Zodia Bivol

Totul Despre Zodia Bivol

Un simbol al echilibrului si al tenacitatii, al fortei/ masivitatii pozitive dar si al reactiilor de sens opus daca se produce un dezechilibru. Metodic si constiincios in tot ceea ce face, acest semn va cauta in permanenta linistea in ceea ce se poate numi "sefia turmei proprii", mai ales datorita tendintei sale spre stabilitate.

Boul (Taurul, Bivolul) este recunoscut pentru calm si constanta in viata, intruchipand simbolul Yin, principiul pasiv si receptiv. Energia negativa ce sta la baza calitatilor acestui simbol este in general absorbativa, pasiva, receptiva. Ei au nevoie de timp de reactie deoarece este necesar sa primesca ceva pentru a reactiona si a trece la actiune, fapt ce ii face deosebit de inclinati spre analiza oricaror etape ce le parcurg in viata proprie precum si spre a asculta si a da sfaturi intelepte spre liniste, calm. Numarul norocos al Bivolului este 2 iar culoarea preferata este rosu (asa se spune). Este cel de-al doilea simbol al zodiacului, numele chinezesc este "Niu", orele dominante sunt 1:00 - 3:00, directia semnului este NNE, anotimpul si luna asociate sunt iarna si ianuarie, elementul fix este apa, ramura negativa.

Evolutiv, Bivolul, isi incepe viata tacut, linistit, fara a se intelege din aceasta ca "acolo unde il pui poti uita de el". Este destul de incapatanat chiar de la varste fragede si neinduplecat daca isi va fixa ceva anume in minte (sa primesca mancare sau sa i se dea o anumita jucarie ce o poseda deja). In general se va remarca si prin rezinstenta sa neobisnuita la diversele probleme inerente startului de viata, fiind capabil de orice suferinta fara a arata ceva. Nu va fi un tip ce poate fi descris ca sacaitor dar va da dureri de cap referitor la cele cateva concesii care le solicita. Are tendinta de a fi destul de singuratic, fapt ce induce, de cele mai multe ori, sa ajunga sa vorbeasca destul de tarziu comparativ cu ceilalti copii cu toate ca in celelalte planuri se va dezvolta in mod evident destul de rapid.

Tendinta spre ordine si siguranta apare de la varste fragede. Sub aparenta unuia din comportamentele destul de indisciplinate el va fi adeptul ordinii, fiind destul de incantat atunci cand are un program bine stabilit incepand de la mese fixe pana la reactiile sale ce vor fi clar orientate spre ordin (nu trebuie rugat sau stimulat ci, pur si simplu, el asteapta sa i se ordone), fiind o persoana destul de greu de influentat in special datorita reactiei lente cerute de o analiza a informatiei primite pentru a apare motivatia de activitate. De altfel el poseda de acum una din cele mai remarcabile inclinatii spre rabdare si perseverenta in asteptarea scopului propus (din toate semnele zodiacului). Fiind deosebit de sincer si discret este una din persoanele ce pot fi foarte usor de controlat. Mai greu de controlat este naivitatea sa, in aproape toate problemele de viata, el avand nevoie de a fi indrumat si protejat, chiar daca acesta va accepta greu orice gest in aceasta directie (deoarece este necesar ca mai intai sa inteleaga de ce si apoi sa reactioneze).

Adultul va ajunge rapid sa fie o persoana calma, metodica, demna de incredere, ce va fi simbolul prosperitatii prin munca sustinuta si curaj, excelent competitor spre indeplinirea cat mai eficienta si concreta a scopurilor propuse. Dezavantajul sau principal este faptul ca el este adeptul faptelor si mai putin al comunicarii, cu toate ca ii plac rutina si conversatiile. Insumare fireasca a acestor calitati va apare comportamentul clar inclinat spre ordine si munca.

Va cere permanent celor din jurul sau loialitate si tot ceea ce va intreprinde va fi usor de caracterizat ca fiind elemente ale stabilitatii si ale ascensiuni sigure. Finalizand trebuie subliniat ca semnul Boului indica persoane gata de a cladi orice fel de imperiu fie de pe pozitia de constructor, fie de pe pozitia de conducator (spre care este mult mai inclinat decat s-ar crede). Pana si genele sale degaja statornicia ele regasindu-se in urmasi.

Influenta Elementului Asupra Bivoului

Bivol Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Contrariant si destul de incapabil in a defini si exprima propriile sentimente. Este un fel de suflet al noptii, fapt ce il va face sa fie ceva mai inclinat spre senzualitate, flexibilitate si, de ce nu, comunicatie. Atentie la materialismul destul de ridicat si la spiritul neiertator.

Bivol Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Nu este genul care se naste la momentul imaginatiei sau al pornirilor comunitare. El va fi, pur si simplu, un conducator. Muncitor, perseverent, posesor al unor reflexe demne de invidie, va fi genul care stie ce sa faca cu ceea ce are la dispozitie si, mai ales, sa impice oamenii din jur.

Bivol Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Este ora la care aproape orice om viseaza. Temperament curajos, puternic, gata oricand de orice fel de actiune are probleme doar datorita unei tendinte permanente de a fi instabil si, de multe ori, prea energic. Este bine daca se mentine pe linia unui individ captivant si simpatic.

Bivol Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Un tip care nu stie daca este vremea de a starta munca sau de a continua odihna. Destul de comod si sociabil va lasa permanent impresia unui tip destul de aerian, cel putin pe fondul unei inclinatii evidente spre arta. Este bine sa beneficieze de diplomatia nativa si de discretie.

Bivol Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Cele mai mari evenimente umane (atat in bine cat si in rau) au fost realizate in acest interval de timp. Ce este de facut cu vointa si puterea de a lupta pentru scopurile sale (tipice si definitorii pentru nativul Bivol) pe fondul inflexibilitatii si indaratniciei "norocoase"?

Bivol Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Plusul de viclenie al influentei Sarpelui este "compensat" de tendinta spre singuratate al nativului Bivol. Din aceste motive se va naste un individ misterios, sclipitor in putinele actiuni care le va intreprinde "la vedere" si destul de interpretabil datorita tendintelor materialiste.

Bivol Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Plin de energie si dornic de a utiliza toate resursele puse la dispozitie, acest individ va avea de infruntat aproape in exclusivitate, instabilitatea proprie. Calul se misca mult mai rapid decat este posibil sa controleze nativitatea Bivolului, cu diverse rezultante frustrante, inhibitorii.

Bivol Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Poate ca acum ar trebui decretata prin lege o mica pauza. Capra vine cu cerinte legate de comoditate si romantism pe cand Bivolul vine cu cerintele de a pregati finalul de zi activa, cu tot ceea ce insemna acest lucru: pregatirea de inchidere de noi afaceri sau de incasare a beneficiilor.

Bivol Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Inchiderea "jocurilor" si pregatirea pentru o seara placuta vor face ca acest individ sa nu doreasca sa isi ia in serios problemele. Dar, pentru un tip perspicace si jovial, ca cel de fata, toate acestea nu sunt decat aparente. El pregatise din timp totul pentru a "primi" gesturile ivite.

Bivol Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Este vremea sa se ia contact cu mediul, cu prietenii, cu familia, pentru a se actiona cat de eficient este posibil. Nativitatea Bivol mentine comportamentul dinamic si perseverent, ca si o optica destul de "ancorata" asupra vietii dar, Cocosul, vine cu prea multa retorica si brutalitate.

Bivol Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Este vremea moralei si a "perceperii" si "asimilarii" stirilor de seara. Moralitatea care este indusa de influenta Cainelui, ia tangenta cu severitatea si dorinta de odihna si stabilitate a nativitatii Bivol. Poate ca ar fi deosebit de indicate actiunile ceva mai "potentate" ale acestui tip.

Bivol Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Inclinatia spre ordine si stabilitate a nativitatii Bivol nu avea cum sa lase acest interval orar sa iasa din tiparele umane, cunoscute. Este ora sentimentelor si a vietii intime, a placerilor dar si a odihnei dupa o zi obositoare (chiar si cu o analiza de "eficienta" dura sau nu).