Cum Filosofeasa Zodiile?

Berbec

“Actionez, deci exist!” Nu-i spune unui Berbec sa stea linistit! El va dori sa faca, sa puna el mana, sa se implice. Altfel… la ce ar mai fi bun?

Taur

“Acumulez, deci exist!” Nu se multumeste sa actioneze, ca Berbecul. Taurul are nevoie sa obtina si rezultate. Cu cat mai palpabile, cu atat mai bine. Daca se pot duce acasa si depozita in seif, si mai bine!

Gemeni

“Comunic, deci exist!” La ce bun sa existi daca nu poti sa vorbesti, nu poti comunica ideile tale altora sau nu poti sa scrii o carte despre asta? pare sa gandeasca Geamanul, mereu dornic sa puna viata in cuvinte.

Rac

“Simt, deci exist!” Pentru Rac e suficienta dovada ca exista faptul ca simte aceasta cu intensitate. “Probabil ca am murit”, ar gandi el daca intr-o zi s-ar trezi fara nicio emotie si cu simturile amortite.

Leu

“Sunt, deci exist!” Profunda filosofia nativilor Leu, trebuie sa recunoastem. Cum Soarele si Luna par sa se invarta in jurul lor, ce nevoie au de o justificare a propriei existente? Ea e evidenta, altfel ceilalti pe cine ar mai admira?

Fecioara

“Critic, deci exist!” Considera Fecioara care arde de dorinta de a analiza, despica firul in patru si comenta la fiecare pas. N-ar putea sa o faca dintr-o pozitie de non-existenta, nu-i asa?

Balanta

“Relationez, deci exist!” A flirtat cu doua, trei persoane? A discutat cu mai multi prieteni si a negociat cu cativa clienti? Pentru o Balanta este dovada de care are nevoie ca sa constientizeze ca exista…

Scorpion

“Explorez tenebrele (sau extremele), deci exist!” Cum ar fi viata unui Scorpion daca n-ar ajunge pana la marginile propriei sale rezistente, dar ca n-ar experimenta excese de diverse feluri sau n-ar exaspera pe ceilalti pana unde pot acestia sa duca?…

Sagetator

“Observ, deci exist!” Din postura de martor, de observator, Sagetatorului ii e cel mai simplu sa constientizeze ca exista. I-a cerut cineva parerea? L-a rugat cineva sa judece o situatie sau sa aplice legea intr-un sistem? Va fi in elementul lui…

Capricorn

“Utilizez, deci exist!” Si Capricornului ii place sa faca lucruri, ca si Berbecului. Dar nu dintr-o data si fara sa tina cont de prea multe, ca acesta. “A utiliza” implica niste mijloace, un scop precis si un plan bine gandit dinainte.

Varsator

“Inovez, deci exist!” Nu poate sa lase lucrurile asa cum sunt. Pentru Varsator e important sa le imbunatateasca, sa le inoveze, sa le dea o nota originala. Altfel, ce fun ar mai avea toata existenta?

Pesti

“Cred, deci exist!” Pestii au nevoie de un sentiment de afiliere la un sistem de valori la care sa se raporteze, pentru ca existenta lor sa fie implinita si justificata. Nu-i cere o explicatie rationala. El crede, fara sa se oboseasca sa explice de ce.