Cum Reactioneaza Zodiile La Stres?

Berbec

Iei foc, te aprinzi, iti sare tandara… Esti ca o substanta inflamabila care ajunsa la un punct critic devine explozibil. Vestea buna este ca aceasta energie care se declanseaza in tine in conditii de stres te ajuta sa rezolvi treburi multe si grele daca reusesti sa o canalizezi in mod constructiv.

Taur

Prima ta reactie cand lucrurile incep s-o ia razna este sa te opui. Ca si cum te-ai infige bine cu picioarele in pamant, gata sa rezisti oricaror opozitii. Unii i-ar spune incapatanare… Dar daca ai asocia-o cu mai multa intelepciune, i-ai uimi pe toti cu capacitatea ta de a rezista la conditii de stres.

Gemeni

Pe tine stresul te face sa te imprastii si mai mult, sa te agiti si mai mult, iar asta iti disipa mult din energie. Solutia ar fi sa gasesti un “ochi” al furtunii unde este liniste, de unde poti judeca la rece. Iar atunci, mintea ta isteata va gasi sigur idei salvatoare care sa remedieze situatia.

Rac

Depinde in ce faza a Lunii, a bioritmului sau a ciclului tau menstrual apare stresul. Spre surprinderea celor din jur, uneori rezisti la stresuri mari fara sa te tulburi, iar alteori esti gata sa izbucnesti in plans pentru un fleac. Sensibilitatea ta nativa te face vulnerabila la stres, dar ai si perseverenta apei care sapa in stanca, la o adica!

Leu

Te descurci cu stresul cotidian, fiindca ai invatat sa il ignori. In cazul unui stres mai intens sau neasteptat, depinde de cum iti afecteaza acesta propriul ego. Esti gata sa-ti conduci echipa pana pe Everest, daca ei te urmeaza, dar iti iesi din sarite daca trebuie sa-i treci strada, iar ei protesteaza si iti contesta autoritatea.

Fecioara

Esti mult mai rezistenta la stresurile mici si constante, gen picatura chinezeasca, decat la un stres brusc si neobisnuit, gen ti-a cazut un copac pe masina. De exemplu, esti medic. E OK daca trebuie sa faci a cincea operatie de apendicita pe ziua de azi, dar te trec transpiratiile cand trebuie sa acorzi primul ajutor unui accidentat.

Balanta

Stresul e suportabil pentru tine numai atata timp cat isi pastreaza o urma de eleganta. Cand treburile devin murdare, la propriu: de exemplu esti nevoita sa pui ulei la motor, sau la figurat: de exemplu se ridica voci si se folosesc cuvinte din jargou, preferi sa te retragi, invocand o migrena… Solutie buna, de altfel!

Scorpion

Putini se pot lauda cu rezistenta ta la stres si capacitatea ta de auto-regenereare. Face parte din mandria ta sa nu arati nimanui vreun semn de slabiciune si esti gata sa lupti pana la ultima suflare. Din fericire, ai resurse enorme de energie, dar vai si-amar de acela care te-a chinuit sau pus la incercare.

Sagetator

Reactia ta la stres este sa te indepartezi de problema cu pricina. Daca fizic nu poti, macar subtil te distantezi, ceea ce nu e rau, fiindca de departe lucrurile se vad in ansamblu si poti descoperi o solutie. Vestea proasta este ca astfel poti pierde din vedere niste detalii semnificative…

Capricorn

Disciplina ta interioara iti permite sa managerizezi stresul, in asa fel incat sa-i poti face fata. Il organizezi, in structurezi pe capitole si subcapitole si ii uimesti pe toti cum iti pastrezi calmul in conditii in care altii l-ar fi pierdut de mult. Reversul neplacut este ca in timpul acesta uiti sa te bucuri si sa traiesti cu adevarat…

Varsator

Esti dintre cei care sunt gata sa lupte pana cad jos si sunt luati cu targa, mai ales daca e vorba de un proiect care ii pasioneaza sau in care au pus suflet. Poti face fata la canitati mari de stres cu conditia sa te opresti periodic sa “iei aer”, adica sa faci cu totul altceva, si sa “uiti” pentru un timp de preocuparea stresanta.

Pesti

Nu esti printre cei pe care natura i-a inzestrat cu capacitate mare de rezistenta la stres. Ai fi tentata mai degraba sa lasi balta totul si sa fugi. Din fericire, pe tine te poate ajuta in acest sens mai ales o motivatie trans-personala sau chiar mistica. De exemplu, te-ar exaspera s-o faci pentru un sef, dar ti-ai da sufletul cu seninatate pentru o cauza nobila.