar. Resursele financiare asigura posibilitatea sa de a anula "slabiciunile" sale. Constient de toate acestea el va avea si fler si vointa de a acumula permanent tot ceea ce soarta ii ofera in acest sens. Eventualele probleme vor apare pe fondul unei destul de evidente lipse de inspiratie si datorita faptului ca asculta destul de rar de sfaturile altora (chiar daca sunt specialisti).

Familie. Spirit romantic si iubitor de liniste este genul care se va devota familiei sale (mai ales in conditiile in care el constata ca se poate "dezvolta" intru si prin aceasta. Deosebit de patrunzator si precaut el nu va permite celor din jur sa perceapa cu exactitate ceea ce se afla in sufletul sau si, din acest motiv, risca sa aiba parte de unele dezamagiri majore cu efecte incalculabile.

Critic. Increderea neclintita in puterile sale, pe fondul unei solicitari excesive a asumarii de responsabilitati certe ale celor din viata sa pot aduce principalele necazuri din viata Iepurelui de Metal. Fie ca avea de pierdut prin supraestimarea fortelor sale fie prin atribuirea de rezultate cert obtenabile din responsabilitatile celor din jurul sau. Si, in mod cert, el isi va modifica gresit perceptiile si reactiile de raspuns nascand un cerc vicios al continuei degradari si dezamagiri. Oare ce rost ar mai avea sa luam in considerare un mediu in care este normala "tradarea"?

Completari. O rezultanta neasteptata a influentei metalului apare in cazul nativului Iepure, cea legata de o accentuare a simturilor artistice, a gustului catre emotie si frumusete artistica. Vom avea de a face cu un individ aparent rupt de lumea in care traieste, pasionat de prezentul si viitorul care poate si "regasit" in arta buna, muzica, etc. dand nastere unui adevarat critic de arta (cu manifestare sau in in domeniile profesionale de relatie). Din acest motiv el poate ajunge un adevarat colectionar de arta (daca va avea mijloacele si posibilitatile sociale necesare manifestarii) care va da dovada de real rafinament (fara a mai lua in calcul latura investitionala care apare in acest caz).

Este bine sa amintim aici de faptul ca apar unele probleme comportamentale pentru cei ce sunt favorizati de soarta si ajung aproape sau in varfurile ierarhiei. Influenta metalului face ca tipul nostru sa uite "de unde a plecat" fie pe fondul vechilor sale obsesii legate de indivizii slabi" fie, mai ales, pe fondul cresterii numarului si fortei celor care se opun sa fie condusi de un "iepure" nemilos si care le cere sa fie corecti, onesti, puternici, chiar sub puterea exemplului personal al acestuia. El va trebui sa inteleaga ca succesul atrage din ce in ce mai mult conflict (ceea ce stim ca ii displace cu desavarsire) si, indiferent de eforturile sale, nu va fi capabil sa multumeasca pe toata lumea.

Dragonul De Metal

General. Influenta Metalului asupra nativului Dragon va naste un individ care poate fi usor descris de "definitia luptatorului", a razboinicului, in tot ceea ce se poate intelege din aceasta: rigiditate, dorinta de a elimina orice exista rau in viata sa sau a semenilor sai, "descalificarea" diplomatiei in majoritatea actiunilor sale in favoarea unor reactii directe bazate pe onoare, cinste, integritate, etc.

Social. Este genul de individ care va gasi intotdeauna resursele necesare convietuirii placute si eficiente cu cei din jurul sau si, atat timp cat nu considera ca mediul social din viata sa nu il va "tine in loc" totul va fi bine. Daca va constata contrariul, "beneficiind" de o inclinatie evidenta spre elitism, precum si datorita faptului ca nu prea are rabdare cu cei lenesi sau dezechilibrati…

Profesie. Este unul din indivizii orientati spre actiune si combativitate, stimuland sau fiind unul din cei pozitiv influentati de cei din jurul sau, mai ales in conditiile colaborarii corecte si, mai ales, deschise. In plus are o calitate destul de evidenta de a intimida pe cei mai slabi decat el si de ai conduce cu o eficienta iesita din comun, in conditiile in care el se ofera ca "exemplu".

Financiar. Banul si tot ceea ce este reprezentant al puterii are o importanta clara si bine definita in viata Dragonului de Metal. Din acest motiv va exista un fel de echilibru al actiunilor sale intre dorinta de a trai neinfluentat de ceea ce constituie mediul sau social (cu cererile sale financiare) si dorinta sa de a fi corect, posesiv si progresiv. Atentie la tentatia iesita din comun spre risc!

Familie. Este genul care, daca are un lider de exemplu va face tot posibilul de a ajunge cel putin asemenea lui iar daca este lider sa ajute pe cei din jur sa se "ridice". De aceea se poate spune ca va fi un familist convins mai ales daca el va considera ca merita. Deci, nu il dezamagiti! Daca se va intampla acest lucru cel slab va avea numai de pierdut iar cel incapatanat va fi eliminat.

Critic. Datorita unei duritati destul de evindente indusa de influenta metalului, Dragonul va fi mai inclinat decat de obicei spre incapatanare si interiorizare. Din acest motiv tinde sa isi bazeze viata numai pe idei si convingeri proprii avand tendinta de a deveni un mic inadaptat care nu va mai fi capabil sa asculte macar de sfaturile apropiatilor sai ci, pur si simplu, sa faca tot ceea ce ii sta in putinta sa demonstreze ca are dreptate. De asemeni are inclinatii spre supraevaluare si sa acorde propriei persoane o importanta mult prea mare.

Completari. Puternica vointa a Dragonului de Metal va fi principalul motor al ascensiunii sau decaderii sale, elementul care va decide de ce parte a baricadei vietii se va afla acesta. Deschis si expresiv, in majoritatea cazurilor va fi destul de critic si inflexibil, indiferent de persoana sau situatia care va fi "in atentia" acestuia. Poate ca totul este amplificat mai mult decat este necesar de faptul ca cinstea si integritatea sunt virtuti supreme pentru el, chiar daca nu este chiar genul care sa se incadreze in "normalitatea" acestor consideratii despre viata si despre cei care ii compun mediul social.

"Beneficiind" de nebanuita forta a autoconvingerii, Dragonul de Metal, va fi genul care va merge inainte indiferent de situatie. Nu trebuie sa pierdem din vedere ca are calitati de exceptie in a gasi calea cea mai usoara pentru a ajunge acolo unde isi doreste dar,… Daca este greu sau gresit in ceea ce si-a propus nu mai exista cale de a da inapoi sau de a renunta, fie din principiu fie din motive legate de gesturile sale care fac imposibila orice alta consideratie sau decizie care priveste situatia in care se gaseste sau s-a implicat. Deci, este cazul ca acesta sa fie ceva mai atent, mai ales atunci cand este vorba despre ceva de importanta majora pentru viata sa. Norocul legendar al celor de sub semnul Dragonului nu este capabil sa ajute intotdeauna.

Sarpele De Metal

General. Elementul Metal confera semnului Sarpelui un plus de inteligenta comparativ cu influentele celorlalte elemente. In plus va apare o intarire a caracteristicilor de baza iesind in evidenta aura de enigmatic si "rece" care insoteste sarpele. In general sub acest semn se gasesc persoane oportuniste in gandire, cu multa individualitate in tot ceea ce intreprind avand in permanenta ca obiectiv dorinta de ascensiune, de perfectiune.

Social. Avand o inclinatie deosebita spre individualitate Sarpele de metal va fi o destul de bine vazut de catre cei din jur. Cu toate acestea va fi inconjurat de un cerc restrans de prieteni, la baza selectiei acestora stand de fapt gesturile si puterea exclusiva a Sarpelui (atractia acestuia fiind dublata de o generozitate de exceptie la adresa celor acceptati in cercul propriu).

Profesie. Avand nevoie de stabilitate si resurse Sarpele de metal isi va stabili drumul profesional cat mai timpuriu cu putinta (mai ales ca ii place sa se miste repede si in liniste). Constanta si sarguinta sa de a fi cel mai bun (si cel mai sus) in meseria sa il vor face, de cele mai multe ori, sa ajunga in varful ierarhiei posibile - nu trebuie uitat aici ca el nu se va "uita" la mijloace.

Financiar. Flerul financiar superior, comparativ cu influenta celorlalte semne, il va dota cu forta si instrumentele cele mai calitative necesare realizarii celor mai bune plasamente. In plus acesta se va dedica aproape intotdeauna urmaririi bogatiei si puterii pregatind asiduu, constant si mai ales bine calculat si inteligent, drumul sau catre maximum de acumulare posibila.

Familie. Familia este de cele mai multe ori ceva necesar pentru Sarpele de metal. Ea va constitui doar un suport pentru integrarea sa sociala. Totusi, daca membrii acesteia vor multumi Sarpele de metal, se va ajunge la situatia macar aparenta a unei familii adevarate si fericite care se va dezvolta in cele mai bune conditii cu putinta. Atentie la posibilila "incarcare" a Sarpelui.

Critic. Preferinta Sarpelui de Metal de a lucra singur (considerand de multe ori aceasta si fata de propria familie) il poate face sa devina rapid si eficient pe langa un oportunist destul de dezagreabil, un tip cu manifestari constante de tip paranoic, plasand descrierile ce se pot realiza la adresa acestuia in jurul termenului de "complotist singuratic". Respingerea "protectiva" a celor din jurul sau va induce o agravare permanenta a comportamentelor sale acesta "marind" lipsa sa de comunicare precum si "balansul" intre atitudinile ofensive si cele defensive.

Completari. Influenta metalului asupra nativului Sarpe are in primul rand darul de a evidentia latura "rece" a acestuia. Magnetismul sau va fi permanent "compensat" de "emisiuni reci" care au darul de a provoca celor din jur manifestarea reactiilor protective (pe fondul temerilor permanente induse de prezenta sau comportamentul Sarpelui de Metal). Acest comportament va induce nativului sarpe o crestere a pretentiilor fata de cei din jur, mai ales daca este vorba despre un nativ mai sentimental.

Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes fapt pentru care este necesara o adaptare permanenta a celor din jur la cerintele acestora (si nicidecum invers, indiferent de "plasamentul social"). Este de preferat sa se inteleaga aceasta persoana pentru a se ajunge la o colaborare reala care va induce o atitudine prieteneasca sincera. Altfel oportunismul acestor netivi la avea efecte comparative cu o explozie nucleara (distrugand atat tinta cat si pe cei din jurul ei). De retinut este faptul ca ei devin usor constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor energetice sau financiare.

Calul De Metal

In anii Calului de Metal se nasc persoane directe, curajoase, hotarate, ambitioase, orientate spre progres si obisnuite sa ia decizii individual. Caii de Metal nu se tem de probleme si chiar gasesc o oarecare placere in ordonarea meticuloasa a acestora. Acesti nativi iubesc libertatea si resping categoric orice implicare din exterior. Caii de Metal au un farmec al lor si sunt inzestrati cu mai multe abilitati, dar incapatanarea si impulsivitatea lor uneori afecteaza comunicarea cu oamenii. Nativii din aceasta zodie au o viata sociala activa si un cerc de prieteni destul de larg.

Social. Calului de Metal ii place sa hoinareasca. Este independent si isi pretuieste libertatea. Orice fel de situatie serioasa care il implica, cu siguranta il va face sa fuga mancand pamantul, asa ca o relatie stabile nu e tocmai o prioritate pentru el. Caii schimba locurile de munca si partenerii frecvent din cauza nevoii de aventura si dorintei de a se aventura in necunoscut. Acest spirit neimblanzit atrage oameni in jurul lui. Calul de Metal este un mai bun prieten decat partener pentru ca o prietenie nu il leaga asa cum o face o relatie.

Capra De Metal

General. Influenta Metalului tinde sa creasca gradul de incredere in propriile forte si in valoarea tuturor calitatilor si talentelor proprii. Din acest motiv se naste posibilitatea ca inclinatia sa spre armonie si echilibru (in viata de zi cu zi) sa aiba puterea de a se intrupa (manifesta), aspiratiile sale spre siguranta materiala si financiara avand o baza solida de implinire prin chiar propriile forte, gesturi, intentii… (fara a lua in calcul ajutoarele).

Social. Mediul social al Caprei de Metal va fi compus numai si numai din persoanele care ii sunt aproape de suflet, la care tine real si nu este nevoie sa o faca sa disimuleze sau sa recurga la tot ceea ce poate fi definit de termenul de compromis. La fel stau lucrurile si cu persoanele de care are ea nevoie in viata (sau cariera) si care vor fi acceptate temporar in mediul inconjurator al ei.

Profesie. Are o tendinta deosebita spre a face totul asa cum trebuie facut dar sta destul de prost cu puterea de a ajunge la implinire, la rezolvarea problemelor. Din acest motiv trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se integreze numai in medii care sa permita realizari "de grup" indiferent daca ea este lider sau nu. Atunci totul va merge aproape intotdeauna catre realizari de exceptie.

Financiar. Dorinta sa de stabilitate nu este un atu care sa ii garanteze gesturi sau reactii care sa dea rezultatele dorite sau, mai ales, necesare desfasurarii tuturor activitatilor sale. Si aici este necesar sa actioneze intr-o colaborare stransa cu persoanele din jurul ei si in care are incredere totala. Nu de altceva… dar are o tendinta ciudata spre risipa sau spre investitii de suflet, fara randament.

Familie. Casa in care locuieste si familia sa reprezinta aproape totul pentru el. In plus, legat de realitate sau nu, el stie ca parasirea mediului familial reprezinta un adevarat traumatism pentru intreaga sa fiinta si va evita la prin apelul la maxim de compromisuri acest lucru. Este deosebit de necesar sa isi controleze emotiile deoarece Metalul tinde sa ii accentueze instabilitatea.

Critic. Instabilitatea emotionala este principalul sau adversar. Datorita faptului ca tinde sa isi "mascheze" Eul deosebit de vulnerabil el ajunge sa fie destul de irascibil si usor de ofensat, fapt care va accentua intr-un cerc vicios echilibrul emotional. In plus doreste permanent sa controleze charisma sa afisand calmitate si dezinvoltura fapt care va induce multiple erori de interpretare de partea celor din jur si, bineinteles, noi motive de instabilitate. Important va fi sa fie capabil sa devina sincer atunci cand trebuie si sa isi expuna adevaratele sentimente.

Completari. Chiar daca Metalul are o influenta destul de majora in ceea ce priveste perceptia asupra a tot ceea ce compune propriul "spirit" si potential, Capra noastra nu pierde din cerinta stringenta de a avea permanent pe cineva care sa o sustina si sa o ajute chiar daca ea nu are nevoie de acest lucru. Lipsa unei astfel de persoane are darul de a creste nervozitatea si senzatia de instabilitate cu tot ceea ce inseamna acestea (posibilitatea de a "descifra" cerintele vietii mult diminuata, reflexe sociale lente sau gresite, etc.) precum si sa dezvolte o "rezistenta" de neinteles la posibilitatea de a actiona real.

Este evident ca nativul Capra isi va pastra simturile de artist indiferent de directia in care se vor manifesta acestea fapt care il va ajuta (vizibil sau nu) in a fi deosebit de agreat de cei din jur. In plus este bine sa isi foloseasca aceste simturi in cariera deoarece nu va regreta niciodata daca o va face atat sufleteste cat si material. Atentie deosebita la manifestarea emotiilor. Am revenit la acest subiect deoarece trebuie sa se precizeze ca influenta metalului are darul de a face pe individul nostru mult mai taios decat este "posibil" sau "suportabil" si simplu gest de "a ridica mana" poate sa induca taieturi si nu doar loviri fapt care va fi aspru penalizat de cei "vizati" sau de propria persoana care isi va sesiza vinovatia.

Maimuta De Metal

General. Metalul are o influenta destul de benefica asupra semnului Maimutei. Se va contura astfel unul din indivizii puternici, gata permanent de lupta, de a participa la orice "angajament" dictat de soarta sau de dorintele sale. Poate ca toate acestea se vor datora unei consecvente iesite din comun intr-un "dublaj" aproape perfect cu "simtul implicarii", cu puterea de neinteles a "detectarii obstacolelor" care atrag responsabilitati care o depasesc.

Social. Acest individ va fi caracterizat aproape indiferent de situatie de o dispozitie benefica care are a fi mereu in forma, "donand" celor din jur caldura si buna dispozitie. Daca vom mai lua in calcul si faptul ca este un individ destul de pasional vom vedea de ce nu prea exista piedici in tot ce reprezinta relatiile sale cu cei din jur.

Profesie. Datorita unei "inclinatii" iesite din comun spre stabilitate si putere, Maimuta de Metal va face tot ceea ce este necesar pentru a ajunge cat mai sus in "piramida" profesiei alese sau impuse de soarta. In plus beneficiaza de un fel de simt al muncii, gasind in permanenta resursele pentru a merge inainte indiferent cat este de greu sau, mai ales, gasind solutii inaccesibile altora.

Financiar. Este un individ capabil de a face cele mai bune investitii pe fondul unei capacitati demna de invidiat de a gasi intotdeauna exact sumele de care are nevoie. Probleme pot apare fie datorita tendintei sale de a avea propriile afaceri fara implicarea altcuiva, fie datorita faptului ca va fi un individ usor de "luat in colimator" de indivizii cei mai dubiosi cu putinta.

Familie. Marea majoritate a acestor indivizi au tendinta de a crea prin familie un nucleu capabil sa ii sustina drumul prin viata fara prea mari implicatii. Daca se ajunge aici recompensele care le va "repartiza" vor depasi orice imaginatie, puterea si mandria sa fiind un sprijin de netagaduit pentru orice membru al familiei sale.

Critic. Tendinta Maimutei de Metal de a implica cat mai putine persoane in viata sa se bazeaza, in general, pe numeroasele deceptii traite de-a lungul vietii sale. Daca va gasi capacitatea de a nu "privi" mai intai spre mandria sa ci, inainte de toate, spre interesele sale, va sesiza ca are nevoie deseori de colaborare si, de ce nu, de sustinere. Totodata va fi necesar sa fie atenta la cauza care a atras "deceptiile". Este deosebit de posibil ca "initiatorul" comportamentelor negative de partea celor care au dezamagit sa fie nascute de faptul ca maimuta noastra este loiala doar fata de ea.

Completari. Metalul este un semn orientat spre performanta si progres, spre transformarea lucrurilor prin initiativa si prin inovatie, fapt care va face ca dorinta permanenta de a rezolva cele mai grele situatii, tipica nativului Maimuta, sa gaseasca supermotoarele de care are aceasta are nevoie. Dar, in aceasta situatie, apare riscul ca energia disponibila sa fie mult prea limitata si maimuta noastra sa nasca un nou cerc vicios al autoprotectiei si individualismului, Atentie...

Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes dar nu trebuie sa fiti descurajat de aceasta atitudine a lor. Spiritul de acumulare al acestora si inima larga dau ca rezultanta faptul ca ei v-au inclus in posibilitatile de a obtine ceva impreuna cu dumneavoastra mai ales ca ei au tendinta permanenta de a face totul independenti, singuri. Insemna ca fara prezenta Dvs. nu se poate ajunge la finalul sau pasul actiunii sale. De retinut este faptul ca ei devin usor constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor energetice sau financiare.

Cocosul De Metal

General. Metalul face din nativul nostru un individ mult mai inflexibil si mai incapatanat fata de ceilalti nativi, fara a mai lua in calcul faptul nevoia sa de faima si importanta este deosebit de "benefica" mai ales in conditiile in care el poate fi destul de pretentios cu imaginea sa si cu gesturile sale - va accepta destul de greu sfaturile sau dojenile celor care ii formeaza viata (mediul social), motiv pentru care va avea o mare inertie de "reactie".

Social. Este un individ pe cat de placut celor din jur pe atat de controversat. Are darul oratoriei si deseori gaseste drumul cel mai bun spre inima prietenilor. Probleme apar datorita inconstantei si intereselor, fapt pentru care ii este foarte greu sa fie impartial, mai ales cand este vorba despre el sau cineva reprezentativ lui.

Profesie. Asemenea mediului social, totul sta in puterea sa de a se adapta si de a realiza cele mai sincere compromisuri cu putinta. Deoarece este un individ prea des inclinat spre analiza el va fi un individ usor de manipulat, indiferent de eforturile sale spre rationalitate si, atunci nimic nu mai poate opri anularea geniului sau si pierderea oricaror pozitii, indiferent de "piramida".

Financiar. Avem de a face, in general, cu un individ practic, exact, intreprinzator, cu mult fler in a gasi tintele si resursele necesare realizarii planurilor sale de bunastare. Practic, oriunde ar fi, are totul "la picioare" cu conditia sa fie atent pentru a nu calca pe ceea ce are si, in final, sa ramana fara sansa sau realizari. Atentie si la tendinta mult prea mare de a crede in oameni "de finante".

Familie. In cele mai multe cazuri, puterea sa de seductie este imposibil sa nu actioneze benefic la nivelul membrilor familiei. Problema echilibrului nu va fi altvceva decat o functie de constanta si responsabilitate deoarece membrii familiei sunt cei care se gasesc zi de zi langa acesta si isi pot da seama foarte usor daca este vorba despre un Cocos sau o "cocoseala".

Critic. Principalele probleme ale nativului nostru sunt "ridicate" de dorinta acestuia de a epata fara a tine cont de faptul ca propriile sale sentimente il inhiba destul de des si, mai ales, ele sunt cele care il determina deseori sa fie catalogat drept anormal sau prea teatral si, deci, interesat. Nu va faceti sperante ca ar exista posibilitate de control asupra acestei "mici" probleme. Pentru el nu se va putea spune vreodata ca este constient de ceea ce reprezinta manifestarea sa si orice tentativa de a dovedi aceasta anomalie va cataloga rapid drept agresori pe cei care incearca sa o faca.

Completari. Tendintele permanente ale Cocosului de Metal de a fi cel mai sus, mai "cocos" nu inseamna ca vor naste numai elemente destul de instabile si greu de acceptat in conditiile de colaborare cerute de un mediu social normal (sau nu). El va simti permanent o dorinta reala de a extinde serviciile si stiinta sa catre cei din jur (si daca este posibil catre intreaga umanitate) gasindu-si implinirea in tot ceea ce este legat de rezolvarea problemelor sociale sau initierea de actiuni pentru binele general.

Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes dar nu trebuie sa fiti descurajat de aceasta atitudine a lor. Spiritul de acumulare al acestora si inima larga dau ca rezultanta faptul ca ei v-au inclus in posibilitatile de a obtine ceva impreuna cu dumneavoastra mai ales ca ei au tendinta permanenta de a face totul independenti, singuri. Insemna ca fara prezenta Dvs. nu se poate ajunge la finalul sau pasul actiunii sale. De retinut este faptul ca ei devin usor constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor de "orgoliu" sau financiare.

Cainele De Metal

General. Nativul Caine se spune ca exista sub semnul metalului. Din acest motiv vom avea de a face cu o dubla influenta a metalului fapt care ii determina pe tibetani sa afirme ca acesta este Cainele de Fier. Astfel, avem de a face cu un individ formidabil de extremist, fara a face referire la comportamentul acestuia ci doar la capacitatile sale de a evolua in viata de zi cu zi, fiind fie foarte bun, fie foarte rau, functie de drumul pozitiv sau negativ selectat.

Social. Chiar daca avem de a face cu un individ plin de principii se va dovedi ca el este unul din membrii cercului social cu cea mai indiscutabila loialitate Aceste calitati, alaturi de o inclinatie de a fi nobil si caritabil, ajung rapid sa il faca un membru de nelipsit pe langa cei din jurul sau, in special datorita dorintei de stabilitate si onestitate care exista permanent intr-un grup social.

Profesie. Cainele de Metal este genul care are nevoie sa gaseasca un obiectiv sau o cauza majora ce este demna de devotamentul sau. Odata ce va constintiza/ selecta ocupatia care sa ii asigure cerinta enuntata anterior nimic nu il va mai opri in drumul sau profesional caruia se va dedica pentru intreaga sa viata. Doar mediul sau "profesional" va fi cel care il poate destabiliza si "izgoni".

Financiar. Este un individ "supus" in totalitate mediului in care soarta il va integra. Daca dispune de multi bani va avea si mai multi pe cand, daca nu dispune de bani, va avea o evolutie deosebit de dependenta de cei din jur. Aici va avea de ales: fie ramane om si va castiga dupa cum vrea soarta, fie va calca in picioare orice principiu uman si va alege doar principiile "canibalismului".

Familie. Este genul despre care nu se va putea spune vreodata ca a fost prin nepregatit. Si, in aceste conditii, chiar daca viata, in curgerea ei, ii poate oferi surprize, atat de partea celor din jur cat si de partea sa, el va fi genul care, daca si-a ale un drum nu-si va nega sau dezamagi propria afiliatie. In plus sa nu uitam ca intervine dorinta sa de a avea o familie fericita si stabila…

Critic. Cainele de Metal este un individ neclintit in convingerile sale si foarte critic atunci cand va fi vorba despre o incalcare a legii, eticii, bunului simt, etc dar, pacat, dupa interpretarea sa proprie. In acest caz care ar fi reactiile unui individ atras de partea negativa a mediului in care traieste?!? Totusi, principiile sale sunt de o tinuta inalta si va gasi deseori puterea de a se autocenzura chiar daca este vorba macar numai de persoana proprie. Cat despre cei care ii gresesc numai statutul lor in ierarhia sufleteasca a individului nostru ii poate salva de la o muscatura "mortala".

Completari. Influenta metalului pentru nativul Sobolan este una din cele mai benefice. Acesta fiind un semn orientat spre performanta si progres, adept al transformarii lucrurilor prin initiativa si prin inovatie, are nevoie de rigiditatea si fermitatea in exprimare si comportament indusa de elementul metal acestia devenind capabili de a-si urmari permanent obiectivele, cu intensitate si fara ezitare. Atentie la tendinta acestuia de a fi fara scrupule fata de "opozitie" care o va urmari si distruge.

Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes dar nu trebuie sa fiti descurajat de aceasta atitudine a lor. Spiritul de acumulare al acestora si inima larga dau ca rezultanta faptul ca ei v-au inclus in posibilitatile de a obtine ceva impreuna cu dumneavoastra mai ales ca ei au tendinta permanenta de a face totul independenti, singuri. Insemna ca fara prezenta Dvs. nu se poate ajunge la finalul sau pasul actiunii sale. De retinut este faptul ca ei devin usor constienti de faptul ca este necesar sa se faca unele compromisuri pentru a castiga in eficienta exploatarii resurselor energetice sau financiare.

Mistretul De Metal

General. Metalul adauga nativului Mistret un plus de vitalitate dar si de tenidinta de dominare fata de cei din jurul sau, fapt care ii poate atrage unul din drumurile cele mai "ascensionale" posibil sau, in contrabalans, cel mai "negativ" posibil. Da, se poate spune ca avem de a face cu un individ al extremelor dar, nu uitati, doar in ceea ce priveste lumina de la capatul tunelului, nu si drumul pana acolo, care urmeaza fidel sinele.

Social. Este un individ mandru, pasionat, cu sentimente extrem de puternice si care permanent in vedere o cat mai buna reputatie. Din acest motiv va fi un tip deschis, cu o fire teatrala in ceea ce priveste sentimentele sale dar care, chiar daca este dotat cu o judecata buna si eficienta, este expus posibilitatii de a subestima dusmanii si supraaprecia prietenii.

Profesie. Este un nativ ceva mai mult inclinat spre conducere decat celelalte semne ale zodiacului fiind dotat atat cu o putere de lupta iesita din comun cat si cu credinta si vigoare cat 10 persoane luate la un loc. Dar, atentie, totul se refera numai la cea ce se incadreaza in planurile sale chiar daca se pare ca nu este asa (in special datorita rabdarii sale in asteptarea dejunului oportun).

Financiar. Stie ca "finantele" de care dispune pot fi sursa sa de putere cu eficienta maxima dar, nu de putine ori, tinde sa imparta cu toata lumea mai mult decat este "permis". Acest lucru nu va garanta o contragreutate de partea sortii ci se va baza, in primul rand, pe sinceritatea cu care el va folosi banii de care dispune multe din sume putand fi "capcana" sau ulei de uns constiinta.

Familie. Se incadreaza in constanta familiala a semnului Mistretului fiind extrem de loial fata de familia sa, pentru fiecare membru al acesteia in parte, indiferent de compatibilitati. Nu este la fel de romantic ca si celelalte categorii ale Mistretului dar poate compensa acest lucru prin senzualitate. Moralitatea este o alta componenta aproximativ omniprezenta la acest tip.

Critic. Mistretul de Metal exercita un control periculos de slab/ riguros asupra vietii personale si, din acest motiv, are tendinta de a avea pofte nesatioase si ii poate lipsi tactul si rafinamentul. Combinat cu ambitia si puterea sa, pe fondul destul de des al lipsei de obiectivitate, el poate fi un inamic deosebit de periculos pentru ca poate fi violent atunci cand este manios sau cand este sub "tutela" unui resentiment. Daca luam in calcul ca este genul care nu accepta usor infrangerea sau retragerea imaginativa ce poate iesi daca "s-a incadrat pe drumul gresit"!

Completari. Influenta metalului pentru nativul Mistret este una din cele mai benefice. Acesta fiind un semn orientat spre performanta si progres, adept al transformarii lucrurilor prin initiativa si prin inovatie, are nevoie de rigiditatea si fermitatea in exprimare si comportament indusa de elementul metal acestia devenind capabili de a-si urmari permanent obiectivele, cu intensitate si fara ezitare. Suplimentar apare si disponibilitatea spre efort prelungit, fara mari repercusiuni, indusa de metal.

Aparent, inflexibilitatea si raceala apar ca o componenta elitista a acestora dar, real, ei fac acest lucru pentru a fi cei care controleaza activ toate elementele relatiilor si actiunilor lor. Nu vor urma nimic altceva decat propriul interes dar nu trebuie sa fiti descurajat de aceasta atitudine a lor. Spiritul de acumulare al acestora si inima larga dau ca rezultanta faptul ca ei v-au inclus in posibilitatile de a obtine ceva impreuna cu dumneavoastra mai ales ca ei au tendinta permanenta de a face totul independenti, singuri. Insemna ca fara prezenta Dvs. nu se poate ajunge la finalul sau pasul actiunii sale. In general va fi un tip foarte sociabil si extrovertit dar, datorita "taisului de metal" va fi un prost tainuitor care isi compenseaza "erorile" prin "pozitii" directe, increzatoare, chiar credule.