Zodiile Si Tranzactiile Imobiliare

Berbec

Negocierea unei tranzactii imobiliare cu un Berbec s-ar putea incheia intr-o clipa – sau v-ati putea confrunta cu indarjirea lui de a obtine un anumit pret.

Berbecul este imprevizibil si actioneaza sub impulsul momentului: dupa ce a aruncat o privire in garsoniera / apartament / casa, v-ar putea spune ca e hotarat sa cumpere, chiar daca nu ati apucat sa-i spuneti tot ce aveati de spus. Daca il prindeti in toane proaste sau daca are pofta sa “se joace de-a negocierea”, nu veti scapa asa usor, pentru ca nu se va lasa pana nu va obtine pretul pe care il doreste.

Atentie, Berbecul este impulsiv din fire, asa ca dumneavoastra trebuie sa fiti mai diplomat. Pentru a-l convinge, demonstrati-i cat de practica este locuinta si cat de repede se poate ajunge de acolo in centrul orasului.

Taur

Cand cumpara o casa, nativul Taur este foarte pretentios. Analizeaza cu atentie toate camerele, imaginandu-si deja unde va aseza canapeaua, fotoliile si restul mobilei.

Ar fi bine sa-i faceti jocul si sa-i prezentati latura boema, romantica a imobilului: daca aveti o gradina frumoasa, povestiti-i ce mult va placea sa cititi sub stejarul din curte sau ce bun este pamantul pentru cultivarea legumelor. Nu uitati detaliile tehnice, pentru ca este interesat de ele.

Taurul este foarte pragmatic si calculat la bani, asa ca va incerca sa obtina un pret cat mai mic. Dar daca ii place foarte mult apartamentul sau casa, va accepta pretul dumneavoastra fara prea multe discutii.

Gemeni

Cand incercati sa vindeti un apartament sau o casa unui nativ Gemeni, pregatiti-va sa raspundeti si la intrebari care pana acum nu au trecut nimanui prin minte.

Nativul Gemeni este foarte vorbaret si s-ar putea ca la prezentare sa nu apucati sa spuneti prea multe. Se invarte prin casa ca un titirez, imaginandu-si cum a fost mobilata sau ce destinatie a avut un anumit spatiu, dar nu este foarte atent la ceea ce ii spuneti.

In general, nativul Gemeni nu este atent la detalii, asa ca puteti scapa usor daca aveti vreo mica problema la instalatii, pentru ca s-ar putea sa nu o observe. Negocierea poate dura destul de mult. In final, obosit de prezenta zgomotoasa a nativului Gemeni, s-ar putea sa acceptati pretul lui.

Rac

Cu un nativ Rac se poate negocia destul de usor, chiar daca este vorba de o casa scumpa sau de un apartament cu probleme.

Racul stie sa faca negocierea placuta, sa fie diplomat si sa va lase impresia ca lucrurile merg in directia dorita de dumneavoastra, iar la sfarsit probabil ca veti accepta un pret mai mic decat cel cerut initial. In cazul in care casa dumneavoastra are o poveste ce dateaza din vremea strabunicii, nu ezitati sa i-o povestiti si sa-i spuneti cat de rau va pare ca trebuie sa renuntati la o asemenea comoara, dar ca nu aveti incotro si ca v-ati dori din suflet ca viitorul proprietar sa pretuiasca familia si caminul.

Racul este un familist convins si daca stiti sa puneti accent pe asta, ii veti vinde casa cat ati spune “rac”.

Leu

Daca vreti sa vindeti o casa unui nativ Leu, aveti grija sa o prezentati intr-un mod cat mai spectaculos. Nu este nevoie sa exagerati sau sa spuneti lucruri neadevarate, ci trebuie doar sa scoateti in evidenta faptul ca este o locuinta deosebita (daca a locuit candva acolo un om de vaza, ar fi perfect!) si ca este potrivita pentru o persoana importanta.

Nu uitati sa mentionati ca este casa cea mai ravnita si mai impunatoare de pe strada (dar sa fie cu adevarat!) si cu siguranta il veti convinge pe Leu.

Desi Leul vine la negociere hotarat sa obtina cel mai mic pret posibil, in final, daca oferta il impresioneaza, se simte dator sa demonstreze ca un om de calibrul lui isi permite ceea ce este mai bun.

Fecioara

Daca urmeaza sa prezentati un apartament unui cumparator Fecioara, asigurati-va in primul rand ca este curata “luna” si toate instalatiile functioneaza cum trebuie.

Pentru a convinge un nativ Fecioara sa cumpere o locuinta, aceasta trebuie sa fie in perfecta stare. Altfel, Fecioara va gasi orice chichita, de care poate ca nici dumneavoastra nu stiati. Nativul Fecioara nu este prea vorbaret si s-ar putea sa va intrige tacerea lui, pentru ca nu stiti ce gandeste, dar fiti sigur ca in acele momente analizeaza totul cu multa bagare de seama si isi face toate calculele posibile.

Nu insistati cu prezentarea elementelor de ambianta si decor, pentru ca nu il intereseaza. Vorbiti-i despre partea practica si oferiti-i cat mai multe detalii concrete. In ceea ce priveste pretul, nativul Fecioara este hotarat sa negocieze pana cand obtine pretul pe care il considera corect.

Balanta

Cand prezentati o locuinta unui potential cumparator din zodia Balantei, stati de vorba cu o persoana extrem de amabila si sociabila, dar care cu siguranta nu va veni singura, ci insotita de un prieten (neaparat zodie de Pamant) care sa o ajute cu cercetarea detaliilor tehnice. In acest timp, nativul Balanta isi imagineaza ce culoare va alege pentru pereti si canapea, cum va amenaja apartamentul pe gustul lui etc.

Nativul Balanta apreciaza dintr-o privire cat valoreaza apartamentul, asa ca ar fi cazul sa cereti un pret realist.

Pregatiti-va ca intalnirea sa dureze toata dupa-amiaza, pentru ca nativul Balanta se hotaraste foarte greu si trebuie sa ceara mereu sfatul cuiva. Sa nu va mirati daca va suna si a doua zi, pentru a veni cu un alt memebru al familiei care sa isi dea cu parerea.

Scorpion

Cand vine la prezentarea unei locuinte in calitate de potential cumparator, nativul Scorpion are un singur gand, care il preocupa pe tot parcursul intalnirii: cum sa obtina pretul cel mai mic, cum sa va “manipuleze” incat sa acceptati pretul convenabil pentru el. De regula, reuseste sa va “citeasca” din prima clipa si isi da seama imediat cum trebuie sa va abordeze.

Nativului Scorpion nu ii place sa traiasca “in lumina reflectoarelor”, asa ca ar fi bine sa accentuati faptul ca locuinta este mai retrasa, ferita de ochii lumii. Nu va sfiiti sa-i povestiti eventualele intrigi in care a fost implicata casa respectiva, pentru ca ii vor trezi interesul.

Scorpionul va fi cu atat mai tentat sa cumpere casa, cu cat ii dovediti ca ii ofera discretie, intimitate si chiar un aer misterios.

Sagetator

Nativul Sagetator este un om corect, care face totul legal si etic. Nu incercati sa ii cereti pe apartament sau pe casa mai mult decat merita, pentru ca riscati sa va intoarca spatele imediat. Daca aveti un apartament cu o priveliste minunata de la balcon, s-ar putea sa il impresionati. Purtati-va amabil cu Sagetatorul, iar el va va asculta cu atentie prezentarea.

Tineti cont de faptul ca pentru Sagetator conteaza in primul rand imaginea pe care i-ar crea-o apartamentul, asa ca fiti foarte atent la prezentare! Sagetatorul se va intreba ce parerea ar avea prietenii lui despre apartament si in ce fel l-ar afecta asocierea imaginii lui cu cea a locuintei. Detaliile tehnice nu il intereseaza atat de mult cat statutul pe care i l-ar conferi locuinta respectiva.

Daca l-ati convins la capitolul “imagine”, negocierea nu poate fi dificila. In general, daca ii faceti o mica reducere, puteti trece la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

Capricorn

Daca potentialul cumparator al casei ori apartamentului dumneavoastrea este un nativ Capricorn, sa nu faceti greseala sa intarziati la intalnire!

Prezentati-va la ora stabilita, purtati-va diplomat si nu deviati de la subiectul intalnirii. Nu este cazul sa faceti glume sau sa va purtati prea amical. Capricornul are o gandire foarte analitica, asa ca structurati-va cu atentie prezentarea si incercati sa nu omiteti nimic.

Pe Capricorn il intereseaza detaliile tehnice ale locuintei. Va va cere o multime de detalii, de la fundatie pana la antena de pe acoperis, pentru a fi sigur ca totul e in ordine. Degeaba ii aratati privelistea minunata de la fereastra, mai bine ii demonstrati cat de practica e locuinta. Capricornul pune intrebari la obiect si asteapta rapunsuri clare, concise, la obiect. Daca incercati sa-l duceti cu vorba, va va multumi politicos pentru timpul acordat si va pleca sa vizioneze alta casa.

Varsator

Cumparatorul Varsator vine la vizionarea casei cu inima deschisa, gata sa faca o afacere avantajoasa pentru ambele parti. Este optimist si se asteapta sa intalneasca un caracter pe masura.

S-ar putea ca personalitatea dumneavoastra sa conteze mai mult decat casa in sine, pentru ca va asocia imaginea casei cu cea a proprietarului actual. Daca sunteti la fel de sociabil si stiti niste glume bune, Varsatorul le va asculta cu placere, cu conditia sa nu se simta vizat.

Va fi interesat de cabluri electrice, de prize si posibilitatile de imbunatatire a situatiei tehnice a casei si a zonei pentru ca probabil va dori sa aiba acces la internet si multe aparturi in casa.

Pesti

Cand un nativ Pesti vrea sa cumpere un apartament sau o casa, numai norocul il poate ajuta sa nu cheltuiasca mai mult decat face, scotandu-i in cale un vanzator corect. Nativul Pesti este destul de naiv si de nepriceput la negocieri, asa ca l-ati putea aduce destul de usor la pretul convenabil pentru dumneavoastra.

Daca aveti impresia ca nativul Pesti este visul oricarui vanzator, va inselati. Este foarte nehotarat si trece usor de la o stare la alta. Azi credeti ca “ati batut palma”, iar maine va suna sa va spuna ca s-a razgandit – sau invers: tocmai cand aveti impresia ca nu e interesat de locuinta, va surprinde spunand “bun, o cumpar”.

Pentru nativul Pesti, conteaza sentimentul pe care i-l trezeste locuinta: ambianta, impartirea camerelor, cum intra lumina Soarelui in casa, imprejurimile.