Zodia Iepure

Totul Despre Zodia Iepure

Este simbolul virtutii si prudentei, al bunelor maniere si inteligentei. Firea plapanda a simbolului acestei zodii este reverbarata in o adevarata inclinare spre liniste si intelegere cu toti cei din jurul sau. Metodic si vigilent este semnul celor care gresesc foarte rar (si atunci fie lipsiti de noroc, fie in conditii de inferioritate).

Dotati cu o sensibilitate proprie manifestata in special in perceperea si interpretarea fie a elementelor proprii fie a celor ce compun mediul inconjurator, nativii Iepure vor fi militantii armoniei si echilibrului. Datorita slabiciunii proprii (crezute sau constatate), Iepurele va face tot ceea ce ii este cu putinta pentru a atinge un echilibru ajungand rapid de a fi pentru cei din jur sa fie un simbol al bunei educatii, al bunelor maniere, un simbol al amabilitatii, bunatatii sau al sensibilitatii la frumos sau fata de cei din jur. Este un simbol dominat de energie Yin, principiul prolificitatii si al femininului. In China el mai este vazut si ca un simbol al norocului si pacii. Numarul norocos al acestui nativ este sase iar culoarea preferata este maro (asa se spune). Este cea de a patra zodie pentru chinezi, numele este "Tu", intervalul orar dominant este 05 - 07, directia semnului Est, anotimpul si luna patronate sunt primavara si martie, elementul fix lemnul, energia de sens Yin (negativ).

De la cea mai frageda varsta va straluci prin dragalasenie (indiferent de aspectul fizic mai mult sau mai putin agreabil). Va trece foarte repede la a invata cele necesare echilibrului familiei din care face parte ajungand rapid sa se integreze mai bine decat se estima. Una din problemele majore ale parintilor acestui nativ va fi legata de faptul ca foarte rar vor cunoaste sentimentele reale ale acestuia. Analizand intuitiv sau nu situatia data, acesta va gasi solutia cea mai buna pentru a induce sau a solva diferendul (fie printr-o atitudine ce poate fi descrisa a fi certareata fie spunand ceea ce se vrea dar facand ceea ce doreste printr-o actiune in alta directie - ingerasul este intotdeauna gata de a face fata mediului). Nu de putine ori parintii se vor lovi de argumentatii inteligente la care cu greu se va putea raspunde prin coerenta (in acest caz este bine sa nu se procedeze la agresivitate deoarece, oricum, aceasta a fost luata in calcul si va fi platita in cel mai dispretuitor mod cu putinta).

Inaintarea in varsta va creste cerintele de acumulare ale acestuia si va cizela "spiritul" in special in directia constantei si a constiinciozitatii. Va alege aproape intotdeauna pozitia de autodidact, percepand din jur in special elementele care ii vor folosi in drumurile viitoare. Nu trebuie uitat ca spiritul de diplomat va avea si o componenta de dezvoltare a vicleniei si mai ales a adaptabilitatii acestuia. Toate acestea vor duce la o adaptare rapida in mediul din care face parte chiar daca, figurativ, acesta creste intr-o cusca cu lei. Va sti ce sa ofere ca acestia sa nu mai conceapa viata fara dragalasul si inteligentul iepure langa ei.

Adaptarea usoara la mediu este si rezultatul unor decizii luate din timp si sustinute cu cele mai bune mijloace. Armonia vietii sale, indiferent de punctul de referinta (social, financiar, etc.) pleaca in special de la efortul permanent de a crea punti de legatura intre el si semenii din jur precum si intre acestia, totul in ideea bunastarii mediului in care traieste (chiar daca va face totul numai pentru interesul sau si nu va "ierta" accesul sau castigul nepermis la ceva el va fi permanent manierat si va cere acest lucru celor din jur - in fond aceasta nu costa).

Una din legendele chinezesti atribuie nativilor iepure o longevitate mult superioara fata de toate celelalte semne. Ea nu se refera strict la durata vietii ci si la cresterea intensitatii de a trai viata cu cat aceasta este sortita a fi mai scurta. Nu trebuie inteles ca nativii care "stiu" sau nu de viata mai scurta vor fi niste "agitati". O calitate de exceptie a acestor nativi este rabdarea, ei avand capacitatea de a actiona conform "planului" indiferent de criza de timp.

Influenta Elementului Asupra Iepurelui

Iepure Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Imaginati ce poate iesi din amestecul obiectivelor bine precizate, diplomatie, viclenie, dragalasenie si afectivitate! Un tip pe cat de placut pe atat de ucigator, pe cat de direct pe atat de diplomat, el va gasi permanent drumul optim cel putin spre supravietuire.

Iepure Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Principalul castig al influentei Taurului este dat de un caracter destul de autoritar, pe fondul unui control destul de eficient si "diplomatic". Puterea de munca/ lupta are evidente si eficiente cresteri de randament dar ar fi ceva de "lucrat" asupra duritatii fata de cei din jur.

Iepure Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Acest interval orar va induce un caracter iute, comunicativ, imbinand destul de eficient extremele de activitate (cand agresiv, cand echilibrat). Tendinta spre conducere data de influenta Tigrului poate fi destul de pagubitoare daca tipul nostru pierde legatura cu realitatea.

Iepure Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Influenta dubla Iepure aduce o crestere semnificativa a sensibilitatii individului. Destul de echilibrat acesta isi va manifesta "greutatea" de percepere a mediului printr-un caracter ce poate fi declarat "definitia neutralitatii". Poate ca ceva mai putina filozofie ar fi benefica.

Iepure Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Se naste un individ "stigmatizat" de putere si ambitie. Bine pregatit pentru a ajunge in varful piramidei mediului care l-a acceptat (sau i-a fost impus de soarta), va fi un excelent lider pe fondul colaborarii destul de eficiente cu subordonatii sau colaboratorii.

Iepure Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Intuitia este plusul cel mai semnificativ adus de influenta Sarpelui. Problemele acestui individ se nasc de la faptul ca se aculumeaza ceva prea multa sensibilitate, fapt ce va face ca el sa fie destul de interioarizat si, de multe ori, sa fie "interpretat" gresit sau… penalizat.

Iepure Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Farmecul influentei Calului gaseste in sensibilitatea si dragalasenia Iepurelui unul din suporturile cele mai eficiente pentru a demonstra ca elementele de definitie ale sexului frumos pot fi lideri adevarati (indiferent de sexul individului nostru). Atentie la relatiile intime!

Iepure Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Generos si simpatic, diplomat si sensibil, sunt principalele "caracteristici" care vor fi intalnite la acest individ. In general toate lucrurile vor merge bine pentru acest suflet de artist dar, influenta Caprei il face c-am cheltuitor. Atentie la resurse deoarece lipsa de stabilitate …

Iepure Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Diplomatia Iepurelui "capata" valente de intuitie si "ferocitate" sub influenta destul de puternica a Maimutei. Atentie la modul de comportare cu cei din jur deoarece sunt foarte multi oameni care nu "pricep" imbinarea intre veselie si batjocura sau intre cuvant si motivatie!

Iepure Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Dorinta de cunoastere data de influenta Cocosului, imbinata cu un plus de organizare si dorinta de munca vor face ca Iepurele sa devina un individ plin de cerebralitate si sensibilitate. Important va fi sa foloseasca marele castig al autocunoasterii si sa il "rezoneze" corect la mediu.

Iepure Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Devenind un tip mult mai direct si mai inclinat spre relatii umane, datorita influentei Cainelui, acest tip va trebui sa beneficieze si de un mediu pe masura. Atentie la posibilitatile de a fi folosit de catre cei din jur si, mai ales, la mentinerea tonusului psihic!

Iepure Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. De cele mai multe ori dreptatea si onestitatea gasesc un drum sigur daca sunt calauzite de simturile diplomatice. Inclinatia spre rafinament dar si spre opulenta a acestui individ poate avea consecinte destul de pagubitoare dar, sa nu uitam ca, exista ceva "acceptare" la mijloc.