Elementul Pamant In Astrologia Chineza

Sobolanul De Pamant

General. Principala influenta a elementului Pamant este ratiunea ce sta la baza oricarei decizii ce este abordata de semnul Sobolanului. Combinat cu istetimea caracteristica care il determina sa nu isi asume riscuri inutile acesta devine cel mai stabil reprezentant al semnului Sobolanului dar, totodata si cel mai cinic si putenic. De altfel, maturitatea, disciplina si siguranta sunt principalele sale repere.

Social. Avand un comportament dominant echilibrat, semnul sub acest element devine unul dintre cei mai agreabili interlocutori/ prieteni mai ales ca ii place sa aiba relatii bune cu oricine straduindu-se permanent sa fie cel mai apreciat in cercul de prieteni. El va fi permanent un adevarat sprijin pentru cei din jurul sau fapt ce il va dota cu o popularitate incontestabila.

Profesie. Stabilitatea il indica ocupatiilor clare, care nu sunt afectate de "vanturile schimbarii", acolo unde exista permanent ceva de facut, de invatat, acolo unde are prieteni buni si loiali. Eforturile sale de a-si imbunatati starea financiara il vor impinge mereu mai sus chiar daca ajunge deseori sa nu stie sa faca altceva decat meseria curenta.

Financiar. Nelasand nimic la voia intamplarii, acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului in sprijinul si intru efortul de a avea cat mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid si eficient, fie investitional, fie pentru necesitatile proprii. Din aceste considerente are tendinta de a deveni prea practic si prea zgarcit cu banii ajungand sa nu riste niciodata.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Sobolanul de Pamant este cel mai stabil dintre membrii semnului sau din orice punct de vedere ar fi abordat. Punctul sau critic este cinismul. Acesta vine deodata, asemenea unui cutremur, fara posibilitatea de a fi oprit si cu sanse minime de a-i face fata. Acesta apare cand tipul concluzioneaza ca ceea ce face nu isi mai are rostul (varii motive avand capacitatea de a induce acest semntiment). Apare rar dar atunci cinismul sau merge pana la autodistrugerea propriei persoane daca o considera necesar, ce sa mai vorbim de cei vinovati sau nu.

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Sobolan, Pamantul va influenta semnificativ aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, capacitatile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru aceasta avand toate sansele de a ajunge la finalitate. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Sobolan sub influenta acestui element purtand amprenta rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

Sobolanul de Pamant va fi mult mai inclinat fata de ceilalti nativi ai zodiei spre un control strict si fara posibilitatea de abatere a mersului evenimentelor sau al persoanelor implicate in acestea. Lipsa de imaginatie impreuna cu conservatorismul exagerat il pot face sa elimine orice risc in tot ceea ce intreprinde precum si persoanele care prezinta un anumit grad de risc, indiferent de "valoarea" acestora. Nu mai este necesar sa se sublinieze ca apar pierderi de randament sau de persoane/ sentimente utile in ceea ce priveste activitatea viitoare. Fiind adeptii responsabilitatii ei vor fi inclinati spre o administrare a tuturor lucrurilor in baza atributiilor, fara drept de refuz.

Bivolul De Pamant

General. Puterea pamantului "atinge" in nativul Bivol aproape toate elementele de valoare din punct de vedere uman. Practic, organizat, ingenios, dar si sentimental, sensibil si deseori emotiv, acest tip va avea foarte multe sanse de a ajunge departe, in conditiile in care va avea puterea si norocul de a se manifesta si organiza asa cum crede el de cuviinta. Constientizarea "pretului" pentru "a face un pas" poate fi un plus al valorilor sale.

Social. Este un individ care va esalona aproape intotdeauna instinctele si interesele sale dupa o scara a valorilor bunului simt si al colaborarii interumane, al integrarii optime in mediul din care face parte. Din aceste motiv va fi genul foarte placut si foarte cautat de cei din jur in special datorita sinceritatii si statorniciei sale. Nu uitati, problemele de integrare apartin doar celorlalti!

Profesie. Faptul ca isi controleaza foarte bine calitatile de la cele mai fragede varste nu poate fi decat un avantaj evident pentru viitoarea sa profesie. Cunoscand limitele proprii si "lucrand" permanent la eliminarea imperfectiunilor proprii, practic si inclinat sa colaboreze in cele mai eficiente "variante", stiind intotdeauna ce vrea si avand mereu hotararea necesara… invinge.

Financiar. Lent dar sigur, constant si permanent in urmarirea stabilitatii, acest individ va reusi sa atinga stabilitatea financiara destul de des. Stie permanent incotro sa isi indrepte eforturile sau atentia "financiara" si va gasi aproape intotdeauna o cale sa castige din ce in ce mai mult. Un mare avantaj al sau este faptul ca isi fixeaza "jaloane" sub care nu va mai cobora decat rareori.

Familie. Unul din principiile de baza ale acestui tip este cel legat de familie si cei dragi. Fiind unul din marii sentimentali isi va "cladi" toate structurile sale in jurul celor apropiati avand in permanenta grija de a rasplati la maxim de posibilitati tot ceea ce "vede" a apartine visurilor sale in aceasta directie. Atentie la posibilele dezamagiri care il pot "rutina" in alte "directii".

Critic. Principalele probleme ale Bivolului de pamant sunt "tidicate" de fondul sau deosebit de "sentimental". Trairile, emotiile deosebit de puternice pot face ca acest individ sa se manifeste destul de vizibil si sa fie usor de intuit si/ sau controlat. Pentru indivizii care reusesc sa cenzureze trairile se poate spune ca sunt marii dezamagiti ai mediului sau vremurilor care le traiesc. Poate ca ei sunt cu adevarat cei care ordoneaza "material" viata dupa un fel de principiu al valorilor interioare cu aplicabilitate practica, orientata exclusiv spre stabilitate.

Completari. Influenta Pamantului asupra nativului Bivol are ca rezultat nasterea unui individ al "vietii" si al "sufletului" (este o imbinare evidenta a materialismului cu sufletului, asemenea vietii reale, de pe Terra). Acest lucru permite sa se nasca valri evidente dar, bineinteles, destul de comune deoarece tot ceea ce se petrece in viata acestui nativ are la baza supravietuirea si nu stralucirea. Sentimental si dedicat deseori celor din jur (vizibil sau nu) el cauta sa traiasca intr-una din cele mai practice armonii cu cei din jur avand la baza principiul "daca tuturor le este cu adevarat bine este imposibil ca mie sa imi fie rau", considerandu-l ca singurul element "valorizator".

Probleme in viata acestui individ pot apare si datorita unui excesiv conservatorism. Aproape intotdeauna el este un element de "precautie" dar, daca se manifesta fie prea evident fie prea des, el va tinde sa induca interpretari eronate ale celor din jur la adresa imaginii si gesturilor acestui tip. Deseori, interpretarile (sau asteptarile) Bivolului de pamant pot fi butonul care sa anuleze acest tip de comportament si se va naste un fel de cerc vicios al autoprotectiei (pe de o parte) si al aparentei indiferente comportamentale (pe de alta parte). In conditiile in care regula selectiei naturale este o "posesie" a acestui tip… nu va ezita sa nu piarda prea mult timp cu asteptarea si va actiona.

Tigrul De Pamant

General. Tigrul de Pamant este un individ pentru care se poate spune ca ratiunea si echilibrul sunt cele mai importante valori. Din acest motiv va avea o personalitate mai linistita si mai responsabila decat ceilalti tigri si va cauta latura practica in tot ceea ce intreprinde (multe din gesturile sale, chiar daca vor parea prea "lente" vor avea in "spate" o analiza efectuata cu maxim de finete si responsabilitate).

Social. Poate sa nu fie un individ stralucitor si decisiv dar va "beneficia" de calitati pline de rationalitate si obiectivitate in toate relatiile sale sociale. Astfel, avem de a face cu unul din cei care reactioneaza in sensul obiectivitatii si onoarei in relatiile dintre oameni, la baza stand o cerinta acuta de stabilitate dar si de colaborare.

Profesie. Este un individ foarte serios cu munca sa deoarece influenta pamantului il face sa fie genul care doreste rang si recunoastere prin munca si stabilitate. Din acest motiv este capabil sa munceasca cu sarg si obiectivitate in activitati independente de gradul de importanta fara ca ele sa ii para obositoare (cu conditia ca acestea sa isi aiba "rostul" lor).

Financiar. Este un individ constient de faptul ca nu exista putere reala fara "materialul" atat de necesar vietii materiale. Datorita acestor consideratii va fi unul din cei mai strangatori tigri si va fi cel mai putin tentat spre risc sau risipa. Simturile sale spre utilitate il vor face destul de capabil sa gaseasca cele mai bune oportunitati investitionale ale momentului.

Familie. Avem de a face cu un tigru ceva mai inclinat spre relatiile "utilitare" decat pe cele care se bazeaza pe atractii personale sau sexuale. Acest "detaliu" nu trebuie sa ingrijoreze deoarece va considera familia ca fiind reperul bunastarii sale si principalul beneficiar al eforturilor sale de a ajunge in varful topurilor. Atentie la faptul ca lasa rareori emotiile sa ii intunece mintea!

Critic. Punctul sau critic este reprezentat de permanenta dorinta de a ajunge in top (cu soarta sau nu in acest sens). Daca nu va reusi va deveni un individ insensibil si dur (mai ales daca se va confrunta cu probleme nascute din aspiratiile sale) iar daca va reusi este deosebit de expus la posibilitati de a actiona intr-o maniera scandaloasa sau neconventionala doar pentru a fi altfel sau a iesi in evidenta, asemenea unei refulari dupa eforturi prea mari sau, cel mai des, de parca doreste sa se razbune pe toti cei care au avut alta parere fata de a lui.

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Tigru, Pamantul va influenta semnificativ si aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, deoarece doreste in permanenta sa fie implicat doar in domenii care ii sunt familiare si de unde poate culege roadele cele mai mari. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Tigrii de Pamant purand amprenta eficientei si a rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

O alta caracteristica evidenta a majoritatii Tigrilor de Pamant este reprezentata de faptul ca ei sunt permanent concentrati asupra celor din jur dintr-un fel de dominatie a descoperirii si a "certificarii" adevarului insusi, sprijinind permanent egalitatea si dreptatea. Atat timp cat acestea nu sunt "componente" ale "pierzaniei" (intr-un mediu ostil, lipsit de reguli) ele sunt un atu al unei activitati pline de valoare, al dezvoltarii unui spirit matur si sensibil. In caz contrar ele devin cele mai "curate" justificari ale activitatilor si gesturilor lipsite de scrupule, al unei prestatii evidente spre justitiarism si indiferenta, spre evadare si eficienta.

Iepurele De Pamant

General. Principala influenta a elementului pamant este ratiunea ce sta la baza oricarei decizii, gest, etc. a nativului Iepure. Se naste un individ serios si hotarat, deosebit de capabil de a "acoperi" orice miscare necesara a vietii sale cu "miscari" bine gandite. Poate ca toate acestea se vor baza si pe faptul ca el este genul care "mai intai trage si, apoi, gandeste" deoarece ceea ce face la acel moment a fost analizat si se stiau consecintele…

Social. Influenta pamantului transforma Iepurele nostru intr-un adevarat materialist, dorinta sa de a fi cat mai bine, de a trai cat mai bine fiind primordiala, facandu-l indiferent la nevoile altora daca acestia nu sunt in acord cu planificarile sale sau daca nu sunt de acord cu acesta. In functie de ceea ce are de gand va fi o persoana fie foarte agreata fie foarte urata…

Profesie. Serios, echilibrat si rational cum este nu are mari sanse sa rateze drumul care si l-a ales in profesia/ viata (probleme apar doar cat este silit de imprejurari sa faca ceea ce nu isi doreste). Sarcinile sau scopurile sale isi gasesc permanent materializarea si va atrage fie consideratii din cele mai bune de partea superiorilor fie mari realizari profesionale cand este conducatorul.

Financiar. Este genul de individ destul de constant dar mai putin indulgent decat s-ar parea. Va fi implicat deseori in jocuri financiare dar numai in baza unui risc foarte atent calculat. Restul de "achizitii" financiare vor veni in functie de sansele acordate de soarta (prin pozitia sa sociala si/ sau profesionala) dar cert este ca deseori va avea acumulari si realizari de invidiat.

Familie. "Beneficiaza" de o natura destul de introvertita si, atunci cand este coplesit de probleme, se interiorizeaza nepermis de mult. Chiar daca familia sa este intemeiata pe sentimente din cele mai nobile si bune acest lucru nu este prea bun si cere prea mult timp de reactie (tinde sa astepte pana ce este total de acord cu gestul/ decizia sa). Poate ca aici ar trebui sa fie cu adevarat liber…

Critic. Datorita faptului ca nu va ezita vreodata sa foloseasca orice resurse pentru a-si atinge si finaliza obiectivele el uita sa "localizeze" de unde vin acestea si, mai ales, sa evalueze cat din acestea ii este permis sa foloseasca. Acest tip de comportament il poate aduce in situatia de a se trezi lipsit de resurse sau, mai rau, sa fie acuzat de lipsa de scrupule, sa i se impute pierderile, sa fie exclus dintr-un mediu placut sub eticheta de "definitia nesimtitului", s.a. (deoarece tinde sa "se bucure" mai ales de resursele altora).

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Iepure, Pamantul va influenta semnificativ si aspiratiile practice si functionale. Chiar daca ajunge in situatia de a i se impune ce are de facut in viata, este bine sa foloseasca capacitatile sale de adaptare si sa invete din eforturile sale in ideea de a depasi esecurile si de a gasi solutii de continuitate indiferent de situatie. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii sobolan sub influenta acestui element purtand amprenta rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

Una din cele mai puternice influente ale Pamantului da "puterea" nativului Iepure de a fi constient permanent de armoniile grupului social din care face parte atat la nivel "micro" cat si la nivel "macro". Daca va privi in interiorul sau isi va da seama ca are posibilitatea de a alege in tot ceea ce intreprinde ceea ce este cu adevarat de viitor, intr-o maxima armonie cu evolutia grupului din care face parte, intr-o maxima "rezonanta" posibila. Atunci este momentul sa isi manifeste ceva din "lipsa de sentimente" necesara actiunilor sale viitoare pentru a fi pregatit sufleteste si uman (cu tot ceea ce este necesar) pentru a face selectia necesara "pasilor de viata" viitori.

Dragonul De Pamant

General. Principala influenta a elementului Pamant este dezvoltarea unei meticulozitati efectiv iesita din comun. Aceasta calitate se va "regasi" usor si in "baza" unui autocontrol destul de bun, care va fi capabil sa "inlantuie" puternicul si, mai ales, energicul Dragon pentru al mentine in limitele si pe drumul stabilit a fi necesar acestuia in propria sa viata si, destul de des, si in viata celor din jur, catalogati drept meritorii de acesta.

Social. Fiind un individ plin de initiativa si sociabil va avea ambitia de a avea cat mai multi indivizi in jurul si in viata sa atat datorita unor considerente care tin de forta grupului cat si din placerea de a de a controla mediul din jurul sau (si, implicit, a oamenilor care il compun fata de care este un adevarat sprijin, fapt ce il va "dota" cu o popularitate incontestabila).

Profesie. Dragonul de Pamant este genul care va munci fata incetare pentru a-si dezvolta forta si talentele si in ceea ce priveste viata profesionala. Subalternul va gasi permanent forta de a iuti mersul evenimentelor catre ceea ce se intentioneaza iar seful va avea darul de a folosi resursele interioare la maxim de randament (mai ales in situatia in care colectivul nu dezamageste).

Financiar. Nelasand nimic la voia intamplarii acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului in sprijinul si intru efortul de a avea cat mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid si eficient, fie investitional, fie pentru necesitatile proprii. Din aceste considerente are tendinta de a deveni prea practic si prea zgarcit cu banii ajungand sa nu riste niciodata.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Influenta Pamantului asupra nativului Dragon are si o latura ceva mai putin practica reprezentata de faptul ca acest individ are tendinte destul de dese de a pierde energia sa din cele mai ciudate motive (asemenea scurgerii in pamant a unui traznet). Aceste "situatii" apar destul de des atunci cand tipul nostru se bazeaza pe ceva sigur care, prin jocurile sortii, nu se realizeaza sau induce o pierdere anume (chiar daca aceste "pierderi" sunt relativ nesemnificative). Atunci el va fi predispus celor mai grave erori cu putinta si, deseori, va vedea naruindu-se munca sa.

Completari. Deoarece abordeaza majoritatea problemelor sale cu ratiunea caracteristica influentei bune a Pamantului, Dragonul nostru va fi mult mai obiectiv, mai rational si mai nobil decat toti ceilalti nativi. In plus, spre deosebire de acestia, are un fler destul de valoros de a asculta de cei din jurul sau si de a aprecia corect parerile acestora, fapt care ii sporeste si mai mult popularitatea (pe fondul recunoasterii valorii sfaturilor primite. Va fi un individ nobil, drept, cinstit si onest, un fel de aristocrat de elita al mediului in care isi desfasoara existenta, chiar daca nu se va afla in varful ierarhiei. Nu trebuie sa uitam ca acest tip va naste in jurul sau o furtuna a invidiei si dorintei de a fi depasit fapt pentru care el trebuie sa isi ia in permanenta masuri de protectie sentimentala, fapt pentru care va avea numai de castigat.

Este destul de posibil ca sa apara unele probleme induse de nativitatea Dragon in ceea ce priveste reactiile sale fata de cei care gresesc si, in loc sa isi indrepte greseala sau, cel putin sa si-o recunoasca, continua sa il jigneasca pe individul nostru. Reactiile brute, demne de o definitie a ceea ce poate descrie termenul de "razbunare", vor ingrozi chiar si pe cel care le aplica. Din acest motiv este bine ca Dragonul nostru sa exerseze permanent autocontrolul sau si in aceasta directie.

Sarpele De Pamant

General. Logica si echilibrul sunt principalele rezultante ale influentei elementului pamant la nativii sarpe. Astfel va rezulta un sarpe care va fi mult mai principial, mai persistent si mai sociabil atat cu cei din jur cat si cu sine insusi, un tip care isi va cunoaste in permanenta limitele si care va fi de multe ori mai atent decat este necesar sa nu se intinda prea mult.

Social. In general sarpele de pamant este un tip fermecator, spontan, amuzant si prietenos, gata in orice moment de a avea cele mai calde manifestari fata de cei "inclusi" in viata acestuia. Nu mai este necesar sa se sublinieze aici faptul ca isi va rezerva in permanenta dreptul la propria judecata fapt care ca situa loialitatea sa la cele mai calitative niveluri.

Profesie. In general este un individ capabil sa comunice foarte bine cu oamenii si sa lucreze in cele mai bune conditii indiferent de grupul de oameni care il include. Este un muncitor deosebit de constiincios si va face totul intr-un acord destul de evident cu ceea ce i se cere. Viziunea sa de ansamblu asupra majoritatii lucrurilor precum si ambitia caracteristica il vor propulsa ierarhic.

Financiar. Este un individ extrem de priceput in problemele financiare, avand un comportament ce poate fi descris a fi conservator si sistematic. In plus survin elementele legate de posibilitatile de intuitie tipice nativilor sarpe fapt ce poate induce ca serpii de pamant sa se gaseasca printre cei care au capacitatea de a "folosi" la maxim posibilitatile mediului propriu de viata.

Familie. Influenta pamantului asupra nativului sarpe tine mai mult de constanta si principii. Se ajunge astfel la o mixtura destul de favorabila familiei fapt ce va induce ca sarpele de pamant sa fie unul dintre cei care au grija de familie atat timp cat se respecta principiile stabilite de el, chiar daca mai tarziu nu ii mai convin sau se intorc impotriva lui.

Critic. Punctul critic al sarpelui de pamant este principialismul dus pana la limite maxime in orice directie sau problema a vietii proprii sau a vietii celor din jurul sau (de multe ori se poate asocia cu un cinism evident, perceput si indreptat atat catre cei din jur cat si catre sine). Aceste calitati il fac un tip deosebit de greu de influentat dar si foarte greu de intimidat fapt ce poate sa nasca situatii in care acest nativ nu va mai avea posibilitatea de a se opri la timp (in conditiile in care acesta este deosebit de constient ca totul "merge" spre finalul cel mai nedorit).

Completari. Influenta elementului pamant asupra acestui nativ este una de rezonanta comuna la tipicul si la posibilitatile concrete de "evolutie". Inclinatia acestui nativ spre incetineala (datorata in special lipsei de energie) precum si principilitatea excesiva sunt elemente ce isi gasesc suportul cel mai bun sub influenta elementului pamant.

Intuitiv si perseverent sarpele de pamant va fi un individ care va da cele mai bune rezultate cu putinta in conditiile in care de cele mai multe ori se va sesiza doar durabilitatea si buna integrare a gesturilor sau actiunilor sale. In general majoritatea actiunilor sale se caracterizeaza de o tendinta evidenta spre controlul strict personal al situatiei fara a lasa cea mai mica posibilitate celor din jur (implicate) de a se abate de la mersul evenimentelor stabilit de nativ (intotdeauna acesta va cauta sa existe acordul comun dar va elimina parerile celor care atenteaza la principialitate sau onestitate). Influenta pamantului ii confera nativului sarpe si o capacitate iesita din comun de a "sari" peste orice fel de necazuri in situatii de criza, de naos, panica sau confuzie, fapt ce il face sa fie unul dintre cei care se descurca mult mai usor in astfel de situatii in special datorita faptului ca pastreaza un echilibru ce il face disponibil spre utilizarea la maximum de randament a intutitiei.

Calul De Pamant

General. Pamantul are darul de a tempera destul de bine tendintele spre aventura si "stralucire" atat de cautate de nativul Cal. Inclinatia spre a face totul in baza unei ratiuni (sau cel putin a unei analize preliminare) il face mult mai intelept si mai organizat decat majoritatea celorlalti Cai dar, pe partea cealalta, ii incetineste miscarile sau reactiile si ii "induce" un comportament destul de liniar (cu tenta ascensionala sau nu).

Social. Comportamentul in societate al Calului de Pamant va depinde major de toti cei care ii formeaza "cercul" social, de la cei foarte apropiati pana la cei foarte indepartati. Toate acestea se datoreaza fie dorintei de a nu iesi in evidenta cat si unei necesitati proprii de a se adapta oricand si oricum la mediul in care traieste, chiar daca din acest motiv se poate sa sacrifice dorintele sale.

Profesie. Controverse de comportament apar si in cazul vietii profesionale. Astfel, individul nostru stie in permanenta incotro trebuie sa isi orienteze eforturile si va obtine maxim de eficienta. Daca vor apare probleme si va "dovedi" ca nu se descurca sa fiti sigur ca este o problema de moment. In scurt timp va reveni si va rezolva admirabil "necazurile" dovedind ca merita mult mai mult.

Financiar. Nelasand nimic la voia intamplarii acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului in sprijinul si intru efortul de a avea cat mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid si eficient, fie investitional, fie pentru necesitatile proprii. Din aceste considerente are tendinta de a deveni prea practic si prea zgarcit cu banii ajungand sa nu riste niciodata.

Familie. Familia este ceva legat de normalitatea vietii si a convietuirii sociale. Daca apare fericita situatie in care se dovedeste ca integrarea sa intr-o familie merita toata fiinta sa sa fiti sigur ca nu va dezamagi pe nimeni. Daca nu, va fi asemeni tuturor cailor, un individ cu vieti multiple atat timp cat este posibil fara a avea curajul de a face el primul pas intru rezolvarea problemelor.

Critic. Tendinta sa de a reactiona numai si numai atunci cand este vorba despre gesturi si/ sau situatii probate de viata il vor face sa fie deosebit de capricios si de legat de lucrurile marunte. In majoritatea cazurilor nu va fi constient de acest lucru si solicitarea unor comportamente care se bazeaza pe exemplul altora (chiar daca va lua in calcul o generalizare) va fi aspru "taxata" de cei care ii "formeaza" viata fie datorita faptului ca devine un individ usor de intuit fie datorita unor jigniri grave (legate de incompetenta sau altele asemenea) aduse celor "alaturi" de el.

Completari. Exista o veche "zicala" care spune: "Tot ceea ce este gandit acum a mai fost gandit candva" si omul nu se poate detasa de modelele de gandire orice ar face, oricat de libertin sau nonconformist ar fi el. Calul de Pamant avand un comportament care ia in calcul toate variantele posibile pentru o situatie data va ajunge sa controleze usor orice parametru al acesteia tocmai datorita faptului ca orice lucru, orice fapta, este realizata/ facuta de oameni si, pana si pana la urma, tot la ei se ajunge. Rezultanta acestui mod de a fi il va face sa "cunoasca" detalii destul de inaccesibile celor implicati si, deseori, datorita unui simt al intuitiei destul de bine dezvoltat, sa il faca sa dea solutii geniale.

Si ar fi bine sa clarificam problema egoismului. Orice Cal se va considera "furat" de titlul de egoist cand el se considera, cel mult, egocentrist. Intr-un fel are dreptate dar… Egoistul se gandeste numai si numai la el fara a se mai gandi la cei din jur pe cand egocentristul se gandeste numai si numai la el luand in calcul pe cei din jurul sau. Nu cumva este vorba de "aceeasi Marie cu o alta palarie"? Nu cumva este mai bine sa se accepte ca egoist decat sa greseasca manifestandu-si toate caliatile egoiste catre toti cei din jurul sau? Si chiar daca isi face foarte bine treaba fata de cei din jur atingand culmea "altruismului" nu cumva are numai si numai de pierdut? Ganditi-va!

Capra De Pamant

General. Dorinta de a trai, puterea de a trece peste tot si peste toate chiar daca doar cu puterea spiritului sau a gandului sunt principalele rezultante ale combinatiei intre nativul Capra si influenta Pamantului. Poate ca ar fi bine daca amintim si de seriozitatea net superioara a Oii de Pamant comparativ cu celelalte Oi, pe fondul unei mari puteri de a fi aproape intotdeauna sincer si direct.

Social. Chiar daca are unele predispozitii spre comportamente care diminueaza si/ sau afecteaza aura sociala, individul nostru va fi destul de placut si util celor din jurul sau. Poate ca totul se datoreaza unui optimism molipsitor, care face pare din fiinta Oii de Pamant. Dar si in acest caz este bine sa nu se uite ca este imposibil sa fii o viata asa.

Profesie. Conservator si atent in tot ceea ce intreprinde, gata de a-si asuma responsabilitatea legat de tot ceea ce intreprinde, este putin probabil sa nu aiba un drum bun prin viata profesionala. Problemele potentiale pot apare datorita tendintei sale de a juca prea tare si, din acest motiv, va fi nevoit sa munceasca enorm pentru fiecare pas efectuat.

Financiar. Nelasand nimic la voia intamplarii acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului in sprijinul si intru efortul de a avea cat mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid si eficient, fie investitional, fie pentru necesitatile proprii. Din aceste considerente are tendinta de a deveni prea practic si prea zgarcit cu banii ajungand sa nu riste niciodata.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Una din principalele sale probleme este reprezentata de tendinta acestuia de a considera drept necesitate ceea ce pentru altii este un lux evident. Avand o astfel de "solutie" de evaluare a valorilor care ii compun viata are tendinta de a se implica in eforturi care, deseori, il depasesc si il dezavantajeaza in mod flagrant, cu toate consecintele "de rigoare" (epuizare, frustrare, rupere de realitate, etc.). In aceasta situatie ar fi foarte bine daca ar uza de calitatile sale de conservator innascut care, cu siguranta, il vor cenzura si ii vor "controla" dorintele si implicarea.

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Capra, Pamantul va influenta puternic aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, capacitatile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru aceasta avand toate sansele de a ajunge la finalitate. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Capra sub influenta acestui element poarta amprenta rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

Capra de Pamant va fi mult mai inclinata, fata de ceilalti nativi ai zodiei, spre un control strict si fara posibilitatea de abatere a mersului evenimentelor sau al persoanelor implicate in acestea. Lipsa de imaginatie impreuna cu conservatorismul exagerat il vor face sa elimine orice risc in tot ceea ce intreprinde precum si persoanele care prezinta un anumit grad de risc, indiferent de valoarea acestuia. Nu mai este necesar sa se sublinieze ca apar pierderi de randament sau de persoane/ sentimente utile in ceea ce priveste activitatea viitoare. Fiind adeptii responsabilitatii, ei vor fi inclinati spre o administrare a tuturor lucrurilor in baza atributiilor, fara drept de refuz.

Maimuta De Pamant

General. Principala influenta a elementului pamant este ratiunea ce sta la baza oricarei decizii "adoptate" de maimuta noastra. In plus va beneficia de unul dintre cele mai echilibrate moduri de abordare a tuturor problemelor intalnite, osciland extrem de usor de la calmitate si "apropiere" la calcul si "raceala", avand permanent grija de a nu deranja pe cei din jurul sau sau, pur si simplu, de a nu se deranja pe sine.

Social. Este o persoana mai putin atasata propriului eu si se poate devota usor binelui altora fara a tinde sa exploateze gesturile sale. In plus va interveni o expansivitate usor de sesizat dublata mai mereu de acte de caritate dezinterezate. Dar, orice Maimuta de Pamant gaseste in acest tip de a se manifesta si un mare dusman, atragand asupra sa ura reala a celor mai slabi ca ea.

Profesie. In general avem de a face cu un individ bine instruit, autodidact, gata de a face totul in directia profesiei alese sau impuse de soarta. Problemele sale apar din faptul ca tinde prea mult sa ii multumeasca pe superiori prin perfectiune asa cum pe subalterni ii "sufoca" prin ajutorul sau real dezinteresat. Poate ca, de aceea, drumul sau profesional va depinde de rautatea colegilor.

Financiar. O noua si indubitabila legatura la oamenii/ mediul in care Maimuta de Pamant va trai. Daca mediul "solicita" onestitate si valoare omul nostru va avea toate cele necesare, daca mediul solicita speculatie, cinism, insolenta el va oscila intre maximele termenilor "A avea" si "A nu a avea/ a fi falit/ dator vandut", functie de capacitatea sa de a calca in picioare principii, etc.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Dorinta de a ajunge cat mai repede a Dumnezeu fara a avea sansa sau puterea de a gasi drumul adevarat vor face ca Maimuta de Pamant sa fie deosebit de vulnerabila in fata oamenilor care nu au "treaba" cu legea, principiile divine si altele asemenea. Deseori el va fi un individ ce poate fi extrem de usor de speculat de catre cei "fara suflet" care, ulterior, nu vor face altceva decat sa rada de cel ce i-a ajutat altruist si benevol iar ei, in schimb, l-au "ucis" sau altele asemenea. In astfel de situatii este bine ca maimuta noastra sa nu isi uite propriile principii.

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Maimuta, Pamantul va influenta semnificativ aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, capacitatile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru aceasta avand toate sansele de a ajunge la finalitate. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Maimuta sub influenta acestui element purtand amprenta rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

Maimuta de Pamant va fi mult mai inclinata fata de ceilalti nativi ai zodiei spre un control strict si fara posibilitatea de abatere a mersului evenimentelor sau al persoanelor implicate in acestea. Si, toate acestea se vor datora intentiei/ dorintei acesteia ca toate lucrurile sa mearga cat mai bine pentru ca intreg ansamblul implicat sa aiba timp sa cunoasca bucuriile vietii si forta multumirii. Poate ca, de aceea, maimuta noastra este genul care cere in liniste admiratia si aprecierea talentelor sale, in special cu referire la clarviziune, constintiozitate si devotament si va fi cu adevarat dezamagit de vesnica posibilitate de a fi dat "la o parte"/ "lasat in umbra" chiar de catre cei care i-a sustinut.

Cocosul De Pamant

General. Principala influenta a elementului pamant este ratiunea ce sta la baza oricarei decizii ce este abordata de semnul Cocosului. Combinat cu istetimea caracteristica care il determina sa nu isi asume riscuri inutile acesta devine cel mai stabil reprezentant al semnului Cocosului dar, totodata si cel mai cinic si putenic. De altfel, maturitatea, disciplina si siguranta sunt principalele sale repere.

Social. Avand un comportament dominant echilibrat, semnul sub acest element devine unul dintre cei mai agreabili interlocutori/ prieteni mai ales ca ii place sa aiba relatii bune cu oricine straduindu-se permanent sa fie cel mai apreciat in cercul de prieteni. El va fi permanent un adevarat sprijin pentru cei din jurul sau fapt ce il va dota cu o popularitate incontestabila.

Profesie. Influenta pamantului il face sa fie un tip metodic, eficient si atent in atributiile sale, fapt care il face aproape intotdeauna sa stie cum sa inlature incertitudinile si greutatile mergand incet dar sigur in directia care o doreste sau i-a fost desemnata. Probleme apar doar atunci cand cei care ii compun mediul profesional sunt cert incompetenti si el nu va cenzura "descoperirile" sale.

Financiar. Nelasand nimic la voia intamplarii acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului in sprijinul si intru efortul de a avea cat mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid si eficient, fie investitional, fie pentru necesitatile proprii. Din aceste considerente are tendinta de a deveni prea practic si prea zgarcit cu banii ajungand sa nu riste niciodata.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Cocosul de Pamant este un individ dintre cei mai stabili cu putinta dar cu pretul unor pretentii sau drepturi considerate normale pentru comportamentul sau. In functie de mediul sau de viata aceste pretentii pot fi legate de puterea exemplului personal, de nivelul de satisfactie des corelat cu realitatea, s.a. Probleme apar cand nu isi poate "incasa" pretul, moment in care fie ca devine cinic (asupra sa si/ sau a persoanelor din jur), fie ca incepe sa reactioneze total deviat de la normalitatea anterioara fiind convins ca ceea ce face este corect sau "corect ca raspuns".

Completari. Avand de a face cu un individ studios, analitic si cu probitate, care va lupta pentru adevar si echilibru, se poate afirma ca se va maturiza mai repede decat ceilalti indivizi si, astfel, isi va amplifica puterea de a prelucra propriile informatii, devenind metodic, eficient si atent in atributiile sale, fiind deseori deosebit de pregatit sa treaca primul "linia de sosire" aproape indiferent de situatia implicata. Metodismul deosebit il face deseori sa fie un tip dogmatic si lipsit de teama responsabilitatii, gata de a face compromisuri si de a trai mai putin lipsit de pretentii. In "contrabalans" va gasi destul de util sa se manifeste in ideea conducerii/ directionarii celor din jur, mobilizand prin exemplul sau.

Toate acestea se datoreaza si faptului ca are tendinta de a semana si culege "non stop" atat din punct de vedere material cat si uman, bazandu-se aproape exclusiv pe efortul propriu. Sa nu se uite cumva de faptul ca are anumite pretentii. Fiind un educator disciplinat el va fi si un critic fara de "cusur"/ neinduplecat, plin de un fanatism sistematic. In conditii de "lipsa de randament" a eforturilor sale va avea, obligatoriu, o pozitie plina de cinism si de "penalizare" care va calca "in picioare" tot ce a fost "sfant" pana atunci, intr-o degringolada continua si necontrolata a erorilor. Nu uitati ca stie de tot ceea ce este gresit in ceea ce face dar continua tocmai pentru a sfida si pedepsi…

Cainele De Pamant

General. Principala influenţă a elementului pământ este raţiunea ce stă la baza oricărei decizii ce este abordată de nativul Câine. Combinat cu isteţimea caracteristică care îl determină să nu îşi asume riscuri inutile acesta devine cel mai stabil/ puternic reprezentant al semnului Câinelui dar, totodata şi cel mai cinic şi putenic. De altfel, maturitatea, disciplina, onestitatea li siguranşa sunt principalele sale repere.

Social. Este un individ imparţial, datorită puternicelor tendinţe de a se autocontrola şi de a controla pe baza unor reguli general acceptate, care să îi înlăture responsabilitatea aplicabilităţii propriilor principii, devenind fără să se vrea exponentul dreptăţii şi al sfatului bun. Dar, din cauza înaltului său nivel moral el va avea tendinţa să pretindă loialitate şi chiar obedienţă excesivă.

Profesie. Stabilitatea îl indică ocupaţiilor clare, ce nu sunt afectate de "vânturile schimbării", acolo unde există permanent ceva de făcut, de învăţat, acolo unde are prieteni buni şi loiali. Eforturile sale de a-şi îmbunătăţi starea financiară îl vor impinge mereu mai sus chiar dacă ajunge deseori să nu ştie să facă altceva decât meseria curentă.

Financiar. Nelasând nimic la voia întâmplării acest semn va face plasamentele cele mai bune ca oportunitate a momentului în sprijinul şi întru efortul de a avea cât mai multe resurse ce pot fi utilizate rapid şi eficient, fie investiţional, fie pentru necesităţile proprii. Din aceste considerente are tendinţa de a deveni prea practic şi prea zgârcit cu banii ajungând să nu rişte niciodată.

Familie. Liniştit, amabil, dar şi deosebit de interiorizat va avea destule probleme cu membrii unei familii proprii, dar va ajunge deseori să creeze mediul cel mai bun cu putinţă condiţiilor "date" în special datorită capacităţilor sale de a şti cum să se impună altora şi să-i instruiască cu tot ce se poate mai bun, mai înţelept. Nu îl acuzaţi deoarece, prin "definiţie" este mai puţin sentimental.

Critic. Câinele de Pământ este genul care "dispune" de o scară de valori de la care nu va devia cu uşurinţă, fapt care crează predispoziţiile ca să fie prea lent în reacţii sau să se "lege" de persoane care nu au nimic de a face cu cerinţele sale de "evoluţie". Combinat cu realismul său şi cu faptul că îşi evaluează permanent individualismul său şi dorinţa de respect el va "susţine" fără să vrea eroarea sa în special datorită faptului că abordează orice problemă fără rezerve, direct la obiect, "dezvăluindu-se" şi slăbindu-şi posibilităţile de reacţie/ protejare.

Completari. Element de echilibrare majoră pentru nativul Câine, Pământul va influenţa semnificativ aspiraţiile practice şi funcţionale. Acesta va deveni mult mai înclinat spre ocupaţii stabile şi fără posibilitate de a fi afectate de viitor, capacităţile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru aceasta având toate şansele de a ajunge la finalitate. Sentimentul creat celor din jur, de încetineala în acţiune, este doar aparenţa indusă de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Câine sub influenţa acestui element purtând amprenta raţionalului. În consecinţă, cu toate că se mişca încet, vor da rezultate bune şi durabile.

Câinele de Pământ va fi mult mai înclinat faţă de ceilalti nativi ai zodiei spre un control strict şi fără posibilitatea de abatere a mersului evenimentelor sau al persoanelor implicate în acestea. Lipsa de imaginaţie împreună cu conservatorismul exagerat îl vor face să elimine orice risc în tot ceea ce întreprinde precum şi persoanele care prezintă un anumit grad de risc, indiferent de valoarea acestuia. Nu mai este necesar să se sublinieze că apar pierderi de randament sau de persoane/ sentimente utile în ceea ce priveşte activitatea viitoare. Fiind adepţii responsabilităţii ei vor fi înclinaţi spre o administrare a tuturor lucrurilor în baza atribuţiilor, fără drept de refuz.

Mistretul De Pamant

General. Principala influenta a elementului pamant este ratiunea ce sta la baza oricarei decizii ce este abordata de semnul Mistretului. Combinat cu faptul ca il face mai productiv si mai atras de responsabilitati el tinde sa devina deosebit de puternic si stabil "membru" al semnului Mistretului. Si nu trebuie sa uitam de puterea de viata nascuta de potentialele pamantului care il fac sa suporte "viata" mai mult decat ceilalti.

Social. Este genul de prieten dragut, puternic, gata in permanenta de a descoperi armonia si tot ce este legat de buna dispozitie impreuna cu cei care ii formeaza mediul social. Cu toate acestea nu va fi un "membru de seama al grupului" cu doar unul din cei care participa activ la tot ceea ce este legat de manifestarea fortelor de grup, de productivitatea nascuta de acest punct de vedere.

Profesie. In general va fi destul de devotat serviciului/ profesiei sale si va gasi permanent resurse pentru a stabiliza pozitia sa sau pentru ascensiunea atat de necesara recompensarii eforturilor sale. Acest mod de manifestare se datoreaza faptului ca este genul care se leaga puternic de un obiectiv si nu il va abandona pana ce nu-l va atinge.

Financiar. Mistretul de Pamant este genul care are ambitii rationale care nu depasesc fie necesitati de moment fie obiective usor "palpabile". Are si avantajul ca este posesorul unui fler destul de usor de "tradus" si, de aceea, va gasi siguranta materiala si succesul pe care le cauta. Ar trebui doar sa fie ceva mai atent la faptul ca tinde sa fie prea conservator pentru a "plusa" mai mult.

Familie. Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Critic. Mistretul de pamant este cel mai stabil dintre membrii semnului sau din orice punct de vedere ar fi abordat. Punctul sau critic este cinismul. Acesta vine deodata, asemenea unui cutremur, fara posibilitatea de a fi oprit si cu sanse minime de a-i face fata. Acesta apare cand tipul concluzioneaza ca ceea ce face nu isi mai are rostul (varii motive avand capacitatea de a induce acest semntiment). Apare rar dar atunci cinismul sau merge pana la autodistrugerea propriei persoane daca o considera necesar, ce sa mai vorbim de cei vinovati sau nu.

Completari. Element de echilibrare majora pentru nativul Mistret, Pamantul va influenta semnificativ aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, capacitatile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru aceasta avand toate sansele de a ajunge la finalitate. Sentimentul creat celor din jur, de incetineala in actiune, este doar aparenta indusa de un studiu deosebit de activ, tot ceea ce vor face nativii Mistret sub influenta acestui element purtand amprenta rationalului. In consecinta, cu toate ca se misca incet, vor da rezultate bune si durabile.

Mistretul de Pamant va fi mult mai inclinat fata de ceilalti nativi ai zodiei spre un control strict si fara posibilitatea de abatere a mersului evenimentelor sau al persoanelor implicate in acestea. Lipsa de imaginatie impreuna cu conservatorismul exagerat il vor face sa elimine orice risc in tot ceea ce intreprinde precum si persoanele care prezinta un anumit grad de risc, indiferent de valoarea acestuia. Nu mai este necesar sa se sublinieze ca apar pierderi de randament sau de persoane/ sentimente utile in ceea ce priveste activitatea viitoare. Fiind adeptii responsabilitatii ei vor fi inclinati spre o administrare a tuturor lucrurilor in baza atributiilor, fara drept de refuz.