Diete Zodii

Semne de foc – Berbec, Leu, Sagetator

Semnele de foc guverneaza metabolismul, absorbtia elementelor nutritive din alimente si arderea caloriilor. De asemenea, focul reprezinta eliminarea toxinelor din organsim, tot prin intermediul arderilor.

Nativii din semn de foc care au acest element оn exces, sunt adesea persoane hiperactive, nervoase si nerabdatoare, cu un metabolism foarte accelerat. Sunt persoane slabe, care оncearca sa se оngrase, dar nu reusesc. Daca esti оn aceasta situatie, consuma mai multe cereale, sub forma integrala si radacinoase. Evita alimentele picante si carnea rosie. Te ajuta ceaiurile calmante, precum cel de musetel sau valeriana. Nativii care au un deficit al elementului foc lupta adesea cu kilogramele оn plus si fac cu greu fata infectiilor sau afectiunilor imunitare.

Digestia si absorbtia elementelor nutritive este adesea deficitara. Daca esti оn aceasta situatie, consuma alimente fierbinti, usoare, uscate si aromate. Evita alimentele reci. Lamвile, iaurtul, verdeturile amarui si mustarul te ajuta sa-ti stimulezi digestia. Evita carnea.

Semne de aer – Gemeni, Balanta, Varsator

Elementul aer guverneaza sistemul circulator si cel nervos, functiile locomotorii si respiratia. Nativii din semne de aer sunt usor stimulati de factori externi, au minti rapide si extrem de sensibile, care pot fi usor suprasolicitate.

Cвnd elementul aer este оn exces, pot aparea extenuarea nervoasa, insomnia si pierderi de memorie din cauza suprasolicitarii. Alimentatia incorecta este adesea o mare problema a acestor persoane, din cauza organizarii defectuoase. Daca te regasesti оn descriere, ai nevoie оn primul rвnd de un program alimentar foarte bine pus la punct, dar si de odihna. Alimentele ideale pentru tine sunt legumele la abur, nucile si semnintele de orice tip. Evita zaharul rafinat si alimentele care fermenteaza.

Deficitul elementului aer se manifesta printr-un flux greoi al energiei оn organism. Persoanele оn aceasta situatie sunt adesea depresive, lente si obosesc usor. Un sistem nervos slabit va beneficia de pe urma consumului de legume proaspete, aportului de calciu si magneziu si a sucurilor de fructe. Ovazul este un aliment minune pentru acesti nativi. Alte alimente benefice sunt cele picante, precum ardeiul iute, usturoiul sau ghimbirul, dar si iaurtul sau chefirul.

Semne de apa – Rac, Scorpion, Pesti

Elementul apa guverneaza sistemul reproducator si cel limfatic, dar si lichidele organismului, precum sвngele, limfa sau mucusul. Nativii din semne de apa sunt foarte sensibili la factorii de mediu, оn special la ciuperci, bacterii si virusuri. De asemenea, problemele de greutate si cele de sanatate au o importanta componenta emotionala.

Elementul apa оn exces provoaca o digestie lenesa, asimilarea deficitara a elementelor nutritive si un metabolism lent. Persoanele care au elementul apa оn exces sunt adesea supraponderale. Daca esti оn acest caz, ai nevoie de alimente care stimuleaza metabolismul, dar si de exercitii fizice. Excesul de apa este contrabalansat prin alimente iuti, uscate si usoare. Alege legumele la abur, fructele, fasolea si оn general leguminoasele (mazarea, lintea etc.). Evita sarea, alimentele grase, dulciurile si pвinea. Foloseste ceaiurile diuretice pentru a elimina excesul de tozine si apa din organism.

Deficitul elementului apa se manifesta prin incapacitatea de a elimina eficient toxinele din organism. Acesti nativi sunt adesea deshidratati si sufera de insomnie. Pot avea probleme cu asimilarea nutrietilor din alimente. Оn ceea ce priveste aspectul fizic, pielea uscata si pilozitatea excesiva sunt alte semne ale deficitului elementului apa. Daca esti оn aceasta situatie, consuma alimente bogate оn apa, precum pepenele verde, castravetii, portocale sau alte fructe si legume hidratante. Alimentele benefice sunt de asemenea orezul, algele sau lactatele. Evita leguminoasele si alimentele diuretice.

Semne de pamвnt – Taur, Fecioara, Capricorn

Elementul pamвnt guverneaza scheletul si aparatul excretor. De asemenea, este esential оn procesul de crestere, reproducere si vindecarea tesuturilor. Nativii din semne de pamвnt tind sa aiba probleme cu greutatea. Acestia au o legatura puternica cu natura si au simturile foarte bine dezvoltate.

Elementul pamвnt оn exces predispune la cresterea оn greutate, dificultate de miscare si un metabolism deificitar. Persoanele care au elementul pamвnt оn exces sunt foarte pofticioase si se abtin cu greu sa nu manвnce mult. Daca esti оn aceasta situatie, consuma multe fructe, legume la abur, condimente picante, sucuri naturale, supe si ceaiuri. Evita alimentele grele si grase.

Deficitul elementului pamвnt se manifesta prin lipsa concentrarii asupra nevoilor organismului. Persoanele care au un deficit al acestui element ignora adesea necesitatile esentiale ale organismului. Au nevoie de o rutina stricta privind alimentatia care sa le ofere obisnuinta de a mвnca la timp si corect. Au nevoie de mai mult somn decвt ceilalti nativi, iar iesirile оn natura le fac bine. Daca esti оn aceasta situatie, consuma carne slaba, cartofi, cereale nerafinate, lactate, legume si uleiuri din plante.