Zodia Sarpe

Totul Despre Zodia Sarpe

Interpretarile acestui simbol au conotatii opuse privitor la echilibrul orient-occident. Pentru cei din occident el semnifica in special fortele de tip malefic pe cand pentru orient el este simbolul de necontestat al inteligentei. Si cum inteligenta este calitatea definitorie a adaptarii la mediu iata care este "izvorul" interpretarii malefice.

Energia negativa a acestui nativ nu trebuie interpretata a fi o energie malefica. O mai buna interpretare ar fi aceea a fecunditatii progresiste, a schimbarii sau a descoperirii novatoare. Interpretarile malefice pot fi asociate doar tendintei de a elimina cu sangele rece caracteristic tot ceea ce reprezinta sau poate reprezenta o agresiune sau o piedica rau voita in viata si activitatile tuturor acestor nativi.

Pentru ca asocierile nascute sa se diversifice si mai mult, acest simbol are apartenenta energetica de tip Yin, adica principiul feminin de tip pasiv. Numarul norocos al Sarpelui este 9, iar culoarea preferata este turcoazul (asa se zice). Este cea de a sasea zodie a ciclului, numele chinezesc este "She", orele dominante sunt 09 - 11, directia cardinala a semnului este SSE, este asociat anotimpului primavara si lunii mai, elementul fix este focul iar ramura de tip negativ.

Evolutiv acest nativ incepe de mic a fi o personalitate complexa. Este foarte inteligent si poseda o minte permanent activa de la cele mai mici varste. Dar aici, la varstele fragede, apare si isi incepe dezvoltarea latura melancolica a acestui nativ, latura care il va face de multe ori sa "acceseze" comportamente contrarii, chiar daca sunt pline de "bun simt" sau o consecinta a cerintelor de adaptare la mediu sau la planurile proprii. Avansul in varsta il face sa gandeasca din ce in ce mai profund, sa mediteze si sa fie un tip care reflecteaza asupra tuturor trairilor si situatiilor. Dandu-si usor seama de ceea ce doreste si fiind dotat cu un simt practic de exceptie va fi genul care va aborda foarte rar teluri care nu ii sunt accesibile. De altfel, la toate acestea concura inaltul sau grad de capacitate intelectuala care va sprijini activ aptitudinile pentru studiu sau analiza. Cu timpul incepe sa iubeasca "provocarile" (dorintele sale intime de realizare sau cel putin de propulsare) fapt ce va determina o reactie de tip "naparlire". El isi va schimba de mai multe ori "pielea", luand-o de fiecare data de la capat, cu interese noi sau cu slujbe total diferite fata de cele initiale/ anterioare.

O alta caracteristica a acestui nativ este influenta de tip karmic. El va fi genul care va finaliza actiunile sale fie in glorie fie in tragedie. Chiar daca nativ este un semn al sociabilitatii, al caldurii (avand nevoie de ea) el va fi privit aproape mereu ca apartinand pericolului (fie in sensul de a lua locul celui superior fie in sensurile ciudate si cumplite nascute de invidia celor din jur). Acest lucru va intari tendinta nativa a Sarpelui de a asculta numai de propriile reflectii si nu de sfaturile sau "cerintele" celor din jur, cel mai adesea avand dreptate in ceea cel priveste.

Ceea ce poate fi socotit drept punct critic al acestui nativ este faptul ca este "dotat" cu o doza energetica destul de redusa. Din acest motiv el va avea permanent tendinta de a se odihni dupa orice fel de efort, chiar daca este intens si de scurta durata sau nesemnificativ si de lunga durata. De altfel, de aici pleaca cele mai multe interpretari eronate ale misticismului sau ale prudentei acestui nativ. In acele clipe el se protejeaza de consum energetic. Si nu este indicat sa fie deranjat in aceste momente de "siesta". Poate ca in acel moment digera factorul agresiv care a facut aceeasi greseala pe care o faceti acum. Sarpele fie vipera fie anaconda are capacitatea de a strivi fara a da nici o sansa mai ales ca isi va alege aproape intotdeauna momentul potrivit pentru ca victoria sa sa fie deplina.

Influenta Elementului Asupra Sarpelui

Sarpe Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Pasiunea este principala calitate rezultata din influenta acestui interval. Acest individ va fi deosebit de pasionat in tot cea ce face pornind de la sentimente si teminand cu banii, fapt ce ii va influenta destul de mult viata plasandul de cele mai multe ori la extremele realitatii.

Sarpe Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Combinatia aceasta are tendinta de a permite influentei boului sa domine (cu rezultate din cele mai benefice in directia vointei si rezistentei la factorii de mediu). Va fi sesizata o fire destul de derutanta pe fondul unei incapatanari destul de bine ascunsa de farmecul personal.

Sarpe Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Este o combinatie destul de fericita rezultand un tip cu o personalitate multilaterala si calda. Va fi un individ care isi croieste destul de usor drumul propriu si il duce la implinire cu maxim de efort. Atentie la capacitatea sa de a pedepsi pe cei care i se impotrivesc.

Sarpe Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Sarpele prezinta destula inteligenta si viclenie pentru a mai avea nevoie de niste plusuri induse de influenta iepurelui. Va fi un afacerist prin definitie, inteligent pana la exasperare dar si bland si cizelat daca lucrurile merg cum trebuie. Atentie la posibilele muscaturi veninoase.

Sarpe Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Dragonul tinde sa transforme acest individ intr-un luptator total indiferent de polul la care va adera acesta (bine sau rau). Intelept si puternic va gasi intotdeauna resursele necesare de a castiga pe cei din jurul sau fie pe baza filantropiei fie pe baza angajarii sale in ceea ce face.

Sarpe Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Ce se mai poate spune despre un sarpe total? Un diplomat dintre cei mai buni dar doar in directii proprii, profund, posesiv si enigmatic in conditiile in care ascunde perfect orice poate da informatii asupra a ceea ce face (sau are de gand sa faca). Nu ii deranjati siesta!

Sarpe Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Optimismul si veselia debordanta sunt principalele castiguri ale combinatiei Sarpe-Cal. Pe langa toate acestea se va naste un individ deosebit de atragator care va imbina adevaratul aer de play boy (sau play girl) cu misterul si atractia sarpelui. Atentie la posibilitatile oportuniste!

Sarpe Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Simtul artistic se va combina in acest caz destul de aproape de perfectiune cu un fler din cele mai elevate, mai rafinate. Natura dulce a oii se va implini invizibil cu viclenia si mai ales cu diplomatia sarpelui nascandu-se un individ care va sti de cele mai multe ori sa invinga.

Sarpe Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Combinatie care exceleaza prin inteligenta si farmec. De cele mai multe ori va fi necesar ca acest individ sa isi cultive elementele legate de intelepciunea vietii curente (de cea nativa nu duce lipsa dar trebuie adaptare la mediu). In rest el va trebui sa evite sa devina "pisalog".

Sarpe Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Combinatia conducatorului evident indiferent daca este acceptat sau nu in ipostazele ce pot fi asimilate acestei descrieri. Are porniri din cele mai evidente spre puterea absoluta chiar daca o detine si este destul de insistent si inteligent ca sa aiba toate sansele de partea sa.

Sarpe Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Loialitatea si optimismul acestui individ vor fi foarte greu de contestat. Avand la baza convingeri de neclintit intr-o stransa corelatie cu moralitatea si convietuirea plina de "iubire" va fi o persoana din cele mai agreabile si mai indicate a se afla langa cei care au nevoie.

Sarpe Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Viata nu trebuie sa treaca pe langa el orice s-ar intampla. Munca este necesara pentru a crea cadrul unei vieti pline de distractii de tot felul si daca este posibil trebuie sa fie inexistenta. Pentru asta exista inteligenta, perseverenta dar si loviturile sub centura si gesturile viclene.