Zodia Capra

Totul Despre Zodia Capra

Numele acestui semn este destul de contestat de diferitele interpretari zodiacale optandu-se fie pentru denumirea de capra fie pentru oaie. In realitate toate interpretarile revin la antica si cunoscuta denumire a semnului - Capra. Semnul va caracteriza personalitati blande, delicate si sensibile, care au nevoie intotdeauna de un lider.

Principiul feminin degajat de apartenenta energetica va face din nativii acestei zodii sa fie persoane care au nevoie de cineva sa de ceva in tot ceea ce intreprind, necesitate bazata si pe o deosebita inclinare de a se realiza prin cineva sau prin ceva anume. Chiar daca se va lua in considerare faptul ca acesti nativi sunt ghidati permanent de o viziune interioara care valoreaza ca un stimul permanent in urmarea unui drum propriu se ajunge tot la cerinta de a se sprijini pe cineva sau ceva, mai ales ca energia Yin caracteristica are si o rezultanta a slabiciunii. In vechile texte chinezesti exista aceeasi "confuzie" dar aceasta este determinata mai ales de similitudinea interpretarilor, Capra sau Oaia fiind simbolurile blandetii si delicatetii. Aceasta zodie este cea de a opta, numele chinezesc atribuit este "Yang", intervalul orar atribuit este 13 - 15, directia semnului este SSV, anotimpul si luna atribuite este vara si respectiv iulie, elementul fix este focul, ramura negativa. Numarul norocos este 4, culoarea preferata este alb (asa se zice).

Copilul Capra va fi o adevarata comoara pentru parintii sai. Cu toate ca va fi excesiv de alintat si peste masura de sacaitor va fi permanent dezmierdat si rasfatat datorita charismei de necontestat ce apare chiar de la cele mai fragede varste. Se va atasa nu numai de persoane dar si de diverse obiecte in care acest nativ depoziteaza energiile sale sentimentale fapt ce va dezvolta o latura acumulativa destul de neinteles pentru cei din jur. Totusi aceasta caracteristica va sta la baza simtului artistic de exceptie al acestui nativ, fapt ce va fi deosebit de util mai tarziu.

Fiind cel mai feminin semn al ciclului este si cel mai sensibil. Dezvoltarea se va gasi intr-o permanenta dependenta de cei din jur, de mediul in care "isi duce" existenta. Destul de rar va gasi puterea de a se "masculiniza" si de a lua viata intr-un sens ceva mai propriu (de cele mai multe ori nu va considera necesar sa faca acest lucru odata ce lucrurile merg inainte si asa cum sunt). Devenind adult va avea permanent obiective ce pot fi atribuite instinctului primar (cum ar fi hrana, adapostul, imbracamintea, familia, etc.) fara a avea capacitatea de a "sari" prea mult peste aceste cerinte. Aceasta dependenta aproximativ totala va face ca acest individ sa fie unul din cei mai respectuosi si sentimentali indivizi, ajungand pana la a trai prin persoana de langa el eludand propriile trairi si sentimente. Va uita usor situatiile grele ale vietii si nici nu va tine cont de ele atunci cand se va gasi in pragul aceeasi situatii, totul fiind o componenta de a educa inima si sufletul sub liderul momentului. Totusi nu trebuie sa se uite inclinatia deosebita a acestor nativi spre fatalism si soarta.

Cu toate acestea sensibilitatea si respectul fata de viata vor face din acest semn un nativ al prosperitatii. Fiind cel de-al optulea semn al ciclului (cifra 8 este considerata a fi prospera, confortabila si plina de noroc - la orientali) va avea parte de favorurile sortii. Suplimentar acest nativ este dotat cu ceea ce se poate numi "capacitatea de a oferi ceva de protejat celor din jur".

Nu trebuie subliniat ca cerintele de a conduce a celor din jur pot fi usor "multumite" de cererile de sensibilitate si protectie oferite de acesti nativi. Ei ajung usor sa completeze orice individ mai ales daca vor avea capacitatea de a trece peste sensibilitatea si aerianul care caracterizeaza acest simbol (in esenta fiind vorba despre un supravietuitor de rasa). Oricum, daca este multumit, se poate spune ca devine capabil sa mute munti alaturi de mentorul si conducatorul sau.

Influenta Elementului Asupra Caprei

Capra Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Simpatic, sociabil si afectuos, acest individ va face tot ceea ce ii sta in putere pentru a fi cat mai aproape de ceea ce isi doreste in directa "relatie" cu o tendinta spre stabilitate destul de evidenta. Are toate sansele sa gaseasca "lejer" drumurile cele mai facile catre planurile sale.

Capra Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Seriozitatea indusa de influenta Taurului face ca nativitatea Caprei sa fie mai consecventa si mai serioasa in tot ceea ce va intreprinde. Poate ca ar fi fost o combinatie de exceptie daca nu ar fi intervenit slabiciunea si labilitatea sentimentala a ambelor semne. Atentie la "dragoste"!

Capra Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Aceasta combinatie va fi caracterizata de o imbinare eficienta intre sufletul de artist al nativitatii Caprei si puterile "feline" (chiar cizelate) ale influentei Tigru. Ceva plusuri "de baza" vor fi sesizate si la nivelul energiei implicarilor. Dar, atentie, la capricii!

Capra Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Inteligenta in aliaj cu modestie, diplomatie in armonie cu simturi artistice, fragilitate in completarea sensibilitatii, sunt argumente de baza ale acestei combinatii. Daca va avea sansa sa gaseasca pe cel care este capabil sa stapaneasca si sa directioneze acest capital va ajunge departe.

Capra Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Influenta Dragonului nu rpea pica bine unei persoane aflate sub nativitatea Oie. Acest individ va avea de la "mama natura" c-am tot ceea ce ii este necesar pentru a stapani sau a fi stapanit, intr-o adaptare totala… pana la momentul in care confunda aceasta cu adularea.

Capra Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Influenta Sarpelui "tine" sa "specializeze" nativul Capra pentru a fi gata de integrare in orice mediu posibil. Competent si sigur pe el, gata de a se inplica in jocurile "vanatoresti" ale vietii, va avea mult de castigat numai si numai daca isi stapaneste corect emotiile.

Capra Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Frumusetea influentei Cal este bine stapanita de sensibilitatea si romantismul nativului Capra. Se va afla permanent in cautarea succesului garantat si, datorita acestui fapt, va avea de multe ori "pozitii" ciudate, oscilante care ii pot aduce pierderi mari daca nu se controleaza.

Capra Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Prea multa teama si labilitate, prea multa sensibilitate si incredere in onestitatea si, mai ales, spiritul de fair play al celor din jur, acestea sunt problemele reale ale acestei duble Capre. Se poate "gasi" si acel mediu care sa solicite ca acest individ sa existe si… succesul este asigurat.

Capra Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Maimuta vine cu un dar nepretuit pentru nativul Capra, spiritul activ si plin de actiune. Se va naste un individ care este capabil sa stapaneasca la perfectie potentialul nascut de aliajul dintre inteligenta si frumusete, adaptabilitate si siguranta. Dar… este necesar mediul rezonant.

Capra Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Dependenta fata de cei din jur indusa de nativitatea Caprei gaseste in "facilitatile" de a fi exploatat ale influentei Cocosului una din combinatiile destul de nefericite. Apare necesitatea de a lua viata pe cont propriu sau de a selecta cu atentie pe cel care va conduce jocul vietii.

Capra Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Cainele a fost prin definitie cel care a stapanit si a directionat Oaia. Aceasta combinatie va beneficia de o colaborare perfecta intre cele doua elemente, tipul acesta fiind pe cat de sensibil pe atat de rational, pe cat de dependent pe atat de puternic. Atentie doar la cei declarati prieteni.

Capra Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Se naste o personalitate fie prea dura (consecinta a eforturilor de a ascunde permanent adevarata personalitate) fie prea plangacioasa (atunci cand nativitatea Caprei descopera ca este util acest lucru). Acest tip va avea de luptat cu tendintele exagerate spre lux "viata placuta".