Zodia Mistret

Totul Despre Zodia Mistret

Trasatura de caracter cea mai evidenta a acestui nativ este linearitatea sa, acesta "mergand" spre obiectivul propriu fara ocolisuri, fara a se feri (in esenta tinde sa fie mult prea masiv pentru a avea resursele de a lupta cu atata inertie). Este cel care va trai viata asa cum este cautand atat onestitatea cat si prospritatea atat de necesara.

Este genul care respinge orice situatie ce poate naste certuri (in limita posibilitatilor) in special datorita faptului ca ii displace orice forma de ipocrizie sau inselaciune, crezand cu tarie in justie si in notiunea de ordine (cu toate ca de cele mai multe ori este foarte tolerant). De aceea este si genul care devine rapid deosebit de loial grupului sau societatii de care apartine.

In China Mistretul/ Porcul este simbolul adevarului si prosperitatii, ale onestitatii si al puterii sinceritatii la care predomina energia Yin, principiul pasiv si primitor. Numarul norocos este patru iar culoarea preferata este rosu deschis (asa se spune). Este cea de a 12 zodie si ultima a ciclului, numele chinezesc este "Zhu", intervalul orar dominant este 21 - 23, directia cardinala a semnului este NNV, anotimpul si luna atribuite sunt toamna si noiembrie, elementul fix este apa, ramura energetica este negativa.

De mic copil acest nativ incepe prin a fi increzator si sociabil, maleabil atat la cererile proprii cat si la solicitarile din jur. Un fapt care nu trebuie pierdut din vedere nici mai tarziu, la individul adult, este curajul in fata adversitatilor, fiind enorm de greu sa il descurajezi sau sa il dezarmezi daca a plecat pe o anumita directie. Va avea tendinta acumulativa proprie celor care tind spre confort si siguranta procedand imediat ce este posibil la orice forma de acumulare fie materiala, fie intelectuala. Caracteristic acestuia este dragostea care o dezvolta rapid fata cei din jur, fiind posesorul unei firi foarte pasionale. Trecerea timpului va cizela instinctele sale in special in sensul adaptarii. De exemplu el va fi posesorul unui individualism propriu de forma "ce dau trebuie sa primesc" care il va face sa devina un tip foarte popular, iubit de subalternii sau sefii sai. Aceasta calitate il favorizeaza si cu un instinct al organizarii grupurilor umane destul de eficient si avansat.

Cinstea, simplitatea si taria morala care il vor caracteriza nu vor trebui interpretate a fi rezultantele unei prezente inferioare. Elegant, hotarat, galant si curajos, chiar daca se manifesta necioplit si jovial, el este de fapt cea mai naturala fiinta cu care puteti veni in contact, tanjind efectiv dupa armonia generala (in special datorita faptului ca poseda o credinta prea mare in justitie pe fondul unei credulitati care il face o tinta usoara pentru escroci). Dar atentie pentru cei din urma (escrocii), porcul cel comun se transforma rapid in mistretul cel mai ucigator adica acea persoana care dupa ce ucide devoreaza victima cu cea mai malefica placere posibila. Perseverenta si aparenta duritate in fata problemelor vietii este o rezultanta a energiei potentiale de invidiat ce se stocheaza nativ in acest individ si faptul ca a pedepsit pe cineva este sinonim cu "nu se mai putea altfel", mistretul fiind adept la "ceea ce a fost a fost". Credinta sa in natura umana si bunatatea nativa nu il vor priva de norocul atat de necesar in viata de zi cu zi fie prin manifestari ce privesc nativul in sine cat si prin ajutor primit "din afara" exact la momentul potrivit (in special pe baza conduitei sale anterioare acelui eveniment).

Punctul critic al acestui nativ ar putea fi reprezentat de optica sa in ceea ce priveste atat banul cat si sufletul. Prin firea sa Mistretul este un materialist care ii place sa imparta ceea ce are. Cu cat da mai mult cu atat are senzatia ca are mai mult fapt care daca se combina cu firea sa altruista si modesta il poate face usor prada escrocilor "sentimentali". Sa fiti siguri ca acesti nativi se vor opri foarte aproape de acel "ultim moment" pentru a-si salva situatia.

Influenta Elementului Asupra Mistretului

Mistret Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Calitatile destul de "sociale" ale nativitatii Mistret gasesc o frumoasa si eficienta putere sub influenta Sobolanului. Se naste un individ bine orientat spre viata materiala, permanent inconjurat de prietenii care ii doreste atat de mult nativitatea Mistret.

Mistret Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Temperamentul puternic care rezulta din combinatia vointei si fortei Taurului cu atat de cunoscuta incapatanare a nativitatii Mistret nu avea cum sa fie decat dedicata extremelor. Va fi ori foarte bun ori perfect de rau. Pacat de faptul ca are obiceiuri excesiv de fixe si stabile.

Mistret Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Atat Tigrul cat si Mistretul sunt deosebit de slabi in fata emotiilor. Chiar si in conditiile in care s-au "ars" de repetate ori ei continua sa fie influentati de altii foarte usor. Poate ca este vorba despre o acceptare, poate ca fac asta in ideea unui joc. Cine stie?!? Atentie la stabilitate!

Mistret Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Inteligent si diplomat, puternic si perseverent, sunt principalel caracteristici ale acestui individ. Calitatile sale legate de sociabilitate se completeaza perfect cu necesitatea de a avea cat mai multi prieteni si cat mai multe petreceri. Atentie la excesiva inclinatie spre lene adevarata!

Mistret Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Se naste un alt individ al extremelor. De aceasta data el va oscila intre suflet si material in functie de "conditiile de mediu" fiind destul de puternic pentru a se adapta fara a pune pret pe excesiva sa dragoste de oameni, de aproape. Poate ca acesta este singurul sau punct slab.

Mistret Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Meditativ si interiorizat, ambitios si deosebit de incapatanat, acest individ va avea destul de mult de luptat cu sine insusi. Plin de farmec va gasi aproape intotdeauna calea spre inima celor din jur dar va dezamagi deseori prin convingerile sale deosebit de fixiste.

Mistret Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Mult prea temperamental pentru orice mediu in care va fi integrat de "soarta", destul de egoist si de putin amabil, acest individ se va integra numai si numai datorita succeselor sale de tip intelectual, material sau de ascensiune pe scara ierarhica. Sa nu uite niciodata de respect!

Mistret Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Mistretul si Capra sunt semne ale cerintei unui lider. Este evident ca aceasta combinatie va avea o slabiciune semnificativa in aceasta directie, nascandu-se indivizi sentimentali, usor de modelat. Daca isi vor cenzura tendinta spre generozitate excesiva nu este exclus sa ajunga "sus".

Mistret Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Deosebit de constient de calitatile sale de exceptie in ceea ce priveste adaptabilitatea la mediu, acest individ va ajunge deseori sa se autoaduleze. Acest sentiment va naste aproape mereu sentimentul de superioaritate urmat de crunte nedreptati fata de cei din jur (si totul pentru bani).

Mistret Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Mistret si Cocos?!? Incapatanat, dornic de admiratie dar si de posesie, grandoman si excesiv de risipitor, acest individ isi va gasi destul de greu echilibrul in viata de zi cu zi intr-o totala independenta fata de mediul in care traieste (este destul de neconformist).

Mistret Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Se combina doua elemente pe cat de casnice pe atat de puternice. Mandru, adept al unui comportament direct, nobil, logic, practic, sunt numai cateva din calitatile de baza ale acestui individ. Are ceva de "lucrat" in directia dorintei de razbunare fata de cei care gresesc.

Mistret Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Se creaza o suma de calitati demne de invidiat. Un tip excelent de uman, educat, cizelat, perseverent, posesor direct sau intuitiv al unui volum de cunostinte care poate "strivi" orice alt reper de comparatie, el este tipul unde mediul va decide ce si cum isi va orienta potentialul.