Zodia Maimuta

Totul Despre Zodia Maimuta

Maimuta intrupeaza simbolul cel mai apropiat de om dand rezultante legate de inteligenta si curiozitate, de fantezie si inventivitate, activitate si mutilateralitate. Chiar daca pot fi usor interpretate a fi definitia superficialitatii datorita multilateralitatii ele sunt totusi cele mai apropiate de om si conditia lui.

Nativul maimuta este genul care ii place sa fie intotdeauna la curent cu ceea ce se afla jurul ei si, mai ales, sa fie in permanenta armonie cu acest mediu inconjurator. Astfel va fi gata in permanenta de a "acumula" cele necesare pentru a fi de folos si de a da ajutorul solicitat la momentul potrivit (chiar si prin sfaturi care sunt deosebit de pertinente si intelepte). Pentru chinezi Maimuta este simbolul curiozitatii si inteligentei, cu predominanta Yang, principiul activ si masculin. Numarul considerat norocos este 3 iar culoarea preferata este orage/ portocaliu (asa se zice). Este cea de a noua zodie a ciclului, numele chinezesc este "Hou", orele atribuite la dominanta sunt 15 - 17, directia semnului este VSV, anotimpul si luna atribuite sunt vara si august, elementul fix este metalul, ramura pozitiva.

Chiar din primii ani de viata nativul Maimuta se dovedeste a fi un adevarat cuceritor. Stralucitor si lipicios, vesel si provocator, dar si maestru in lingusiri si neascultator el va avea "darul" de a se furisa in cele mai multe inimi. Curios, imprevizibil si ingenios el va fi intr-o permanenta miscare si va fi destul de greu de urmarit si, mai ales, de coordonat. Nu gresiti prin a lua decizii care sa il incorseteze. Va gasi cu siguranta solutia de a ocoli orice tip de incorsetare chiar si cu pretul de a suporta cele mai aspre pedepse cu putinta (imaginativa in acest caz ca va fi capabil sa treaca chiar si peste schingiuiri - in adevaratul sens al cuvantului). Curiozitatea va sta la baza "bagajului" imens de cunostinte cu care va intra in viata de zi cu zi. Dotat cu o intuitie de exceptie va gasi permanent solutii la cele mai grele piedici in ceea ce priveste drumul sau impus (numarul mare de piedici pot face din acest nativ un individ din cei mai malefici cu putinta - asemanarea cu cea mai veritabila maimuta, Omul, mergand pana la a prelua capacitatile de a insela si minti aproape de perfectiune).

Dar, luand de baza instinctele bune, Maimuta se caracterizeaza prin genialitate in tot ce va intreprinde (bineinteles totul structural la nivelul social la care se gaseste). Intr-o stransa si completa armonie cu o flexibilitate demna de invidiat, nativul Maimuta ajunge rapid sa fie cel care nu are adversari pe masura, cheia succesului ramanand dependenta doar de respectul ce il va arata celor din jur si structurilor ierarhice in care s-a integrat.

Unul din dezavantajele majore este inclinatia excesiva spre sentimente, spre dragostea fata de apropiatii sai. Chiar daca pare absorbit in totalitate de ceea ce face uitand de cei din jur si de cerintele acestora el abordeaza acest comportament in ideea de a finaliza ceva util acestora (si nu numai propriei persoane - asa cum evident se percepe). Nu trebuie pierdut din vedere ca exista nativi frustati de viata sau de greselile lor de evaluare. Acestia sunt cei care vor adauga partea malefica a semnului, cei care vor fi descoperiti intotdeauna prea tarziu daca intreprind ceva impotriva cuiva sau a ceva. Acestia pot fi usor comparati cu cei care va indeplinesc ultima dorinta inainte de a va executa cu propria mana cat mai rapid deoarece au multe altele de facut.

Un alt marte dezavantaj este reactia aproape permanenta, a componentilor mediului in care isi desfasoara activitatea/ existenta nativul Maimuta, de a interpreta eronat si de a judeca in cel mai dur mod cu putina actiunile acestuia. In general acestia sunt cei inferiori care sunt fie in dezacord cu reactiile maimutei fie le este periclitata fictiv pozitia sau scopurile nesemnificative. Un asemenea mediu poate fi cu adevarat "mortal" pentru maimuta daca nu "evadeaza" urgent.

Influenta Elementului Asupra Maimutei

Maimuta Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Tendinta spre a straluci a nativului Maimuta se intalneste cu tendinta spre acumulare a influentei Sobolanului, intr-o combinatie care doreste sa savureze fiecare secunda din viata care ii este oferita de soarta. Se cumuleaza simturi de exceptie dar destul de individualiste.

Maimuta Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Ceva din fermitatea si perseverenta influentei Taurului era destul de indicat pentru acest nativ. Se cizeleaza astfel majoritatea manifestarilor de slabiciune caracteristice Maimutei (tendinta de renuntare si/ sau eschiva lipsita de fair play fiind principalele elemente controlate).

Maimuta Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Intersectarea fortei Tigrului cu inteligenta Maimutei este principalul plus al combinatiei, pe cand prudenta excesiva in fata situatiilor implicative se "compenseaza" cu o incapatanare ce poate merge de multe ori prea departe. Este bine sa se asculte si unele sfaturi ale apropiatilor.

Maimuta Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Plusul de diplomatie si arta a comunicarii dat de influenta Iepurelui este bine receptionat de nativul Maimuta. In plus apare sensibilitatea care va cizela ceva din dorinta de "joaca" si va da "puterea" ca acest individ sa fie mult mai prevazator, chiar conservator.

Maimuta Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Ambitios si constiincios, inteligent si inclinat spre putere, acest individ va avea destul de multe lucruri de castigat in viata. Norocul Dragonului si "calitatile umane" ale Maimutei sunt pe cale sa dea o personalitate sclipitoare dar este necesara "cizelare" lacomiei de putere.

Maimuta Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Intelectualitatea si energia debordanta a nativitatii Maimuta poate beneficia de o oarecare doza de intelepciune indusa de influenta Sarpelui. In plus vor apare sanse de manifestare pentru un caracter enigmatic si destul de echilibrat fata de permanenta miscare a acestui individ.

Maimuta Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Frumos, elegant, intelectual, nobil, in permanenta miscare si gata de a trece de siguranta "detinuta" la risc intr-un permanent joc de noroc la ruleta vietii. Iata un comportament destul de contradictoriu fata de caracterul destul de individualist al acestui tip!

Maimuta Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Visator si romantic, oportunist si superficial, agreabil si indatoritor, sunt principalele sale caracteristici. Poate ca totul se naste doar datorita influentei Caprei si, deseori, functie de parametrii solicitati de mediu, va straluci sub puterea Maimutei gata de a acapara tot ceea ce crede util.

Maimuta Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Cumulul a doua influente Maimuta poate sa dea, deseori, un individ superior, pasibil de a fi "catalogat" drept Homo Sapiens, varful evolutiei primatelor si, in consecinta, regele. Totul se va afla la indemana sa, pe parcursul vietii avand de luptat cu un singur inamic, el insusi.

Maimuta Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Forta mintii atinge parametri maximi sub influenta acestei combinatii. Nonconformismul si spiritul de aventura vor completa destul de bine aceasta personalitate reala incluzand acest tip in randurile geniului. Dar sa nu uitam de mediu sau de faptul ca inteligenta poate fi si inamic.

Maimuta Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Spiritul comunitar si afectivitatea destul de evidenta a acestui individ nu vor face altceva decat sa ii asigure un drum cat mai comod cu putinta. Va castiga timpul necesar pentru a-si duce la implinire planurile precum si pentru a se cizela permanent (mai ales deoarece este prea direct).

Maimuta Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Pe cat de imprevizibil pe atat de usor de abordat, pe cat de puternic pe atat de putin sau… deloc constiincios, acestea sunt principalele perceptii asupra acestui individ. Ceva vointa in plus precum si ceva simt al masurii (in special in problema banilor) pot sa aduca multe realizari.