Zodia Cal

Totul Despre Zodia Cal

Calul este nascut sub semnele elegantei si ale entuziasmului, ale bucuriei de a trai si a tuturor formelor legate de lupta si "vitejie". In general el poate fi caracterizat de un optimism din cel mai pur, efectiv de neclintit, fapt cel il va face sa fie considerat a fi un adevarat motor uman atat pentru sine cat si pentru cei din jur.

Nativul care apartine acestui semn va fi caracterizat in special de tendinta de a fi factor motor al schimbarilor mediului inconjurator (de cele mai multe ori in sens pozitiv) utilizand tot ceea ce ii sta la dispozitie pentru a junge la finalitate, reusita si succesul insemnand totul pentru el (mai ales ca aproape tot ceea ce intreprinde este orientat spre binele general). In Orient Calul este considerat a fi simbolul libertatii si al neastamparului la care este preponderent tipul energetic Yang, principiul activ, masculin. Numarul norocos al Calului este doi iar culoarea preferata este negru (asa se spune). Este cea de a saptea zodie, numele chinezesc este "Ma", intervalul orar dominant este 11 - 13, directia semnului este Sud, anotimpul si luna asociate sunt vara si iunie, elementul fix este focul, ramura pozitiva.

De mic copil va fi un tip vioi, zgomotos, care vor iubi viata in adevaratul sens al tuturor interpretarilor acestui cuvant. Asa cum va cere ca totul sa se faca repede pentru a nu se pierde timpul asa va proceda si el cu sine insusi avand o adevarat placere de a finaliza cat mai rapid totul pentru a avea timpul necesar de a invata cat mai multe. Acesta inclinatie il va face rapid sa devina un tip libertin, neascultator si plin de vointa, cautand in permanenta sa fie ocupat cu ceva (mai ales ca este dominat de spiritul neobosit al cautarii). Trecerea anilor vor avea tendinta de a ordona activitatile acestuia pentru a crea baza stabila a startului ce va urma (pregatirea inainte de startul cursei). Orice acumulare pregatitoare va fi bine venita si nu se va da la o parte indiferent cat de greu ii va pare sa ajunga acolo unde a vazut necesar sa ajunga.

"Intrarea in viata" va gasi acest individ cu adevarat pregatit pentru ceea ce urmeaza. El va fi o adevarata reclama a unei personalitati de exceptie, un tip energic, vioi, impetuos, sigur pe sine si mai ales deosebit de sociabil. Caracteristic pentru acesti nativi este excelarea in ceea ce se poarte numi "sex appeal". Comparativ cu celelalte semne este cel mai bine dotat pentru a deveni tipul cuceritor. Totusi acest avantaj nu trebuie supraestimat deoarece el devine rapid unul din elementele cele mai pagubitoare pentru drumul ales de nativul Cal mai ales ca este tipul care va cere aproape intotdeauna prea mult si va fi capabil de a ceda foarte putin.

Ghidandu-se in viata aproape intotdeauna dupa principiul "libertate si fericire" va fi aproape intotdeauna inaintea evenimentelor sau persoanelor din jurul sau. Acesta este totusi un mare dezavantaj in special datorita faptului ca nu are rabdarea sa astepte evenimentul si/ sau persoana sa il ajunga din urma. Toate acestea il vor "evalua" si "cataloga" ca fiind un tip mai mult inconsecvent, in special datorita multitudinii de stari sufletesti intr-o permanenta miscare.

O alta calitate a nativului Cal demna de a fi luata in considerare este spiritul sau de a sesiza nuante ce pot scapa oricui indiferent de nivelul de perceptie al punctului de referinta. El, Calul, se lasa condus de "simtul lucrurilor", prezent la el aproape in exclusivitate. Acest atu va sta la baza deciziilor fulgeratoare si de cele mai multe ori perfecte pentru armonia prezenta sau viitoare a evenimentelor, nativul Cal avand o capacitate uluitoare de a improviza indiferent de viteza de derulare a evenimentelor. Dezavantajul major este nevoia de integrare la un mediu dat. Calul avand nevoie vitala de libertate poate sa se nasca intr-un mediu constrictiv si atunci … oricum nu este o drama.

Influenta Elementului Asupra Calului

Cal Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Influenta Sobolanului tinde sa accentueze "intentiile" materialiste ale acestui individ, pe fondul "cronicizarii" dorintelor de armonie cu si pentru cei din jur. Se naste un tip care face tot ceea ce poate si stie pentru a castiga cat mai multi bani si prieteni.

Cal Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Vointa si rezistenta influentei Taurului face ca acest individ sa duca la "maxim" tot ce va alege sa faca in si cu viata sa. Plin de farmec, bun utilizator al comunicarii, va lupta doar cu tendintele sale spre instabilitate, spre renuntare, atunci cand altii decid ca "nu mai are rost".

Cal Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Energia, buna dispozitie, disponibilitatea totala si superioritatea sunt principalele sale "emanatii". Simpatic si cald, multilateral, bine "axat" pe obligatii sau intentiile sale, va reusi destul de rar sa aiba probleme. Si acestea apar datorita "obligativitatii" de a plati tip "talion".

Cal Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Afacerist si plin de farmec, acest individ la merge obligatoriu inainte. Diplomatia care se va manifesta evident (sub influenta Iepurelui) il va face sa "beneficieze" de maleabilitatea si adaptabilitatea necesara spre a nu "otravi" pe cel care s-a opus sau a "agresat".

Cal Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Puterea si norocul Dragonului in combinatie cu charisma si adaptabilitatea nativitatii Cal vor face ca acest tip sa fie deasupra oricaror probleme. Necazurile sale sau ale celor din jur vor apare datorita dorintei de a duce la bun sfarsit ceea ce si-a propus (de este bine, de este rau).

Cal Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Ce putea completa mai bine si mai eficient placerea de a "beneficia" de prezenta unui nativ Cal decat "atingerea" enigmaticului Sarpe? Posesiv, organizat, puternic, energic, el poate merge pana la situatia in care i se multumeste pentru cutitul infipt in inima. Castig sau necaz?!

Cal Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. De doua ori Cal… egal armasar. Frumos, magnific (chiar), play boy (sau play girl) va avea puterea de a demonstra majoritatea teoriilor freudiene legate de "nativitatea" sexului in viata de zi cu zi. Atentie la problemele care apar daca se "ating" proprietati interzise sau dorite.

Cal Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Flerul impecabil este principalul castig al acestei combinatii. Gusturile rafinate cerute de influenta Caprei vor face ca acest individ sa isi foloseasca energiile nativ disponibile spre a avea potentialul si proprietatea a tot ceea ce este necesar sustinerii si implinirii acestor cerinte.

Cal Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Farmec si inteligenta… sunt principalele rezultante ale acestei combinatii. Farmecul va fi dat de nativitatea Cal si se bazeaza pe un temperament simpatic, jovial, comunicativ gata sa dea totul. Inteligenta se bazeaza pe munca si fler cu o conditie: sa nu se riste niciodata.

Cal Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Poate ca plusul de energie al nativitatii Cal este principalul avantaj sau dezavantaj al combinatiei cu influenta Cocosului. Poate!!! Spiritul care cauta permanent perfectiunea se va intrupa in acest individ cu o mare problema: care va fi "partea" la care va adera?

Cal Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Loial si moral, poate chiar un simbol al armoniei intre frumusetea trupeasca (vizibila sau nu) si frumusetea sufleteasca. Aceasta combinatie va "proteja" indivizii ajutandu-i sa se ridice in permanenta, sa atinga un maxim posibil chiar daca acesta nu are tangenta la viata.

Cal Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Se naste un tip care va sti ce este distractia adevarata. Dar, toate acestea, pe fondul unui oarecare noroc de partea sortii care il poate face sa simta ca traieste viata cu adevarat sau doar sa ii creeze aceasta iluzie. Atentie la credibilitatea fata si de la cei din jur!