Zodia Dragon

Totul Despre Zodia Dragon

Simbol pur al mandriei, Dragonul este unul din cele mai instabile semne fiind nascut sub semnul norocului si al inteligentei, oricand gata de a profita de ocaziile ce i se ofera. Este semnul care se afla in cea mai buna forma atunci cand se confrunta cu o problema dificila, provocatoare, plina de tensiune, "aleasa" de el.

Inca din cele mai vechi timpuri Dragonul a simbolizat pentru chinezi (si nu numai) norocul si emblema puterii. Energia caracteristica acestui semn este Yang, facandu-l pe acesta sa devina simbolul masculinului pur. Numarul norocos este "magicul" 7 iar culoarea preferata este auriul. Energia pozitiva a acestui nativ este una din cele mai miraculoase comparativ cu ale celorlalti nativi, nascand o personalitate plina de vitalitate si putere pentru care viata este una minunile puterii divine. Tinand cont de interpretarile unicitatii divine (referitoare la diferitele specii divinatorii: Dumnezeu, Allah, etc.) care favorizeaza pe cei puternici si cer manifestari de tip pozitiv in special de la acestia, Dragonii vor fi mereu in cautarea implinirii acestui ideal.

Este cea de a cincea zodie, numele chinezesc este "Long", intervalul orar dominant este 07 - 09, directia cardinala a semnului este ESE, anotimpul si luna atribuite sunt primavara si luna aprilie, elementul fix este lemnul, ramura pozitiva.

De mic copil Dragonul este plin de forta, netemator si sensibil, plecand din start in tot ceea ce va intreprinde pe baza propriilor principii. Aceste principii sunt formulate fara influenta celor din jur si fara a fi descurajat de abordarea idealista a vietii. In general principiile initiale vor fi modificate atunci cand copilul Dragon va gasi un "idol" care sa ii "ghideze" viata spre o devenire superioara, maxim posibila mediului in care se integreaza. Daca acest "idol" este o persoana din viata sa Dragonul se va sprijini cu toata energia sa pe acesta. Trecerea timpului va mari incetul cu incetul stralucirea, independenta si mai ales una din cele mai diplomatice forme ale agresivitatii (cei meritorii nu vor percepe latura luptatoare a acestui nativ pe cand oponentii o vor cunoaste de la primul contact). Puternic si rezistent suporta toate privatiunile impuse de mediul sau fiind mereu dispus si mai ales gata de a lupta pentru drepturile sale.

Sesizand de mic cerinta vitala de a dispune de rezerve pentru a avea un suport real in ceea ce intreprinde, Dragonul va proceda la o permanenta acumulare materiala, intelectuala si spirituala. Ceea ce este caracteristic pentru acesti nativi este si o permanenta acumulare de noua energie. Constient de la primul planset ca energia este ceva ce trebuie utilizat rationalizat el va proceda la pregatirea rezervorului energetic pentru a mari la maxim capacitatea acestuia. De altfel, intuitiv, el stie ca "arderile" caracteristice vor avea tendinta de a consuma prematur tot potentialul sau energetic si va exploata energiile tineretii (nivelul consumului acestei energii va fi hotarator in "realizarea" acestui nativ, batranetea "gasindu-l" de cele mai multe ori fara nici un strop de energie vitala).

Fiind un semn prosper si plin de noroc el va accede de cele mai multe ori la cercurile sau idealurile propuse. Punctul slab al acestor nativi este faptul ca ei vor fi permanent oglinda mediului in care isi duc existenta. Permanent inclinat spre reactii extremiste in special atunci cand apar diferite piedici el va fi aproape intotdeauna un tip destul de putin sentimental sau sensibil. Pentru el aproapele sau este un drept castigat in baza planurilor stabilite de mult timp si nu va socoti necesar decat cel mult sa se adapteze un pic. Dar el nu trebuie sa uite ca fara toate planurile sale el va ramane numai si numai in bratele aproapelui sau care il va sustine sau il va accepta in "umbra" sa pana la refacerea deplina a puterilor.

Influenta Elementului Asupra Dragonului

Dragon Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Explozia de traire a nativitatii Dragon "gaseste" in influenta Sobolanului surprinzator de multi moderatori. Generozitatea nativa este "cizelata" de siretenie si materialism, hotararea si obiectivitatea se lovesc de o afectivitate mult crescuta. Noroc ca exista "norocul nativ".

Dragon Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Bun, bland, drept, cinstit, onest. Un individ de exceptie pentru unele medii, un plus cu valoare de lest pentru altele. Ce se poate recomanda acestui tip? Sa fie asa cum e… Natura sau soarta (?!?) l-au dotat cu forta, flacari,… c-am tot ce trebuie pentru a impune respect.

Dragon Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Dezinvotura si puterea Dragonului "beneficiaza" de impulsurile salbatice ale influentei Tigru. Placut si amabil sau ingrozitor si isteric, va gasi deseori un drum bun pentru a ajunge acolo unde si-a propus pe fondul norocului si/ sau semnelor evindente ale puterii.

Dragon Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Puterea si tendinta spre disipare a Dragonului detecteaza sub influenta Iepurelui ceva din diplomatia si orientarea spre planuri reale si bine adaptate la mediu. Deosebit de important va fi pentru el sa exploateze manifestarile subtile fata de reactiile celor din jur.

Dragon Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Este evident ca "dubla" Dragon nu avea sa dea altceva decat noblete, aristocratie. Poate ca mediul in care il va "include" sansa vietii este cel mai determinant. Tot ceea ce va face el va purta "stigmatul" reactiei nobile. Atentie la dezvoltarea cultului propriei persoane!

Dragon Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Farmecul Sarpelui se va imbina cu ambitia Dragonului, autocontrolul cu norocul, fara posibilitatea de a "gresi" mixajul. Planurile proprii vor fi executate cu precizie chirurgicala, va exista alternativa pentru aproape orice drum al vietii… Ganditi-va la termenul "anaconda"!

Dragon Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Se naste un individ care poate fi folosit ca reper pentru a defini sociabilitatea. Dragonul de la baza acestui suflet il va face sa fie atotprezent acolo unde este vorba de a trai, colabora sau de a lupta pentru binele grupului. Atentie la manifestarile destul de egoiste induse de Cal!

Dragon Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Aparenta slabiciune a influentei Caprei are darul de a "stabiliza" energiile Dragonului. Se va naste un individ capabil de a impinge majoritatea lucrurilor catre perfectiune, intelegere si sensibilitate. Problemele apar in cazul erorilor de manifestare ale modestiei si intelegerii.

Dragon Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Se naste stralucirea… Problema este ca o lumina poate fi inchisa intr-o cutie (devenind invizibila) sau "utilizatorul" poate utiliza filtrele dorite pentru a o folosi asa cum doreste. Este bine daca acest tip va folosi forta Dragonului si siretenia Maimutei asa cum se cuvine.

Dragon Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Inteligent, perseverent, deschis tuturor celor care ii accepta, acest tip va avea puterea sa fie placut cu adevarat atat de prieteni cat si de dusmani. Dorinta de cunoastere data de influenta Cocosului va plusa la calitatile acestuia dar, prin "gura" prea acida poate destabilita.

Dragon Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Mai "uman" decat multi cei din jurul sau va avea puterea de a trai viata detasat si plin de umor. Practic, rational si echilibrat va plusa destul de eficient cu fiecare clipa de viata traita. Este bine daca va gasi "capacitatea" de a cizela dorinta Dragonului de a musca la suparare.

Dragon Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Puterea Dragonului va ajuta ca Mistretul sa se manifeste in directia onestitatii si a mai tuturor manifestarilor legate de caldura "umana". Se naste definitia prietenului adevarat dar, totodata, se naste problema recunoasterii mediului care permite dezvoltarea prieteniilor.