pluto varsator 2023

Ce se intampla pe parcursul trecerii lui Pluto prin Varsator?

Pluto este cea mai lenta dintre toate planetele. Lui Pluto ii ia intre 12 si 28 de ani pentru a trece printr-un singur semn zodiacal - timpul pentru fiecare tranzit variaza datorita orbitei ovale a lui Pluto in jurul Soarelui.

Energia astrologica a lui Pluto este transformatoare. El simbolizeaza reinnoirea, regenerarea si revolutia. Este asociat cu sexul, cu moartea si cu nevoia primara de supravietuire a vietii, iar energia sa poate fi, de asemenea, obsesiva, compulsiva si controlanta. Pluto se refera la folosirea si abuzul de putere, in mod fundamental.

Pentru ca Pluto se misca atat de incet, astrologii o numesc "planeta generatiilor" - energiile sale tind sa modeleze epoci in societate ca intreg. Cu toate acestea, daca esti Scorpion, Pluto este planeta ta guvernatoare si are o influenta mult mai personala.

Aceasta planeta este, de asemenea, potentata in harta ta daca ai un Ascendentul in Scorpion, daca Pluto la momentul nasterii tale era aproape de unghiuri importante din harta ta natala sau daca creeaza aspecte intense cu orice alta planeta.

Nimeni in viata astazi nu a experimentat Pluto in alte semne decat Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator sau Capricorn. Dar acest lucru este pe cale sa se schimbe - pentru ca pe 23 martie 2023, Pluto isi va incheia calatoria de 15 ani prin Capricorn si se va muta in Varsator - in ceea ce unii astrologi cred ca marcheaza adevaratul inceput al Epocii Varsatorului.

Nu se va stabili complet in Varsator pana in 2024, din cauza miscarii sale retrograde din 2023, dar apoi Pluto va ramane in Varsator timp de 21 de ani, pana in ianuarie 2044, cand se va muta in Pesti. Pluto nu se va intoarce in Varsator timp de aproape 250 de ani.

Pluto a fost ultima data in Varsator intre 1778 si 1798 - o perioada tumultoasa a istoriei, in care au avut loc revolutia industriala, revolutia franceza, iluminismul si ratificarea Constitutiei SUA.

De data aceasta, ne putem astepta, de asemenea, la convulsii in societate.

Varsatorul este un semn de aer intelectual care face comert cu idei si inovatii. Filozoful si omul de stat englez Sir Francis Bacon a fost cel care a inventat expresia "cunoasterea este putere" in secolul al XVI-lea, dar am putea imprumuta cu folos aceasta expresie pentru epoca moderna - tranzitul lui Pluto prin Varsator este posibil sa fie definit de faptul ca "informatia este putere".

Controlul ideilor si al argumentelor intelectuale va fi esential pentru modul in care societatea va fi remodelata - si remodelata este aproape sigur ca va fi, pentru ca pur si simplu asta face Pluto.

Ideologiile dominante vor fi distruse si altele noi vor fi fondate; propaganda si manipularea informatiei vor deveni o problema serioasa pentru societate si s-ar putea chiar sa asistam la o divizare intre oamenii "in cunostinta de cauza" si cei care sunt lasati in mod deliberat in afara cercurilor de putere informationala.

Varsatorul, ca semn zodiacal, reprezinta, de asemenea, individualitatea si libertatea. Totusi, Pluto, cu nevoia sa de control, tinde sa lupte impotriva libertatilor individuale, in favoarea transformarii experientei colective.

Vom asista la o erodare a drepturilor individuale, cu rationamentul ca o astfel de erodare este cea mai buna pentru omenire la nivel colectiv? Poate.

Tehnologia va deveni din ce in ce mai importanta in viata noastra, Varsatorul fiind puternic asociat cu tehnologia emergenta de toate tipurile. Cu toate acestea, pe masura ce Pluto rupe cartea de reguli, am putea descoperi ca noile tehnologii au mai multa putere asupra noastra decat ne-am dori - sau mai multa putere decat vor intelege cei mai multi dintre noi pana cand, poate, va fi prea tarziu.

Acest lucru poate suna alarmant si distopic, dar, bineinteles, nu se va intampla peste noapte. Va exista o aparitie treptata a acestor teme in urmatorii 19 ani, ceea ce ne ofera noua, colectiv, suficient timp pentru a influenta directia si alegerile societatii.

Nu uitati ca ratiunea motrice a Varsatorului este una umanitara. Daca exista vointa oamenilor, tranzitul lui Pluto prin Varsator ar putea, de asemenea, sa valorifice tehnologia pentru un bine enorm si ar putea lupta foarte eficient impotriva erodarii drepturilor si a daunelor provocate de globalizare.

Este important sa ne amintim ca schimbarea de semn a lui Pluto nu este doar inceputul unei noi ere, ci si sfarsitul uneia vechi, deoarece Pluto paraseste Capricornul. In zona din harta ta natala cea mai influentata de Capricorn, fiecare dintre noi va simti o eliberare de presiune pe masura ce Pluto se muta, iar un sentiment mai mare de autonomie va reveni in acele zone ale vietii noastre.

Iata o privire asupra a ceea ce ar putea insemna Pluto in Varsator pentru semnul tau zodiacal. Pentru fiecare zodie, nu veti mai fi experimentat niciodata tranzitul lui Pluto prin aceasta noua zona a hartii voastre. Nu va asteptati sa simtiti ceva dramatic imediat, dar exista teme cheie care va vor modela subtil urmatoarele decenii.

Pluto in Varsator pentru fiecare zodie

pluto in zodii

Pluto in Varsator pentru zodia Berbec

Pe masura ce Pluto paraseste chiar varful hartii tale, vei incepe sa te simti mai stapan pe directia in care te indrepti in cariera. Cu toate acestea, va puteti astepta la unele schimbari radicale in cercul dvs. social in urmatoarele decenii. Probabil ca vei dori sa socializezi mai mult cu persoane care iti impartasesc credintele si ideologia si mai putin cu cei care nu o fac.

De asemenea, este posibil sa va alaturati unor grupuri si societati in acest scop si sa deveniti mai inchis la alte puncte de vedere. Partea buna este ca Pluto iti va revizui scopurile si obiectivele pe termen lung, punandu-te mai mult in contact cu adevarata ta aliniere cosmica.

Pluto in Varsator pentru zodia Taur

Pe masura ce Pluto isi schimba semnul, vei deveni treptat mai mult un cetatean international, mai putin concentrat pe propria natiune si mai mult imbratisand toate lucrurile si oamenii "straini" pentru tine. Cu toate acestea, odata ce Pluto se va stabili in varful hartii tale, ambitia intensa va prelua controlul si este posibil sa devii obsedat de cautarea succesului.

Acesta nu este un lucru rau in sine, dar va trebui sa fii atent sa nu permiti ca o atitudine de workaholic sa distruga celelalte lucruri bune din viata ta. Reducerea stresului va fi importanta si ar trebui sa incercati sa evitati sa deveniti paranoic sau sa simtiti ca altii incearca sa va submineze.

Pluto in Varsator pentru zodia Gemeni

Odata cu iesirea lui Pluto din zona "banilor impartiti" din harta ta natala, te vei simti mai putin preocupat de materialism si deschis la o abordare mai filozofica si spirituala a vietii. Vor aparea schimbari graduale, dar profunde, in ceea ce priveste convingerile tale, stimulate de o dorinta de studiu intens.

Vei fi impulsionat sa iti largesti orizonturile si sa iti asumi noi calificari si, pe masura ce filosofia ta de viata se schimba, vei dori sa renunti la unele dintre opiniile sau pozitiile tale anterioare. Profesorul natural din tine iese la iveala si poti face o adevarata diferenta impartasindu-ti intelepciunea. Experientele profunde prin intermediul calatoriilor pot, de asemenea, sa modeleze urmatoarele decenii.

Pluto in Varsator pentru zodia Rac

Pluto paraseste semnul tau opus dupa 15 ani lungi de stres in relatiile tale. Aceasta este o gura de aer proaspat pentru tine si, cu siguranta, o veste buna pentru viata ta amoroasa. Cu toate acestea, emotiile puternice in jurul sexului, geloziei si infidelitatii pot complica lucrurile in continuare.

Este posibil sa te simti atrasa de persoane imposibil de potrivit sau fascinata de cineva care stii ca nu este bun pentru tine. De asemenea, ar putea exista lupte pentru putere, in special in ceea ce priveste finantele. Fericirea personala in urmatoarele decenii poate fi nuantata de perioade de maxime si minime extreme, mai ales daca te inconjori de persoane toxice.

Pluto in Varsator pentru zodia Leu

Lungul tranzit al lui Pluto prin zona bunastarii din harta ta natala a fost un fel de lupta, desi ai iesit din el mai puternic, atat din punct de vedere mental, cat si emotional si fizic. Acum, cu Pluto stabilindu-se in semnul tau opus, te poti astepta la schimbari profunde in relatiile tale.

Luptele de putere cu partenerul tau pot fi intense si te poti simti prins in capcana de teama de a fi singur. Gasirea libertatii si individualitatii tale in cadrul unei relatii de iubire poate fi dificila, dar se poate face. Perseverati si nu permiteti ca sentimente nefondate de gelozie sau suspiciune sa va intunece judecata. Acest tranzit se refera la restructurarea relatiilor tale, astfel incat sa functioneze pentru aceasta perioada din viata ta.

Pluto in Varsator pentru zodia Fecioara

Schimbarea de semn a lui Pluto pune capat unei perioade de creativitate intensa pentru tine, in care ti-ai insusit niste abilitati uimitoare si ti-ai urmarit pasiunile in voie. Acum, Pluto iti cere sa te concentrezi mai mult asupra responsabilitatilor tale. Acesta poate fi un tranzit stresant din acest punct de vedere, motiv pentru care va trebui sa lucrati si la bunastarea dvs. holistica.

Creati noi rutine zilnice care sa va permita sa respirati si sa va dezvoltati, inclusiv practici minte-corp-spirit care sa va ajute sa va traiti viata din plin. Abilitatile tale de vindecare sunt susceptibile sa creasca in aceasta perioada, dar relatia ta cu colegii se poate inrautati, deoarece ai prefera sa lucrezi singur.

Pluto in Varsator pentru zodia Balanta

Pluto paraseste chiar partea de jos a hartii tale cand isi schimba semnul, iar acest lucru usureaza o parte din presiunea pe care ai simtit-o in legatura cu familia, radacinile, trecutul si identitatea ta. Urmatoarele doua decenii aduc descoperiri in ceea ce priveste abilitatile tale creative, asa ca asigura-te ca iti urmaresti la maximum hobby-urile si interesele artistice.

Daca ai copii, insa, ai grija la dorinta de a le controla viata. Este important acum sa le permiti celorlalti sa faca propriile greseli. Fa un pas inapoi de la a fi cel care conduce; urmareste-ti si stapaneste-ti propriile interese si lasa-i pe ceilalti sa-si traiasca viata asa cum cred ei de cuviinta.

Pluto in Varsator pentru zodia Scorpion

Pluto este planeta care te guverneaza, asa ca acest tranzit este foarte important pentru tine si va avea un impact mai imediat asupra ta decat asupra majoritatii celorlalte semne. In ultimii 15 ani ai fost intr-o cautare a adevarului, citind, invatand si cercetand.

Acum, Pluto iti cere in schimb sa te concentrezi pe nevoia de transformare in viata ta de familie. Acest lucru poate fi literal, in ceea ce priveste mutarea casei sau extinderea familiei, dar va fi, de asemenea, profund psihologic, punand la indoiala notiunea ta de "acasa" si de securitate. Exploreaza-ti cu atentie radacinile si cauta raspunsuri si in vietile tale trecute. Experientele din copilarie, fie ca sunt placute sau traumatice, te pot invata foarte multe acum.

Pluto in Varsator pentru zodia Sagetator

Pluto paraseste zona banilor din harta ta natala, punand capat unei perioade in care ai pus sub semnul intrebarii notiunea de securitate financiara si ai experimentat maxime si minime extreme in ceea ce priveste abundenta ta.

Acum este timpul sa te concentrezi pe invatare. Noul tranzit al lui Pluto va fi o perioada de culegere de informatii si de cercetare; ar putea fi vorba despre o activitate prin care iti vei castiga existenta, sau poate fi un interes privat, dar te vei simti impulsionat sa descoperi absolut tot ce poti despre un subiect care te obsedeaza. Totusi, nu permiteti ca aceasta obsesie sa stea in calea vietii si iubirilor voastre de zi cu zi.

Pluto in Varsator pentru zodia Capricorn

Pluto paraseste Capricornul, dupa 15 ani in care vei fi simtit nevoia de a controla totul si pe toti cei din jurul tau. In multe privinte, aceasta este o usurare si poti incepe sa te relaxezi mai mult acum.

Cu toate acestea, Pluto se muta in zona banilor din harta ta natala, asa ca, in urmatoarele decenii, este posibil sa experimentezi o dorinta de a poseda mai mult - mai multa bogatie, mai multe "lucruri", mai mult de toate. Acest impuls nu este un lucru rau, dar poate deveni obsesiv. Amintiti-va ca banii nu sunt totul in viata; urmarirea lor in anii urmatori va poate costa scump daca nu recunoasteti puterea lor asupra voastra.

Pluto in Varsator pentru zodia Varsator

Pluto paraseste sectorul cel mai spiritual al hartii tale natale, unde, in ultimii 15 ani, ai cunoscut o mare crestere si o putere emergenta. Sosirea sa in Varsator este un moment de referinta in viata ta - din punct de vedere statistic, majoritatea oamenilor nu ajung sa experimenteze Pluto in semnul lor in timpul vietii.

Urmatoarele decenii vor fi despre a invata ce poti si ce nu poti controla si cum sa traiesti cu gratie cu aceste restrictii. Este posibil sa dobandesti o mare putere, dar poti fi, de asemenea, tentat sa folosesti aceasta putere in mod imoral. O etica solida va fi vitala; daca veti continua sa urmati calea cea mai inalta, veti iesi din acest tranzit mai puternici ca niciodata, dar si mai intelepti, mai buni si mai evoluati spiritual.

Pluto in Varsator pentru zodia Pesti

Pe masura ce Pluto paraseste zona umanitara din harta ta natala, s-ar putea sa constati ca zelul tau militant se diminueaza oarecum. Nu ca nu va mai pasa, dar simtiti ca prioritatile dvs. trebuie sa se schimbe acum.

Odata ce Pluto se instaleaza in zona cea mai tainica si spirituala a hartii natale, te poti astepta la un proces de epurare psihologica si spirituala in urmatoarele decenii - vei incepe sa te impaci cu orice trauma din viata trecuta sau din copilarie si vei incepe sa procesezi orice sentiment de vinovatie pe care il simti, ceea ce va fi foarte bun pentru sanatatea ta mentala. Este posibil ca visele intunecate sau cosmarurile sa te chinuie initial, dar dar darurile tale spirituale iti vor revolutiona intelegerea a ceea ce se afla dincolo.