Zodia Cocos

Totul Despre Zodia Cocos

Interpretarile occidentale atribuie drept nume pentru acest simbol Cocosul. In realitate, corect, simbolul acestei zodii este gaina. Dar, datorita cerintei evidente de a acoperi ambele sexe ce se dezvolta la acesti nativi nu este o greseala sa se asimileze numele simbolului in functie de sexul nativului analizat.

Este semnul norocului si caldurii, meticulozitatii si activitatii. Datorita unei respectabile energii potentiale cu care sunt dotati, nativii Cocos sunt cei care pot dezmorti orice situatie, care pot misca ceva in lume (echilibrul de manifestare are si el o tenta de departajare dupa sexul de baza al nativului, femeile utilizand aceasta energie neostentativ pe cand masculii sunt adeptii manifestarilor ample si spectaculoase). Cocosul sau Gaina este pentru chinezi simbolul norocului pur, un simbol al succesului in ceea ce se intreprinde din punct de vedere al ocupatiilor umane. La acest semn predominanta este energia Yin, principiul feminin, pasiv si receptiv. Numarul norocos este cinci iar culoarea preferata este verde deschis (asa se spune). Este cea de a zecea zodie a ciclului, numele chinezesc este "Ji", intervalul orar dominant este 17 - 19, directia cardinala a semnului este Vest, este un semn asociat anotimpului toamna si lunii septembrie, elementul fix este metalul, si este atribuit ramurii energetice negative.

De la inceputul vietii constiente nativul Cocos va incepe sa isi manifeste meticulozitatea in tot ceea ce intreprinde. Va fi un copil curat si ordonat, gata de a construi un sistem de valori propriu destul de "naturalizat" la mediul in care isi duce existenta. Acest element il va face un tip destul de usor de "prins" in capcanele mediului inconjurator fapt ce il va face sa se retraga in studiu (putand deveni usor un "soarece de biblioteca") sau sa se integreze "final" la mediu (nu disperati in ceea ce priveste studiul deoarece va avea grija sa nu ramana fara studiile ce le considera necesare, indiferent de varsta la care va decide un gest in aceasta directie). Trecerea timpului il face sa devina un tip care detesta slabiciunile si, in special, orice forma de dependenta fata de cei din jur (bineinteles daca va constientiza acest lucru si daca va fi de acord cu faptul ca exista posibilitati de modificare). In esenta va face tot posibilul pentru a nu se comporta "ca o gaina". Acest lucru va face ca, indiferent de cat de sters este comparativ fie cu situatia fie cu individul "reper", sa fie mereu cu spatele drept, demn si impecabil.

Meticulozitatea il face destul de imprevizibil in ceea ce priveste comunicativitatea, acest nativ trecand usor de la tipicul vorbaretului la cel al "aparatului cu raze X" care da numai ce este necesar comunicarii. Oricum s-ar manifesta sa se stie ca sunt gata de orice fel de dezbatere sau cearta (daca este necesar). Oricum ar fi, majoritatea Cocosilor vor fi veseli, spirituali si amuzanti, exceptional de impunatori atunci cand se afla in centrul atentiei, ei nu vor pierde nici o ocazie de a trece in contul personal o noua realizare sau o noua aventura.

Fiind destul de "predispus" succesului are drept punct critic faptul ca deseori nu este prea sigur pe ceea ce intreprinde fiind in special "subminat" de tendinta sa spre maretie si spre admiratia celor din jur. Atunci el devine din tipul deosebit de calculat si econom un tip bizar de risipitor (mergand pana la autodistrugere in aceasta greseala). Suplimentar apare pericolul de baza pentru acesti nativi, cel al slabiciunii in fata lingusitorilor care il inconjoara generalizat.

La punctul critic de mai sus se poate "indica" drept un factor de amplificare faptul ca toti nativii dau valoare excesiva timpului (atat propriu cat si al celor din jur). Ei au o tendinta permanenta de a forta lucrurile fie din cauza nerabdarii fie din cauza iesirii din "schema".

Influenta Elementului Asupra Cocosului

Cocos Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Principala rezultanta a influentei Sobolanului se va orserva la nivelul sociabilitatii. Se va naste un individ placut, maleabil, mult mai maleabil decat de obicei, in conditiile in care se va manifesta si o crestere a "instinctelor" materialiste ale acestuia. Onestitatea trebuie respectata.

Cocos Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Se "imbina" doua influente caracterizate de multa autoritate. De altfel, nativul Cocos va "sesiza" si utiliza imediat plusul de putere dat de influenta Taur rezultand un caracter gata de orice tip de gesturi, indiferent de plasamentul social de care beneficiaza in urma sortii.

Cocos Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Increderea excesiva in oameni, data de nativitatea Cocos, intalneste excesiva incredere in sine, data de influenta Tigrului. In plus exista si un fel de interferenta a instabilitatii, acest tip fiind genul care trebuie sa lupte permanent cu iluziile pentru a reusi in drumul sau.

Cocos Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Temperamentalitatea Cocosului gaseste un factor de cizelare destul de eficient sub tutela diplomatica a Iepurelui. Mult mai calculat si mai ancorat in realitate va excela la toate capitolele legate de propria prosperitate. Pacat ca nativul Cocos este prea darnic cu cei care nu merita.

Cocos Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Constient de puterea si norocul indus in viata sa de influenta Dragonului, acest individ va avea des de luptat cu propria persoana. Avid de putere, de victorii la orice nivel al vietii sale, el va face destul de des tot felul de greseli care vor avea deseori nesansa de a "obosi" pe cei din jur.

Cocos Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Inteligenta nativului Cocos se va imbina cu intelepciunea influentei Sarpelui, dorinta de exteriorizare cu un caracter destul de interiorizat, totul intr-un echilibru placut, util, charismatic. Poate ca, daca ar fi ceva mai putin individualist, ar avea mai mult de castigat.

Cocos Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Plusul de reflexe adus de influenta Calului gaseste o buna utilizare sub tutela nativitatii Cocos. In plus exista un fel de cizelare indusa de Cal in sensul selectiei persoanelor care sunt/ vor fi incluse in cercul intim de prieteni, fapt ce va aduce in viata acestui tip un plus de stabilitate.

Cocos Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Plusul de sensibilitate indus de influenta Oii reuseste destul de eficient sa cizeleze ceva din miscarea browniana a caracterului nativului Cocos. Se vor sesiza influente si la nivelul gusturilor "artistice" si "de viata", acest individ avand mult mai multe de cerut de la viata… (Atentie!!!)

Cocos Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Adaptabilitate si inteligenta sclipitoare, miscare, faima si curaj sunt principalele "serii" de perceptii la adresa acestui individ. Cizelarile aduse la nivelul manifestarilor sociale (de catre influenta Maimutei) vor face ca nativul Cocos sa fie mult mai echilibrat in relatiile cu ceilalti.

Cocos Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Excentric si egoist, activ si egocentric, acest "dublu" Cocos va avea multe lucruri de facut in viata. Mult mai calculat decat majoritatea celor din jur, mult mai activ si serios, va avea mereu si mereu de plusat in ceea ce priveste realizarile proprii. Dar… acest lucru va "deranja" mediul.

Cocos Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Calculat si cinstit, acest individ va avea multe lucruri de pus la punct pe parcursul vietii sale. Va avea probleme cu perceperea gradului de stabilitate al situatiilor si/ sau al vietii proprii si, din acest motiv, va "beneficia" de un plus de idealism si de organizare.

Cocos Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Principalul obiectiv al individului nascut sub aceste doua semne va fi "stralucirea". Nu va precupeti nici un efort pentru a ajunge acolo unde si-a propus dar, totodata, va face tot ceea ce ii sta in putinta sa se "integreze" in mediu. Sa nu uite niciodata ca este slab fata de prieteni!