Zodia Sobolan

Totul Despre Zodia Sobolan

Contrar aparentelor induse de simbolul acestei zodii (tenebre, murdarie, intuneric, etc.), tipul Sobolan este caracterizat de inteligenta, sarm, sociabilitate si volubilitate. Poseda un ascutit simt al observatiei si unul din cele mai puternice simturi, cel al autoconservarii, care il face deosebit in situatii de criza.

In China, Sobolanul este socotit a fi simbolul intelepciunii, la care este preponderenta energia Yang, principiul activ, masculin. Numarul norocos al Sobolanului este 5 iar culoarea preferata este albastru (asa se spune). Este prima zodie, numele chinezesc este "Shu", orele dominante sunt 23:00-1:00, directia semnului este Nord, anotimpul si luna asociate sunt iarna si decembrie, elementul fix este apa, ramura pozitiva. Energia pozitiva cu care este dotat Sobolanul constituie o buna premisa pentru a atinge scopurile propuse, utilizand energia disponibila destul de bine (analitic si in urma perceptiei cerintelor reale). Se va descurca cel mai bine daca isi recunoaste slabiciunile pe fundalul a ceea ce se poate numi "intuitia cerintei momentului".

Evolutiv, Sobolanul incepe de mic prin a fi o persoana sfioasa, draguta si iubitoare. De multe ori el va inclina foarte mult spre a fi o persoana alintata, care primeste cat mai mult de la cei din jurul sau, recurgand de multe ori la planset sau stari ce denota lipsa de atentie (nu va fi necesar sa exagerati in gesturile parintesti deoarece va face rapid o obisnuinta din explotarea slabiciunilor, fapt ce ii va fi daunator mai tarziu). La acest comportament se va adauga faptul ca este o persoana geloasa pe atentia acordata altora (chiar si la maturitate).

In general va intra in activitate destul de repede incercand permanent sa nu ramana de unul singur chiar daca nu face nimic. Astfel, ii plac activitatile de grup (gospodarie, jocuri, etc.) fiind rapid atras de necesitatile sociale (gradinita, scoala, etc.).

Tendinta de acumulare apare de timpuriu cand Sobolanul incepe deja sa stranga cele mai diverse lucruri. Spiritul calculat este, de asemenea, timpuriu, Sobolanul neezitand sa preia intotdeauna "bucatica cea mai mare" din orice si de la oricine. Atentie la manifestarile egoiste ale sale care va vor aduce destule necazuri in ceea ce priveste cizelarea spiritului practic al acestuia (el nerenuntand la ceva indiferent de opinia celor din jur) si, mai ales, la cizelarea sau formarea spiritului social (egoismul si gelozia il fac deseori inamicul propriului parinte sau frate atunci cand se reactioneaza altfel decat parerii sale, mai ales atunci cand el gaseste posibil ceea ce solicita). Erorile in acest sens il transforma intr-un mic (apoi mare) tiran, nemilos cu cei din jur si greu de readus pe calea Yang.

Inteligent si dornic de a sti cat mai multe el este gata sa participe la orice ocupatie care stimuleaza gandirea. Astfel, va acumula orice informatie si, in special, isi va forma modul de exprimare rapid si destul de adecvat pentru cele mai erudite cercuri. Adultul va ajunge astfel o persoana fermecatoare, foarte usor abordabila, sincera si mai ales, destul de cinstita. Spiritul de munca si acumulare dezvoltat in timp va fi pregnant acum, asa cum este evidenta si manifestarea de dragoste si afectiune pentru cei care ii accepta si ii/ va stimeaza. Un temperament bine cizelat ajunge acum sa nu astepte sa fie admirat de ceilalti mai ales ca este convins de puterea sa de seductie. Devoltand latura acumulativa acum ajunge sa fie destul de calculat in ceea ce aduna bazandu-se in special pe economie sau investitii sigure, pe termen lung. In final, trebuie spus ca Sobolanul ajunge sa fie un individ care "atinge" majoritatea lucrurilor pe care si le propune in special datorita simturilor sale din momentele de criza precum si capacitatii sale de a se adapta extrem de usor situatiilor (cumulat intuitiei si clarviziunii).

Influenta Elementului Asupra Sobolanului

Sobolan Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Induce farmec suplimentar calitatilor de baza dar si o constientizare eronata a tuturor calitatilor de sociabilitate care se manifesta printr-o evidenta ingamfare. Totodata are una din cele mai benefice influente pentru viata de familie.

Sobolan Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Determina o evolutie caracterizata prin acumulari in toate domeniile realizate cu mai multa sau mai putina truda avand la baza perspective din cele mai serioase. Problemele apar din cauza faptului ca instinctele Sobolanului sunt temperate de precautia Boului.

Sobolan Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. Combinatia rezultata determina un tip agresiv si coltos care este capabil de orice pentru a se putea realiza (un superrealizator). Singurele probleme apar de partea Tigrului care va avea tot timpul tendinta de a consuma resursele acumulate de Sobolan (in special referitor la bani).

Sobolan Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Farmecul Sobolanului impreuna cu viclenia Iepurelui vor avea o rezultanta greu de tinut in frau si, mai ales, de infrant. In general va fi remarcata o tendinta spre docilitate ce se va completa cu un temperament direct bazat in special pe miscari calculate foarte atent.

Sobolan Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Puterea si norocul Dragonului in combinatie cu talentul si flerul Sobolanului de a face bani au rezultanta de invidiat pentru orice fel de afaceri. Singurele dezavantaje vor fi legate de expansivitatea necontrolata si faptul ca are o inima mare, usor de influentat.

Sobolan Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Rezultanta este o charisma apreciabila ce va aduce o multime de admiratori. Va fi un individ care se va strecura usor in inimile oamenilor dar si in posesiunile acestora (in special cu referire la bani). Viclean si ascuns poate avea usor tente Yin mai ales ca este foarte prudent.

Sobolan Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Eleganta si curaj sunt caracterele de baza ce rezulta din aceasta combinatie. Totusi, de remarcat este nestatornicia indusa de Cal ce va determina o viata plina de riscuri si de posibile schimbari urmand a fi permanent la marginea succesului sau la cea a esecului.

Sobolan Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Combinatia determina un tip excesiv de sentimental, adept al bunului gust dar si al culegerii favorurilor celor putenici. Capra va "reduce" mult din capacitatea de acumulare a Sobolanului diminuand caile de a avea realizari notabile.

Sobolan Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Rezultanta este un tip deosebit de activ. In general va acumula imediat ceea ce ii este de folos si va cunoaste orice truc este necesar pentru atingerea finalitatii. O alta caracteristica de baza va fi un deosebit simt al umorului. Greseste fiind destul de cinic fapt ce aduce probleme.

Sobolan Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Inteligent si capabil dar foarte ingamfat. Determinanta de baza a Sobolanului legata de acumulari va avea o tendinta constanta spre risipire indusa de Cocos tentat mereu de afaceri. Una din determinante este legata de faptul ca doreste sa conduca fara sa se implice.

Sobolan Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. O rezultanta bazata pe simturi extreme si docilitate. Capabil de a percepe orice din jur acest individ va gasi mereu resurse de a se interpune in orice activitate. In general nu are vreo inclinare spre conducere preferand intimitatea proprie fiind genul foarte caustic.

Sobolan Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Simturi contradictorii chiar daca sunt orientate pe aceeasi directie. Va rezulta un tip foarte scrupulos care isi va cheltui resursele destul de bizar si va fi deosebit de ezitant in fata situatiilor ideale ce i se ofera. Suplimentar este genul inclinat sa munceasca fara recompense.