Zodia Tigru

Totul Despre Zodia Tigru

Este simbolul curajului, vointei si norocului. Entuziast, cu o energie iesita din comum este individul gata oricand de a raspunde si de a solva provocarile si situatiile cele mai variate. Adora provocarile si, de multe ori, riscul, fapt care il dezechilibreaza destul de des, in conditiile in care se doreste un independent total.

Imaginati-va un echilibru intre o superba felina si un nobil conducator. O posibila si intuitiva trecere de la pisica "de salon" la fiara scapata de sub control, de la nobilul care lupta pentru bunastarea "supusilor sai" la stapanul vesnic nemultumit de prestatiile celor din jur. Si nu trebuie sa uitam ca toti au tendinta de a evalua viata intr-un fel de joaca a propriilor idei.

Simbol de apartenenta Yang, principiul activ, barbatesc, Tigrul este in China unul din simbolurile echilibrului energiei spirituale cu energia sexuala. Numarul sau norocos este trei si culoarea preferata este galben (asa se spune). Este a treia zodie, numele chinezesc este "Hu", isi manifesta dominanta intre orele 03 - 05, directia cardinala este ENE, anotimpul si luna proprie este iarna si februarie, elementul fix este lemnul si ramura pozitiva.

Chiar de la cea mai frageda varsta, individul aflat sub acest semn ca incepe sa indice ce va urma in viitor. "Dotat" cu neprihanirea varstei el va expune concret ceea ce are de gand sa faca mult mai tarziu sau se va manifesta exact asa cum este el deoarece nu stie sa isi controleze pornirile si trairile. In general va fi descris de sociabilitate si afectuozitate, de energie si de un ridicat nivel de solicitare a libertatilor. Este partea vietii acestuia in care parintii pot sa decida asupra a ceea ce va fi copilul lor deoarece acum isi formeza cele mai puternice amintiri.

Caracterizat de o energie debordanta se va implica rapid in orice fel de activitate, mai ales in cele care ii creaza senzatia jocului si a competitiei. La aceasta varsta, libertatea de a face ceea ce crede de cuviinta este benefica. Nu va temeti! Stie intotdeauna ce face si cade mereu in picioare (intutitiv sau deductiv el detine in permanenta "cheia" actiunii in care se implica). Nu trebuie subliniat ca o atitudine de dresor, perceputa sau nu, poate schimba micul nobil intr-o pisica ce asteapta permanent un ordin sau o indrumare, gata de a face orice pentru a "prinde" o bucatica de carne in plus (trebuie doar "controlat din umbra" pentru a nu trece "la Yin"). Atentie! Necesitatea unui "teren propriu de vanatoare" poate apare la orice varsta fiind ceva de natura proprie a acestui semn. Nu trebuie sa fiti parinti slabi. Daca sesizeaza ca poate lua sau poate induce conducerea asupra terenului unde se afla o va face. Si o va face de cele mai multe ori fara scrupule sau grija celor ce sunt oricum in plus pe acel teren. Daca va fi educat in ideea vietii din jur ajungand sa inteleaga valoarea compromisului acesteia, puteti spune ca sunteti cei mai adevarati parinti.

Destul de norocos sau intuitiv in ceea ce intreprinde va reusi aproape mereu sa se faca cel putin placut celor din jur, avand o capacitate ciudata de a starni cele mai profunde si mai sincere sentimente celor din jur, cei din jurul sau vor trai sentimentele Tigrului ca si cum ar fi cele proprii, dupa cum sentimentele proprii vor fi traite si prin ceea ce traieste Tigrul. Fiind un individ care "calculeaza" miscarile de esenta ale vietii proprii va avea inclinatia de a fi unul din cei mai de temut adversari. De cele mai multe ori onest si corect (in ideea jocului vietii), in continua alianta cu cei din jurul sau, Tigrul va gasi in permanenta resursele de a face in viata numai ceea ce vrea sau crede de cuviinta (afara de cei dresati deja sau "in curs" - pentru ei este clar ca au renuntat sau nu pot face fata mediului in care isi duc existenta). Dinamici, puternici, pasionali si indrazneti acesti nativi au o tendinta negativa de a fi excesiv de agitati, nervosi si stresati (char si atunci cand toate "merg bine") si, ceea ce este mai periculos atat pentru el cat si pentru cei din jur, are o tendinta bolnavicioasa spre a se plictisi.

Influenta Elementului Asupra Tigrului

Tigru Cu Ascendent In Sobolan

Interval Sobolan: 23:00-1:00. Plusul de energie caracteristic Tigrului face ca acest individ sa fie un tip impetuos, plin de calitati legate de miscare. Firea iubitoare il va face sa fie putin mai greu de inteles in special in directia relatiilor umane unde tinde sa se implice mult peste limitele sale.

Tigru Cu Ascendent In Bivol

Interval Bivol: 1:00-3:00. Disciplinat, puternic, temperamental sunt primele "perceptii" legate de acest individ. Este genul care poate oscila relativ usor intre o linie de conduita plina de calmitate, calcul si succes sau o personalitate indoielnica, iute in gesturi si/ sau manie, greu infruntat sau suportat.

Tigru Cu Ascendent In Tigru

Interval Tigru: 3:00-5:00. In general, acest individ va fi asemenea visurilor noastre. Poate atinge orice culme, asa cum poate atinge orice fel de latura a comportamentului uman. Contrastul si extremismul vor fi elementele definitorii pentru acesta. Daca devine constient de puterea sa poate avea succes.

Tigru Cu Ascendent In Iepure

Interval Iepure: 5:00-7:00. Destul de impetuos si nerabdator in a aborda "conflictele" vietii, acest individ se bucura de diplomatia si intelepciunea influentei Iepurelui. Acest lucru ii poate "rationaliza" consumul de resurse si il poate directiona unde trebuie. Atentie la posibilitatea de ranire in proprii colti.

Tigru Cu Ascendent In Dragon

Interval Dragon: 7:00-9:00. Se naste un individ "creat" pentru a conduce. Puternic, stralucitor, aristocratic, gata de a trece la lupta oricand si fara a tine cont de sansele unei posibile infrangeri, acest tip este gata de a fi ori lider ori martir. Benefica este rata ridicata de "onorare" cu sansa a gesturilor sale.

Tigru Cu Ascendent In Sarpe

Interval Sarpe: 9:00-11:00. Armonia si puterea mistica nascuta de influenta Sarpelui este destul de tranchilizanta pentru energiile "defavorizante" intalnite la nativii Tigru. Se naste un tip care va fi pregatit, in detaliu, pentru viata care urmeaza sa o "presteze". Atentie la confruntarile sterile care pot ucide.

Tigru Cu Ascendent In Cal

Interval Cal: 11:00-13:00. Practic si calculat, acest individ poate "dezvolta" probleme proprii doar datorita unei inclinatii evidente spre independenta. Chiar daca este responsabil in tot ceea ce intreprinde nu trebuie sa uite ca mediul poate interpreta dorinta de independenta drept manifestare rebela.

Tigru Cu Ascendent In Capra

Interval Capra: 13:00-15:0. Sentimentalismul indus de influenta Caprei este "interpretat" de nativitatea Tigru destul de posesiv, cu manifestari de gelozie destul de dese (chiar daca acestea nu sunt vizibile). Poate ca, daca va investi acest surplus de energie in manifestari estetice, ar avea mai mult de castigat.

Tigru Cu Ascendent In Maimuta

Interval Maimuta: 15:00-17:00. Inclinatiile Maimutei spre progres si manifestari inteligente pot avea o buna dezvoltare pe suportul de putere oferit de nativitatea Tigru. Actionand in general acolo unde oricine poate sa se lamenteze (sub diverse motive) el poate sa ajunga mai departe decat si-a propus.

Tigru Cu Ascendent In Cocos

Interval Cocos: 17:00-19:00. Se naste un adevarat vanator care, fara a fi dornic de confruntari, ajunge foarte des in situatii de "conflict" din care, rareori, rateaza tinta. Fascinat si plin de energie, stie destul de des sa foloseasca potentialul "nascut" de cei din viata sa si rareori greseste.

Tigru Cu Ascendent In Caine

Interval Caine: 19:00-21:00. Influenta Cainelui are darul de a domestici (intr-o oarecare masura) salbaticia ce poate fi dezvoltata de nativitatea Tigru. Se naste un individ onest, corect, rational si eficient in toate gesturile sale, mai putin atunci cand este vorba de conflicte verbale unde nu prea se descurca.

Tigru Cu Ascendent In Mistret

Interval Mistret: 21:00-23:00. Aceasta combinatie naste un individ care traieste aproape exclusiv pentru oamenii din jurul sau. Inclusiv planurile si aspiratiile sale vor fi dezvoltate in ideea de a se afla in armonia generala, chiar daca are dese manifestari de impulsivitate si naivitate. Feriti-va de influente!